|
Fırında Peynirli Kabak Dolması |
|
yıldız
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc13048
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2007
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 adet sakız kabağı
1 çay bardağı rende kaşar
1 küçük kalıp yağlı beyaz peynir
8-10 dal dereotu
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 talı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapımı:
Kabakların kabukları kazınır. Her kabak enine 3 parçaya kesilir, oyma aletiyle oyulur. Karıştırma kabına ezilmiş beyaz peynir, rende kaşar, kıyılmış dereotu, maydanoz, pul biber, kekik ve tuz konur karıştırılır. Kabakların içine peynirli karışım doldurulur ve kenarlı fırın kabına dizilir. Salça , yağ ve su iyice çırpılır. Fırın kabında bulunan kabakların üzerine değirmeden allttan dökülür. En son fırın kabı alimnyum folyo ya da yağlı kağıtla sarılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
|
Fırında Peynirli Kabak Dolması |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164204
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2022
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kabak
1 bardak peynir
Bir avuç dereotu
2 yumurta
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pul biber
Tuz
Kabaklar yıkanıp ikiye bölünür. İç kısmı oyucak ya da küçük bir kaşık yardımıyla boşaltılır.
Yarım tencere kadar kaynamış tuzlu suda çok az (3-5 dakika kadar) haşlanır.
Kabak çabuk pişen bir sebzedir. Fazla yumuşamadan, suyunu süzerek tepsiye alın.
Ayrı bir yerde ezilmiş beyaz peynir, bir avuç doğranmış dereotu, yumurtalar, az miktar tuz karıştırılır.
Bu arada ılınan kabakların içine harç doldurulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirilir.
Fırından çıkartılıp her birinin üzerlerine rendelenmiş kaşar ve pul biber eklenir.
Tekrar fırına atılır ve 3-5 dakika sonra, kaşar peynirleri renk değiştirip üzerleri kızarınca çıkartılıp afiyetle yenir.
|
|