1 kg. kabak
1 bardak peynir
Bir avuç dereotu
2 yumurta
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Pul biber
Tuz
Kabaklar yıkanıp ikiye bölünür. İç kısmı oyucak ya da küçük bir kaşık yardımıyla boşaltılır.
Yarım tencere kadar kaynamış tuzlu suda çok az (3-5 dakika kadar) haşlanır.
Kabak çabuk pişen bir sebzedir. Fazla yumuşamadan, suyunu süzerek tepsiye alın.
Ayrı bir yerde ezilmiş beyaz peynir, bir avuç doğranmış dereotu, yumurtalar, az miktar tuz karıştırılır.
Bu arada ılınan kabakların içine harç doldurulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirilir.
Fırından çıkartılıp her birinin üzerlerine rendelenmiş kaşar ve pul biber eklenir.
Tekrar fırına atılır ve 3-5 dakika sonra, kaşar peynirleri renk değiştirip üzerleri kızarınca çıkartılıp afiyetle yenir.
|