| 
 
 
 | 
Fırında Patates | 
  | 
kültür 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.01.2006 
Mesajlar: 61 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc784 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2006 
4,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patates
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
300 gr. orta yağlı kıyma
 
2 soğan
 
2 sivri biber
 
karabiber
 
tuz
 
 
Patatesler yıkanır, haşlanır, haşlandıktan sonra kabukları soyulur, püre haline getirilir, içine süt, erimiş tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır. İnce doğranmış soğan biraz yağla kavrulur, içine doğranmış biber ve domates eklenir, domates suyunu çekene kadar pişirilir, bir tepsiye pürenin yarısı ve kavrulan sebzeler yayılır, üzerine kalan püre yayılır ve üzeri düzleştirilir. Orta ısılı bir fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.01.2024
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Samsun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2005 
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1966 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
4,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet patates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
pu biber
 
kekik
 
nane
 
arzuya göre diğer baharatlar
 
1 adet fırın poşeti
 
 
Patateslerin kabukları soyulup arzu edilen şekilde doğranır. Yağ bir kaseye boşaltılır, içine tuz ve baharatlar ilave edilip çırpılır. Bu karışım patateslerin üzerine dökülüp iyice harmanlanır. Fırın poşetine doldurulur. 200 derece ısıtılan fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
 
 ML® Fırında Pastırmalı Patates için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
  
 | 
Fırın Patates | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2105 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
4,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr yağsız kıyma
 
1 kg patates
 
250 gr kaşar
 
Yeşil biber
 
Domates
 
Soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Kıymayı soğan, yeşil biber, tuz ve karabiberle kavurun. Püre halindeki patatesi elinizde yuvarlayıp, ortasını çukurlaştırın. Çukurlaştırdığınız yere, önceden kavurduğunuz kıymayı koyup, kapatın. Topları, yağlı bir tepsiye dizip üzerine kaşar rendesi serpin ve kızgın fırına verin.
 
 
 ML® Patates Pilaki için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.01.2024
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2126 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
3,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Kaşar rendesi 
 
Patates
 
1 kg süt
 
Margarin
 
 
Patatesleri halka halka doğrayın, tuzlayıp, yağladığınız bir tepsiye dizin. Araya kaşar rendesi koyup yine bir sıra patates dizin, üzerine küçük parçalar halinde margarin koyun. Bir kilo süt ve üç yumurtayı çırıp tepsiye boşaltın, üzerine biraz daha kaşar rendesi serpip, fırına verin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.05.2024
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2127 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
4,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet orta büyüklükte patates
 
2 adet büyük boy soğan
 
½ demet maydanoz
 
2 dilim tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı salça
 
Rende kaşar peynir
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz 
 
Zeytinyağı
 
 
Patatesleri dilimleyip, hafif kızartın. Teflon tavada soğanı ardından tavuk ve salçayı kavurun. Yuvarlak fırın kabına önce patatesleri ardından tavuk karışımını dökün. Biraz su ilave ederek üzerine kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirle süsleyin. 200 derecede 20 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2024
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Fritöz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4390 
Gönderme Tarihi: 31.May.2006 
3,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 adet patates
 
4 çorba kasigi tereyağ
 
1 çay bardagi süt
 
Yeteri kadar tuz
 
300 gr. kiyma
 
2 adet soğan
 
2 adet yesil biber
 
1 çay kasigi karabiber
 
2 adet domates
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Patatesler haslanir. Iyice haslandiktan sonra soyularak ezilir ve süt, erimis tereyağı ve tuz ile karistirilarak püre haline getirilir. Sogan küçük küçük dogranarak biraz yag ile kavrulur. Yesil biber ve domates küçük küçük dogranir ve soğana ilave edilerek domates suyunu çekene kadar kavrulur.
 
Pürenin yarisi bir tepsiye yayilir ve kavrulmus sebzeler üzerine iyice yayilir. Ardindan pürenin diger yarisi üzerine dökülür ve bir spatula ile yayilir. Orta hararetli bir firinda üzeri pembelesene kadar pisirildikten sonra sicak servis yapilir
  
 | 
PATATES FIRIN | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8082 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006 
3,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Temizlenmiş patates istenilen şekilde yuvarlanır. Bir kez bol su ile haşlanır ve süzülür, bir miktar kap içine yeteri kadar yağ ve patates konarak fırına sürülür. Arasıra yağla karıştırılır. Böylelikle pişirilir. Arzu edilirse piştikten sonra, domates ya da domates salçası sulandırılarak ilâve edilir. Biraz fırında durduktan sonra çıkarılır. İstenilen yerde kullanılır.
  
 | 
PATATES FIRINDA | 
  | 
Belkıs 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9992 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
3,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
300 gr. kıyma
 
1  kg. sarı patates
 
4 çorba kaşığı margarin
 
2  orta soğan
 
4-5 orta domates
 
3 tane çarliston biber
 
biraz tuz, kara ve kırmızı biber 
 
2-3 bardak su.
 
 
Yapılışı:
 
Patatesleri temizleyip soyun ve yarımşar parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayın. Bol suyla yıkayıp süzün. Öte yandan tencereye yağı koyup patatesleri ilave edin. 2 - 3 dakika kavurduktan sonra bir tepsiye yerleştirin. Sonra rendelenmiş soğanı koyun ve yağda ölünceye kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edin 4 - 5 dakika kavurun. Kabuklarını soyup ince ince dûğ-radığmz domatesleri ilave edip, hepsini beraber 2 - 3 dakika daha kavurun. Sonra tuzu, biberi ve suyunu koyun. Kaynadıktan sonra tepsideki patateslerin üzerine dökün. Yuvarlak yuvarlak doğradığınız biberleri de koyun. Üzerine yağlı kâğıt kapayın ve orta fırında 20 - 25 dakika fırınlayıp çıkarın. Sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
PATATES FIRINDA | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12575 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2007 
3,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
Her biri 200 gram gelecek 4 iri patates, 
 
100 gram tereyağı, 
 
yeteri kadar tuz. 
 
 
Yapımı : Patateslerin kabuklarını soyup bol suda yıkayın ve bezle İyice kurulayın. Sonra her birini ayrı ayrı yaldızlı kâğıda (veya alüminyum yaprağına)  sararak fırına sürün. Birbuçuk saat kadar orta ısılı fırında pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra kâğıtlarını açmadan servis tabağına koyun. Tereyağı ve tuzla birlikte servis yapın.
  
 | 
FIRINDA PATATES | 
  | 
yelda özoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26670 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008 
3,240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
12 orta büyüklükte patates,
 
yağlamak için margarin,
 
tuz,
 
80 gr. margarin,
 
2 çorba kaşığı rende kaşer peynir.
 
 
Hazırlanışı:
 
Patatesleri soyun, yıkayın ve kurulayın. 1/2 cm. ince dilimler halinde kesin. Fakat patates alttan bir bütün halinde kalsın. Bunu içinde size kesme kolaylığı olması için patatesi bir kaşığın içine koyup öyle kesmenizi öneririz. Ateşe dayanıklı bir kabı yağlayın. Patatesleri muntazam bir şekilde yerleştirin. Tuz serpin. Herbirinin üzerine yağ parçaları koyun, önceden kızdırılmış fırının orta gözünde 60 dakika pişirin. Pişme süresinin 20.ci dakikasından sonra gidip gelip sürekli olarak margarinle yağlayın. Pişmesinden 5 dakika öncede rende kaşer peynir serpin ve hemen servis yapın.
 
 
Not: Hazırlayacağınız bu patatesleri garnitür olarak da kullanabilirsiniz.
  
 | 
FIRINDA PATATES | 
  | 
altın tas 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.03.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48313 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010 
3,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kıyma
 
1 kg patates
 
4 çorba kaşığı margarin
 
2 soğan (orta)
 
5 domates (orta)
 
3 çarliston biber
 
3 bardak su
 
biraz tuz
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
 
Patatesler temizlenip soyulur ve yarımşar parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranır. Bol acıyla yıkanıp süzülür. Öte yandan tencereye yağ koyulup patatesler ilâve edilir. 2 - 3 dakika kavrulduktan sonra bir tepsiye yerleştirilir. Sonra rendelenmiş soğan koyulur ve yağda ölünceye kadar kavrulduktan sonra kıyma ilâve edilir, 4 - 5 dakika kavrulur. Kabukları soyulup minicik doğranmış domatesler ilâve edilir, hepsi birlikte 2 - 3 dakika daha kavrulur. Sonra tuz, biber ve su koyulur. Kaynadıktan sonra tepsideki patatesler üzerine dökülür. Yuvarlak yuvarlak doğranmış biberler de koyulur. Üzerine yağlı kâğıt kapatılır ve orta fırında 20 - 25 dakika fırınlanıp çıkarılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
PATATES FIRINDA | 
  | 
solo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53736 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010 
3,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ceviz büyüklüğündeki Hollanda tipi patatesleri yuvarlak yuvarlak soyunuz, biraz tuz ve tereyağıyla kuşhaneye koyunuz, kuvvetli ateşte sallayarak biraz kızartıp kapalı olarak fırına sürünüz. Pişince üzerine Tereyağlı Soğuk Salça dökünüz.
 
 
Not: Silkerek pişirilmesi gereken yemekler için (patates, makarna v.b. gibi) saplı tencere kullanınız, kolay olur.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
kutu kutu pense 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66869 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011 
2,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. taze patates
 
Tuz
 
3-4 adet sivri biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1'er tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, kekik ve nane
 
 
Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp, yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi doğrayın. Biberleri iri küp doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye aktarın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
zatinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2011 
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69361 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2011 
2,878 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
 
Yarım çay bardağı rende kaşar
 
8 dal ince kıyılmış dereotu
 
Yeteri kadar tuz karabiber pulbiber
 
 
Patatesleri haşlayın ve suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyun ve dış kısmına bir fırça ile sıvıyağ sürün. içlerine tuz ve karabiber serpin. Diğer taraftan bir kasede haşlanmış bezelye, kaşar peyniri, dereotu ve pulbiberi karıştırın. Patateslerin içine bu harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71523 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012 
2,911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kıyma
 
3 adet patates
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet yemeklik soğan
 
1 çay bardağı sıcak su
 
 
Bir adet soğanı doğrayıp iki tahta kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. İri iri doğranmış sarımsak, bir tutam tuz, domates ve kıymayı birlikte pişirelim. Dört kişilik fırın kabının dibine döşeyelim. Üzerine üç veya dört adet patatesi halka halka doğrayalım. Patateslerin üzerine bir çay bardağı sıcak suyu dökelim. En üste rendelenmiş bir bardak kaşar peynirini serpelim. 180 derecede yarım saat kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Hüdaverdi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73426 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012 
2,848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet patates
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1.5 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı pulbiber
 
 
Patatesleri küp küp doğrayın.Yumurtaları çırpın.Yoğurt zeytinyağı un kabartma tozu tuz karabiber ve kırmızı biberi ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın.Fırın tepsisini yağlayıp patatesleri içine dökün. 200C fırında 20 dk pişirin.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74881 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 tane patates
 
2 tane domates
 
2 tane soğan
 
300 gr fileto tavuk
 
2 tane kabak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kekik
 
4 kaşık salça
 
3 kaşık biber salçası
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Su
 
 
Patatesleri soyup doğruyoruz. Domatesleri doğruyoruz. Soğanı ve tavuğu doğruyoruz hepsini tepside harmanlıyoruz tepsinin kenarında domates salçasını, biber salçasını, tuzu karabiberi, kekik ve acı biberi yoğruyoruz ve tepisiye doğradıklarımıza boca ediyoruz. Üzerine zeytinyağı  gezdiriyouz ve suyu ekliyoruz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74882 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane patates
 
1 tane soğan
 
Yarım bağ dereotu
 
2 tane domates
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar nar ekşisi
 
Bir miktar zeytinyağı
 
 
Patatesleri 10 dk kadar haşlıyoruz. Sonra kabuklarını soyup, doğruyoruz. Soğuması için derin bir kaba alıyoruz. Aynı kaba domatesi soğanı derotunu doğrayıp harmanlıyoruz. Tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. En son nar ekşisi gezdiriyoruz.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
TemelReis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2012 
Mesajlar: 77 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89039 
Gönderme Tarihi: 08.May.2013 
2,292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesi kızartmak yerine daha lezzetli ve sağlıklı olması için fırında pişirebilirsiniz: Düz dilimler halinde doğranılan patatesler; zeytinyağı, nane, kekik, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilip karıştırıldıktan sonra üzeri kızarana dek pişirilir.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Su Nehri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117412 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016 
1,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dilediğiniz kadar patates
 
Bir miktar yağ
 
 
Temizlenmiş patates istenilen şekilde yuvarlanır. Bir kez bol su ile haşlanır ve süzülür. Bir kap içine yeteri kadar yağ ve patatesler konur ve fırına sürülür. Ara sıra karıştırılır. Bu şekilde birkaç defa pişirilir. Arzu edilirse piştikten sonra, domates veya domates salçası sulandırılarak ilave edilir. Yemek servise hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |