| 
 
 
 | 
Fırında Patates | 
  | 
aşçıbaşı fikret 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123961 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2017 
948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
4 Fırında Patates (her biri yaklaşık190 gr.) 
 
1 yemek kaşığı Zeytinyağı 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Zeytinyağını tuz ve karabiberle karıştırın, patatesleri buna bulayın ve bir çatalla birkaç yerinden delin. 
 
Patatesleri cam kaseye yerleştirin, önceden ısıtılmış fırına sürün ve pişirin.
 
Patatesleri uzunlamasına doğrayın ve tereyağı ile ikram edin.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
beyhude 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134432 
Gönderme Tarihi: 29.May.2018 
851 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet iri patetes
 
6 adet çarliston yada sivri biber
 
2 kaşık sıvı yağ
 
1 kaşık eritilmiş tereyağ
 
Sarmısaklı veya sade yoğurt
 
Tuz
 
 
Patetesleri küçük parmak şeklinde doğrayıp yıkayıp süzelim.
 
Bir borcam tepsinin içine eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı koyalım.
 
Patetesleri isteğimize göre tuzlayıp tepsinin içine koyalım.
 
Sayı önemli değil üzerine biberleride dizip, fırına verip 45-50 dakika pişirelim.ara ara kontrol edelim.
 
Pateteslerin üzeri hafif kızarması lazım,pişince çıkarıp sarmısaklı ya da sade yoğurtla servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134514 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr donmuş patates
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Tepsinin içine yağlı bir kağıt koyup içine patatesleri yerleştirip fırına koyun.
 
Sosu için küçük bir kasenin içine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz katıp karıştırın.
 
Patatesleri fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurdunu döküp servis edebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
reaksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134520 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2018 
763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri ikiye ayrın, tepsiye yerleştirin, üzerime kaşar peyniri ve tereyağ koyun. Maydanoz doğrayın. Tuz ekleyip fırına verin 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
tostos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Kacaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136375 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018 
672 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
1.000 gr orta boy patates 
 
 
Patatesleri yıkayıp buhar geçirmez bir kaba yerleştirin. 
 
Fırında 50 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
adnan pekel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140553 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019 
3,277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
5 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
2 dal biberiye
 
2 diş rendelenmiş sarımsak
 
1 çay kaşığı
 
Tuz
 
 
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
 
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
 
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
 
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145221 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019 
640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram patates
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 diş sarımsak
 
Pul biber
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri iyice yıkayıp dilimleyin.
 
Sıvı yağ, sarımsak, karabiber, tuz ve pul biberi bir kasede iyice karıştırın.
 
Patatesleri bu karışıma iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
 
Tepsiyi daha sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin ve iyice kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kekik serpin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147369 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2019 
614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 patates
 
100 gr krem peynir
 
80 gr kaşar peyniri
 
2 dilim dana jambon
 
2 kiraz domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Frenk soğanı
 
 
Patatesleri iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fırın kabına yerleştirip 15 dakika fırında pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini kaşık ile çıkarın ve bir kaseye alın. Kaşar peynirini rendeleyip krem peynirle karıştırın. Dana jambonu küçük doğrayıp ekleyin. Ayırdığınız patates içini ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın ve karışımı patateslerin içlerine doldurun. Kiraz domatesleri ince dilimleyip üzerlerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp üzerine frenk soğanı serpiştirin ve sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
ülke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150714 
Gönderme Tarihi: 23.May.2020 
500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 paket çüş krema
 
Parmesan yada eski kaşar rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Muskat
 
 
Patatesleri ne çok ince ne de çok kalın halkalar halinde dilimliyoruz. Içine muskat rendesi, tuz-karabiber, rende parmesan ve kremayı ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
 
Bu harcı tekli muffin kalıplarına alıp üzeri açık bir şekilde 250 derece fırında 15 dakika kadar fırınlıyoruz. Çıktıktan hemen sonra tekrar parmesan rendeleyip değirmen karabiber geçebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166239 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022 
541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
1 çay bardağı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı toz kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra eşit büyüklükte kızartma için doğradığınız şekilde doğrayın.
 
İsteyenler patatesleri elma dilimleri gibi çok kalın olmayacak şekilde doğrayabilir.
 
Doğradığınız patatesleri derin bir kaba alarak üstüne kekik, tuz ve hazırladığınız yağı ekleyin.
 
Güzelce karıştırdıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri üzerine dizin.
 
180 derece önceden ısıttığınız fırına tepsiyi alarak patateslerin yarım saat pişmesini sağlayın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167242 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2022 
342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet orta boy patates
 
Sosu için:
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Kaşar
 
 
Patates miktarına göre baharat miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
 
Önce sosunu hazırlayalım zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz bir kaba alıp, karıştıralım. Kıvamı sürülebilir olmalı.
 
Patatesleri soyup ince keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye soyulmuş patatesleri dizelim. Uzerine bıçak ile ince kesikler yapalım(hem enine hem de boyuna olacak şekilde).
 
Üzerine hazırladığımız sosu yumurta fırçası ile sürelim. Isınmış 190-200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
 
Patatesleri, bir süre sonra çatal batırarak kontrol edelim.
 
Pişen patateslere, kaşar (rendelenmiş veya ince dilim) ekleyip, tekrar fırına verelim.
 
Kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Fırın Patates | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182692 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates (kabuğu soyulmuş ve doğranmış)
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri küp şeklinde doğrayın, bir kaba alın. Zeytinyağını, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkan patatesler servise hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |