| 
 
 
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2125 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
5,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım demet maydanoz 
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
 
1.5 kuru soğan 
 
1.5 domates 
 
1.5 palamut (orta boy)
 
1 limon 
 
2 defne yaprağı 
 
3 sivribiber 
 
Tuz
 
 
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. 
 
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz.
 
 
 ML® Fırında Palamut için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 27.09.2024
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4439 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
4,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
4 adet büyük domates
 
1 bas soğan
 
3 çorba kasigi zeytinyağı
 
1 limon
 
 
Baliklar temizlenir. Iyice yikandiktan sonra baliktan ikiser fileto çikarilir. Zeytinyagiyla yaglanmis tepsiye balik filetolari içleri yukari gelecek biçimde yerlestirilir. Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmis ve sikilarak suyu alinmis soğan üstüne yayilir. Dilimlenmis domatesleri de baliklarin üstüne ve çevresine yaydiktan sonra, çesitli biçimlerde kesilmis limon dilimleriyle süslenir. Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta isili firina sürülür. Baliklar pisince firindan çikarilir ve servis yapilir.
 
 
 ML® Sarma Palamut için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10215 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
3,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Temizlenmiş palamudu uzunlamasına ikiye ayırın. Ortadaki uzun kemiği çıkarın. Sonra iki parçayı dörder ya da beşer parçaya bölün. Tuz ve biber koyup bol soğan suyunda bir saat yatırdıktan sonra deri tarafları alta gelmek üzere aralıklı olarak tepsiye dizip üzerine bir miktar maydanoz serpin. Sonra yuvarlak doğranmış 5  6 domatesle üzerini örtün. Bir bardak su da döküp fırında pişirin.
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10534 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006 
5,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 palamut balığı
 
4 büyük domates
 
1 baş soğan
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkların içi temizlenir, başı atılır ve yüzgeçleri kesilir. İyice yıkandıktan sonra da her balıktan ikişer fileto çıkarılır. Zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye balık filetoları içleri yukarı gelecek biçimde yerleştirilir. Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmiş ve sıkılarak suyu alınmış soğan üstüne yayılır. Dilimlenmiş domatesleri de balıkların üstüne ve çevresine yaydıktan sonra, çeşitli biçimlerde kesilmiş limon dilimleriyle süslenir. Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta ısılı fırına sürülür. Balıklar pişince fırından çıkarılır ve servis yapılır. İsteğe göre, tepsi fırından çıkarıldıktan sonra balıkların biçimlerini bozmadan servis tabağına alınıp, öyle de servis yapılabilir. Bu yemek tepsi yerine ateşe dayanıklı cam bir kapta da pişirilebilir.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13647 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
3,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 palamut
 
5 orta boy domates
 
1 limon
 
100 gram sivri biber
 
500 gram soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 tane defne yaprağı
 
Tuz
 
 
Palamutlar temizlenir, kafaları ayrılır, kuyruk ve yüzgeçleri kesilir. Limon domates ve biberler yıkanıp dilimlenir. Soğanlar soyulur; yuvarlak yuvarlak dilinir. Defne yaprakları ikiye bölünür. Bütün bu malzeme güvece kat kat döşenir. Zeytinyağı, tuzu ve suda eritilmiş salçası konup kapağı örtülerek fırına verilir.
  
 | 
PALAMUT BALIĞI FIRIN KIZARTMASI | 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16267 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
5,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1    Palamut
 
1   Bardak et suyu
 
2    Soğanın suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
2   Soğan,
 
6   Domates   (yada 2 kaşık domates salçası),
 
Yarım bardak zeytinyağı
 
Yeteri kadar tuz, biber.
 
 
Temizlenmiş palamudu keskin bıçakla uzunlamasına ikiye ayırınız. Bir kısmında kalan uzun kemiği zedelemeden bütün olarak çıkarınız. Bu iki parçayı dörder parmak eninde parçalara bölünüz. Tuz ve biberleyiniz, bol soğan suyunda bir saat yatırdıktan sonra deri tarafları alta gelmek üzere aralıklı olarak kenarlı tepsiye düzgün dizip üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz. Yuvarlak doğranmış domatesle üzerini örtünüz. Ya da domates salçası, yağsız etsuyu, zeytinyağı gezdirip fırına sürünüz. Arasıra tepsinin kenarından suyunu alıp üzerine gezdire gezdire pişirin.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
muvaffak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22702 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008 
3,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
3 adet palamut
 
5 adet soğan
 
5 adet domates
 
1 demet maydanoz
 
1 fincan sıvı yağ
 
 
Yapılışı:
 
Palamutları güzelce ayıklayıp yıkayın ve ikiye ayırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine soğan, domates ve maydanozları doğrayıp tuz ve limon ilâve edin. Fırına verin.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23430 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2008 
3,479 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 palamut
 
4 domates
 
1 tane soğan
 
yarım çay bardağı sıvı yağ
 
limon
 
karabiber
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Balıkları temizledikten sonra herbirinden ikişer fileto çıkarın. Yağlanmış tepsiye filetoları içleri yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Tuz, karabiber ve soğanları dizin. Domates dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Limon dilimlerini de yerleştirin. Orta hararetli fırında pişirin.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24120 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
3,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
3 adet palamut
 
1 baş soğan
 
3 kaşık zeytinyağı
 
4 adet domates
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları yıkayıp temizleyin. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine tuz ve karabiber serpin. Soğanı rendeleyip sıktıktan sonra elde edeceğiniz 1-2 kaşık soğan suyunu balıkların üzerine serpin. İnce doğranmış yuvarlak limon ve domates dilimleri yerleştirerek biraz zeytinyağı gezdirin.
 
Tepsiyi orta ısıda fırına yerleştirerek balıkları pişirin. Kabında servis yapın.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
Nurcan Öz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26873 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008 
3,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Kişilik Malzemeler
 
2 adet palamut
 
2 adet domates
 
1 adet limon
 
2 adet çarliston biber (veya acı olmayan yeşil sivri biber)
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Palamutların bağırsakları temizlenip çıkarıldıktan sonra kafaları ve kuyrukları kesilerek ayrılır. Balık, bir tarafı kılçıklı, diğer tarafı kılçıksız olmak üzere fileto olarak ikiye ayrılır. İyice yıkandıktan sonra hafifçe tuzlanır ve biberlenir. Bir kenarda 20 dakika kadar dinlendirilir. Balıkları alacak bir tepsi yağlandıktan sonra palamutlar derili kısımları tavaya gelecek tarzda yerleştirilir. Üzerlerine çekirdekleri çıkarılmış ve halkalar halinde kesilmiş domates, halka halinde kesilmiş limon ve soğan yerleştirilir. Çekirdekleri çıkarılmış ve uzunlamasına kesilmiş biberler de yerleştirilir. Orta hararetli (yaklaşık 180-200 C) fırında 45-50 dakika pişirilir.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30753 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008 
3,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 palamut
 
1 avuç maydanoz
 
1 fincan zeytinyağı
 
1'er soğan ve domates
 
3-4 sivribiber
 
1 limon
 
defne yaprağı
 
tuz.
 
 
Halka halka kesilmiş balığı tuzlayıp fırın tepsisine dizin. Balıkların üzerine sırasıyla halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, temizlenmiş biberleri, kıyılmış maydanozu, defne yapraklarını yayıp üzerine yağı gezdirin ve dilimlenmiş limonu hepsini üzerine dizin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. 180 derece fırında, pişirin. Piştikten sonra folyoyu alıp üzerini kızartabilirsiniz.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46749 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010 
3,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
2 tane palamut
 
2 baş soğanın suyu
 
1 demet maydanoz
 
1 kilo domates veya 2 kaşık salça
 
tuz
 
biber
 
 
YAPILIŞI
 
Temizlenmiş palamudu keskin bıçakla uzunlamasına ikiye ayırınız. Bir kısmında kalan uzun kemiği zedelenmeden bütün olarak çıkarınız. Bu iki parçayı dörder parmak eninde parçalara bölünüz. Tuz ve biberleyiniz, bol soğan suyunda bir saat yatırdıktan sonra deri tarafları alta gelmek üzere aralıklı olarak kenarlı tepsiye düzgün dizip üzerine kıyılmış bir miktar maydanoz serpiniz. Mevsimi ise yuvarlak doğranmış sekiz on domatesle üzerini örtünüz. Yahut bir kaşık domates salçası, biraz yağsız etsuyu, bir bardak su, biraz zeytinyağı gezdirip fırına sürünüz. Arasıra tepsinin kenarından suyunu alıp üzerine gezdire gezdire pişiriniz.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58040 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010 
16,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
5 palamut
 
2 soğan
 
4 domates
 
6 biber
 
limon
 
zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
Üzeri için:
 
maydanoz
 
 
İlk olarak soğanları piyaz şeklinde kesin. Fırın tepsisine soğanları alın. Biberleri iri olarak kesin.Domatesleri küp olarak kesin. Palamutları halka şeklinde kesin. Tepsiye palamutları dizin. Palamtun üzerine sıvıyağ, tuz, tane karabiber ve 2 yada 3 yaprak defne yaprağı ilave edin. Üzerine limon dilimleri ilave edin.
 
Palamutları önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırına verip palamutların üzeri kızarana kadar fırında tutun.Daha sonra palamutların üzerine domates ve biberleri ilave edip tekrar 180 derecelik fırına verin.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71998 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012 
3,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy palamut
 
2 adet domates
 
2 adet defne yaprağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3 adet sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Balıkları temizletip halka halka kestiriyoruz, hafifçe tuzlayıp bir fırın tepsisine diziyoruz. Soğanları ve domatesleri halka halka doğruyoruz. İnce doğradığımız biberi ve maydanozu ekliyoruz, üstüne defne yapraklarını koyup, zeytinyağını gezdirerek döküyoruz.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88800 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013 
2,914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1 kg palamut
 
3 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
 
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
 
2 adet orta boy patates (halka şeklinde doğranmış)
 
3-4 adet yeşil biber (uzun doğranmış)
 
2 adet domates (ay şeklinde doğranmış)
 
2 adet dejne yaprağı
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
limon (yuvarlak dilimlenmiş)
 
Tuz
 
 
Palamutlar yıkanır, temizlenir ve halka halka doğranır. Piyazlık doğranmış kuru soğan, tuzla ovulur. İçine ince kıyılmış maydanoz katılarak iyice harmanlanır. Hazırlanan karışım, yağlanmış cam bir tepsiye döşenir. Soğan ve maydanozun üzerine palamutlar dizilir. Ara boşluklara yuvarlak doğranmış patates, domates, biber ve limon dilimleri yerleştirilir. Balıkların üzerine sıvı yağ gezdirilir. Cam tepsinin üzeri folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Balığın üzerindeki folyo alınır. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
bonbon prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93998 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013 
2,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg palamut
 
1 kg domates
 
5 yeşil biber
 
3 limon
 
4 iri soğan
 
1 fincan mısır unu
 
4 yemek kaşığı margarin
 
3 limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
 
1 fincan sıvı yağ
 
 
Fırın tepsisini yağlayın yuvarlak kesilmiş soğanları döşeyin üzerine yuvarlak kesilmiş domatesleri döşeyin domateslerin üzerine temizlenmiş palamutları ikiye ayırıp yerleştirin kenarlarına kalın doğranmış biberlerle süsleyin en üzerine yuvarlak doğranmış limonları koyun boş bir kapta 3limon suyu mısır unu sıvı yağ ve margarini koyup çırpın balığın üzerine gezdirin fırına verin
  
 | 
Fırında Palamut Fileto | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99026 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014 
3,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3  4 parça palamut fileto
 
1 tane limon
 
1 tane patates
 
1 tane kuru soğan
 
50 gr margarin
 
 
Balıkçıdan palamutu alırken filеto kеsmеsini istеуеbilirsiniz. Ya da evde kendinizde balığı bоydan kesip fіleto hаlinе getіrebіlіrsіnіz. Balığınızı tuzlaуıp aynı kеnara koуun. patetesі ѕoyup kalın dilimlеr hаlinde dоğrаyın. ѕoğanı da sоyup inсе incе hаlkаlаr halindе doğraуın. Sonrа tepsinize 50 gr margarini sürün çünkü palamut zaten уağlı аynı balıktır. Sonra sоğan ve pаtаtеslеri tuzlaуıp tеpsiyе döşeyіn palamutları yеrlеştirin. üstüne limondаn ayrıntılı halkalar keѕip koyun. Bаşlаngıçtа ıѕıttığınız fırında yirmi yirmi bеş dаkikа derecede pіşіrіn.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143974 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2019 
696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut balığı
 
3 adet domates
 
3 adet çarliston biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Palamutları temizleyip, ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzlayıp biberledikten sonra fırın tepsisine dizin. Domatesleri rendeleyip balıkların üzerine dökün. Kekiği, biberi, yağı koyup, fırında 20-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145500 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019 
1,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet patates
 
1 adet domates
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet büyük boy soğan
 
3-4 tane sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tuz
 
2 adet defne yaprağı
 
 
Yıkanmış ve içi temizlenmiş palamutları bir kaba alarak zeytinyağı, kekik ve tuzla harmanlayın.
 
Başka bir kapta patates, biber, domates ve soğanı kesip içine zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın.
 
Orta boy bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı serin ve karıştırdığınız malzemeleri koyun.
 
Malzemelerin üstüne palamutları birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin ve palamutların içine dışına sarımsakları rendeleyin.
 
En son defne yapraklarını palamutlara koyun ve 200 dereceye getirdiğiniz fırınınızda 20-25 dakika pişirin.
 
Sağlıklı ve besleyici öğününüz hazır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152975 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet kuru soğan
 
1 dal biberiye
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Palamutları ister bütün halde, isterseniz takoz ya da fileto keserek kullanın.
 
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
 
Soğan suyunu tuz hariç diğer malzemelerle karıştırın.
 
Balıkları hazırladığınız karışıma koyup yarım saat kadar marine edin.
 
Marine ettiğiniz balıkları üzerine tuz serpip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra balıkları fırına verin.
 
40-45 dakika pişirdiğiniz balıkları bol salata eşliğinde soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |