| 
 
 
 | 
Fırında Köfte | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1856 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006 
4,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
2 fincan ufalanmış ekmek
 
Yarım fincan kepek
 
2 yumurta
 
3 patates
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 er çay kaşığı kekik ve nane
 
1 fincan süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bütün malzeme sütle iyice yoğurularak yumuşak hale getirilir. Köfteler şekillendirilip tepsiye dizilir. Aralarına yağlanmış patates dilimleri de konarak fırında 1 saat kadar pişirilir, servis yapılır.
 
 
 ML® Fırında Patatesli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fırın Köfte | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65548 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011 
3,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
2 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kimyon
 
Yarım çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıp, yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.08.2015
  
 | 
Fırında Köfte | 
  | 
adnan pekel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140555 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019 
1,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet orta boy patates
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet orta boy domates
 
1 adet orta boy kırmızı biber
 
Köfte harcı için:
 
500 gram orta yağlı dana kıyma
 
1 adet rendelenmiş kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
 
10 dal maydanoz
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı yenibahar
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri dilimleyip su dolu bir kaba alın. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri bir tabağa alın.
 
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin. Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz yapraklarını köfte harcında kullanmak üzere incecik kesin.
 
Köfteleri hazırlamak için; orta yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan ve yumurtayı ekleyin. Galeta unu, kıyılmış maydanoz yaprakları ve baharatlar ilavesiyle yoğurun.
 
Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp arzu ettiğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
 
Sosu için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Domates ve biber salçasını ekleyip kısa süre kavurun. Sıcak su ilavesiyle kıvamını açın, tuz ilavesiyle karıştırın. Suda bekleyen patatesleri durulayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.
 
Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanı fırın tepsisinin tabanına yayın. Köfte ve patates dilimlerini sırasıyla yerleştirin. Domates ve kırmızı biber küplerini ekleyin. Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsisine alın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45-50 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Salçalı sosuyla birlikte sıcağı sıcağına servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Köfte | 
  | 
nazire abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147353 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019 
861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
200 g yağsız dana kıyma
 
1 adet küçük soğan
 
1 adet yumurta
 
1 dilim etimek (blenderda toz haline gelecek)
 
2 yemek kaşığı köfte harcı
 
1 tutam karabiber, kimyon ve az tuz
 
 
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırarak yoğurun. Hiç yağ koymadan, üzerine rendelenmiş domates ve çarliston biber ilave ederek istediğiniz şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilerseniz birkaç damla acı ezme sos da ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166584 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2022 
496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 Kilo orta yağlı dana kıyma
 
1 Adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kekik
 
Tuz
 
1 Çay bardağı sıvı yağ
 
4 Adet sivri biber
 
4 Adet domates
 
1 Yumurta sarısı
 
1 çay bardağı kadar bayat ekmek veya galeta unu
 
Sarımsak
 
2 Yemek kaşığı biber salçası (1 Kaşık köfte harcına)
 
Kızartma için:
 
Sıvı yağ
 
 
Biber ve domatesler hariç tüm malzemeyi büyük bir kapta iyice yoğurun. 1 yemek kaşığı salçayı unutmayın. Parmak büyüklüğünde kalem şekline getirerek iyice ısıtılmış yağda renkleri değişinceye kadar kızartın.
 
Öncesinde dilim şeklinde 2 adet patates kızartarak lezzeti arttırabilirsiniz.
 
Az kızarmış köfteleri ve patatesleri tepsiye dizin domates ve biberleri doğrayarak üzerlerine dağıtın.
 
Bir kap içerisinde 1 su bardağı ılık suyla 1 kaşık biber salçasını eritip üzerine dökün.
 
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 - 12 dk bekletin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172849 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023 
308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram orta yağlı kıyma
 
1 tatlı kaşığı isot
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1/2 tatlı kaşığı karabiber
 
3 adet kapya biber
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 yumurta
 
1/2 su bardağı galeta unu
 
3 adet sarımsak
 
Tuz
 
 
Biberleri doğrayıcı yarımıyla çok ince olmayacak şekilde geçirin, sonra suyunu sıkarak geniş bir kap içine alın. Soğanlar ve sarımsakları da aynı şekilde doğrayıcıdan geçirin ve üzerine ekleyin.
 
Kalan diğer malzemeleri sebzelerin üzerine ilave edip, en az 5 dakika yoğurun. Süre sonunda üzerini streç film yardımıyla kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen köfte harcını, arzu ettiğiniz boyutta ve şekilde parçalara ayırarak yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepisine yerleştirin. 
 
Üzerlerine sıvı yağ sürdüğünüz köfteleri, önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında kontrollü bir şekilde 30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |