|
Fırın Köftesi |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7790
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
4,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilogram kıyma,
3 dilim ıslatılmış ekmek,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 çorba kaşığı domates salçası,
köfte baharı,
isteğe göre karabiber
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Salça hariç bütün malzemeler iyice yoğrulur ve yağlanmış küçük tepsiye konur. El ile tepsinin her tarafına bastırılarak yayılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-50 dakika kadar pişirilir. Az suyla ezilen salça köftenin her yanına sürüldükten sonra tekrar fırına verilir. 10 dakika sonra çıkarılıp dilimlenerek servise sunulur.
ML® Dilim Dolma için tıklayın
|
Fırında Köfte |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc1856
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
4,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
2 fincan ufalanmış ekmek
Yarım fincan kepek
2 yumurta
3 patates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 er çay kaşığı kekik ve nane
1 fincan süt
Tuz
Karabiber
Bütün malzeme sütle iyice yoğurularak yumuşak hale getirilir. Köfteler şekillendirilip tepsiye dizilir. Aralarına yağlanmış patates dilimleri de konarak fırında 1 saat kadar pişirilir, servis yapılır.
ML® Fırında Patatesli Köfte için tıklayın
|
Fırın Köfte |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65548
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıp, yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.08.2015
|
FIRINDA KÖFTE |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2120
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg orta yağlı koyun kıyması
3-4 adet taze karabiber
kuzu içyağı (kuzu gömleği)
4 adet yumurta, katı pişmiş
1 adet soğan
1/4 bayat ekmek
karabiber
dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi iyice yoğurup eti ikiye bölün. Yarısının üzerine katı pişmiş yumurtaları dizin ve etin diğer bölümünü üzerine kapatıp, francala şekli verin. Kuzu iç yağını yıkayıp, üzerine sarın ve fırında kızarana dek pişirin.
ML® Fırında Kadınbudu Köfte için tıklayın ML® Karakız Köftesi için tıklayın
|
FIRINDA KÖFTE |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20254
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy patates
1/2 kg. kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kasığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Patatesi yıkayıp, kabuğunu incecik soyunuz. Yarım parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış tepsiye dizerek üzerine tuz serpiniz.
Kıymanın içine yumurta, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, tuz, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz koyarak yoğurunuz. Yarım yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç içinde oval şekil vererek patatesin üzerine diziniz.
Domatesi yıkayıp dilimlere keserek köftenin üzerine döşeyin. Aralarına dörde bölünmüş biberi yerleştirip üzerine tuz serperek fırında yarım saat pişiriniz.
ML® Dolu Köfte için tıklayın
|
FIRINDA KÖFTE |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22650
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
3,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1,5 kg. köftelik kıyma
1/2 demet maydanoz
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 dilim ekmek
1 yumurta
Köfte baharı
Karabiber,
Kimyon
Tuz
4 adet büyük boy patates
2 kaşık salça
1 kaşık sirke
1 fincan sıvı yağ
1 fincan su
Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Ekmekleri ıslatıp güzelce sıkın. Yumurtayı ve baharatları katın. Kıyılmış maydanozu ilâve edip, iyice yoğurun. Yumurta şekli verip hamuru bastırın.
Patateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak yuvarlak doğrayın. Bir borcama altta patatesler, üstte köfteler olmak üzere dizin. Sıvı yağ, salça, su ve sirkeyi çırpın. Köftelerin üzerine sıvayın. 40 dakika fırınlayın.
ML® Mola Köfte için tıklayın
|
Fırında Köfte |
|
adnan pekel
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc140555
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
962 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı biber
Köfte harcı için:
500 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
10 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı yenibahar
Sosu için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri dilimleyip su dolu bir kaba alın. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri bir tabağa alın.
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin. Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz yapraklarını köfte harcında kullanmak üzere incecik kesin.
Köfteleri hazırlamak için; orta yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan ve yumurtayı ekleyin. Galeta unu, kıyılmış maydanoz yaprakları ve baharatlar ilavesiyle yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp arzu ettiğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
Sosu için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Domates ve biber salçasını ekleyip kısa süre kavurun. Sıcak su ilavesiyle kıvamını açın, tuz ilavesiyle karıştırın. Suda bekleyen patatesleri durulayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.
Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanı fırın tepsisinin tabanına yayın. Köfte ve patates dilimlerini sırasıyla yerleştirin. Domates ve kırmızı biber küplerini ekleyin. Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 45-50 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Salçalı sosuyla birlikte sıcağı sıcağına servis edin.
|
Fırında Köfte |
|
nazire abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147353
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
200 g yağsız dana kıyma
1 adet küçük soğan
1 adet yumurta
1 dilim etimek (blenderda toz haline gelecek)
2 yemek kaşığı köfte harcı
1 tutam karabiber, kimyon ve az tuz
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırarak yoğurun. Hiç yağ koymadan, üzerine rendelenmiş domates ve çarliston biber ilave ederek istediğiniz şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilerseniz birkaç damla acı ezme sos da ilave edebilirsiniz.
|
Fırında Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166584
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2022
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 Kilo orta yağlı dana kıyma
1 Adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz
1 Çay bardağı sıvı yağ
4 Adet sivri biber
4 Adet domates
1 Yumurta sarısı
1 çay bardağı kadar bayat ekmek veya galeta unu
Sarımsak
2 Yemek kaşığı biber salçası (1 Kaşık köfte harcına)
Kızartma için:
Sıvı yağ
Biber ve domatesler hariç tüm malzemeyi büyük bir kapta iyice yoğurun. 1 yemek kaşığı salçayı unutmayın. Parmak büyüklüğünde kalem şekline getirerek iyice ısıtılmış yağda renkleri değişinceye kadar kızartın.
Öncesinde dilim şeklinde 2 adet patates kızartarak lezzeti arttırabilirsiniz.
Az kızarmış köfteleri ve patatesleri tepsiye dizin domates ve biberleri doğrayarak üzerlerine dağıtın.
Bir kap içerisinde 1 su bardağı ılık suyla 1 kaşık biber salçasını eritip üzerine dökün.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 - 12 dk bekletin. Sıcak servis yapın.
|
Fırında Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172849
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
1 yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
3 adet sarımsak
Tuz
Biberleri doğrayıcı yarımıyla çok ince olmayacak şekilde geçirin, sonra suyunu sıkarak geniş bir kap içine alın. Soğanlar ve sarımsakları da aynı şekilde doğrayıcıdan geçirin ve üzerine ekleyin.
Kalan diğer malzemeleri sebzelerin üzerine ilave edip, en az 5 dakika yoğurun. Süre sonunda üzerini streç film yardımıyla kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen köfte harcını, arzu ettiğiniz boyutta ve şekilde parçalara ayırarak yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepisine yerleştirin.
Üzerlerine sıvı yağ sürdüğünüz köfteleri, önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında kontrollü bir şekilde 30 dakika pişirin.
|
Fırında Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172856
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023
131 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma (tercihen yağlı kıyma)
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak kıymaya ekleyin.
Yumurtayı, galeta ununu, salçaları ve baharatları da ekleyerek iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak köfte şekli verin.
Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Not: Kıymanın yağlı olması köftelerin daha lezzetli olmasını sağlar. Soğanın suyunu sıkarak köfte harcının kıvamını iyi ayarlayabilirsiniz. Galeta unu köftelerin kıvamını tutturmak için önemlidir. Salçalar köftelerin lezzetini artırır. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
|
|