| 
 
 
 | 
Fırında Biber Dolması | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144981 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019 
744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet dolmalık biber
 
4 adet domates
 
170 gram orta yağlı dana kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
Yarım demet taze nane
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sosu için:
 
Yarım yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı sıvı yağı
 
 
Dolmanın içini hazırlamakla başlayın. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyıp domatesleri rendeleyin.
 
Kıyma, kıyılmış soğan, sarımsak, pirinç ve rendelenmiş domatesleri derin bir karıştırma kabında birleştirip karıştırın.
 
Daha sonra taze nane, sıvı yağ, tuz ve karabiberini ilave edip tekrar karıştırın.
 
Dolmalık biberlerin saplarını içe doğru bastırarak çekirdeğiyle birlikte çıkarın.
 
Eğer çekirdekler tamamen çıkmazsa içini yıkayabilirsiniz.
 
Temizlediğiniz dolmanın içini kıymalı harçla doldurun.
 
Hazırladığınız dolmaları ısıya dayanıklı bir kabın içine yerleştirin.
 
Sosu için su, sıvı yağ, domates ve biber salçasını bir kapta karıştırıp biberlerin üzerine dökün.
 
Önceden 150 derece ısıtılmış fırının en alt ızgarasında 55 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
 
Hemen sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Biber Dolması | 
  | 
balayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2013 
Mesajlar: 41 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89840 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2013 
1,736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 soğan
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Maydanoz, nane
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Tuz, karabiber
 
2 patlıcan
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
 
Rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine pirinci boşaltıp kavurmaya devam edin. Bir su bardağı su koyup beş dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, nane ve baharat ekleyip ocaktan alın. Biberin içini temizleyin, patlıcanınkini oyun; hazırladığınız karışımı içlerine paylaştırın. Fırında ya da tencerede 20 dakika az suda pişirip ılık olarak ikram edin.
  
 | 
Fırında Biber Dolması | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72305 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kıyma
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 adet orta boy patlıcan
 
500 gr. Dolmalık biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kahve fincanı kuş üzümü
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 kahve fincanı fıstık
 
2 adet küp doğranmış soğan
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
Biraz su
 
 
Patlıcan ateşte közlenir ince kıyılır, bir kaşık yağla soğan kıyma ateşte kavrulur. Pirinç ilave edilir. Üzüm, fıstık konur karıştırılır bir çay bardağı su konur,hiç suyu kalmayınca ateşten alınır.
 
Tuz, karabiber, közlenmiş patlıcan ve bir yumurta konup iyice harmanlanır, biberler doldurulur, yumurtaya bulanıp tepsiye dizilir, üzerine sıvı yağ gezdirilir. 1 su bardağı su konur. Fırında biberler kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |