Göz kararı soyulmuş dilim balkabağı
 
3 orta boy soğan
 
5-6 diş sarımsak
 
Kurutulmuş sivri biber, taze biber de olur
 
Salça
 
2-4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Su
 
Tuz
 
 
Balkabakları irice doğranıp fırın kabına döşenir. Üzerine birkaç parçaya bölünmüş soğan, 5-6 diş sarımsak, kurutulmuş sivri biber, (kavruk aroması ve tadı ile iyi olur, ama taze de olur) eklenir. Yeteri kadar salça, su ve sıvı yağ ile inceltilip, tuz eklenerek, fırın kabındaki malzemenin üzerine dökülür. Sonra fırına sürülüp, suyunu çekip, yumuşayana kadar pişirilir. Bol sarımsaklı yoğurt hazırlanıp, üzerinde gezdirerek servis yapılır.
 
 
 
  
 |