|
|
Fırında Balkabağı |
|
Mart'ın Günü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2016
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136428
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
593 defa indirildi / yazdırıldı
|
Göz kararı soyulmuş dilim balkabağı
3 orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
Kurutulmuş sivri biber, taze biber de olur
Salça
2-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Su
Tuz
Balkabakları irice doğranıp fırın kabına döşenir. Üzerine birkaç parçaya bölünmüş soğan, 5-6 diş sarımsak, kurutulmuş sivri biber, (kavruk aroması ve tadı ile iyi olur, ama taze de olur) eklenir. Yeteri kadar salça, su ve sıvı yağ ile inceltilip, tuz eklenerek, fırın kabındaki malzemenin üzerine dökülür. Sonra fırına sürülüp, suyunu çekip, yumuşayana kadar pişirilir. Bol sarımsaklı yoğurt hazırlanıp, üzerinde gezdirerek servis yapılır.
|
Fırında Balkabağı |
|
Tomris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48253
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg balkabağı
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı pekmez
Tuz
Balkabağı haşlandıktan sonra kevgirle süzülür. Üzerine yağ ve tuz atılarak fırına konacak kaba yerleştirilir. Orta sıcaklıkta fırına konarak yarım saat kadar tutulur. Çıkarılarak servis yapılır.
|
|
Fırında Balkabağı Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|