|
Fırın Sütlaç |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc98
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2005
4,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre süt
180 gr. şeker
40 gr. pirinç
40 gr. nişasta
1 paket vanilya
Bir tencereye sütün 1 litresini boşaltıp kaynatın. Kalan sütü ikiye ayırıp birinde; 1 saat suda beklettiğiniz pirinci lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Kalan sütte nişastayı çırparak açın. Kaynayan süte şeker ilave ederek karıştırın. Pişen pirinç ve çıprttığınız nişastayı aynı tencereye alın. Bu karışımı bir taşım kaynatın. 1 paket vanilyayıda içine atıp tekrar karıştırdıktan sonra varsa güveç kabına, ya da ısıya dayanıklı kaseye koyun. Sütlaç kaselerini bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine 2 santim yüksekliğinde su doldurun. Önce 200 derece ısınmış fırına koyun ve zaman zaman kontrol ederek üzerini istediğiniz ölçüde kızartın. Fırından çıkınca soğutun.
ML® Fırın Sütlaç için tıklayın
|
Fırınlanmış sütlaç |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc190
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2005
5,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kahve fincanı pirinç
2 litre süt
Yarım fincan pirin unu
Çeyrek fincan nişasta
1 Su bardağı su
1,5 Bardak toz şeker
Bir kahve fincanı pirinci 1,5 bardak suda pişirip, 2 litre süte katın. Pirinçunu ve nişastayı 1 bardak suda halledin ve durmadan karıştırarak pişmekte olan sütlaca katın, şekerini ilave edin, kıvamını bulunca ateşe dayanıklı kaşelere doldurarak üstü pembeleşene kadar fırında tutun.
ML® Sakızlı Fırın Sütlaç için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.03.2021
|
Fırın Sütlaç |
|
izmirli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Urla/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc289
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2005
3,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pirinç
Pirinç ayıklanır yıkanır, üzerine 4 - 5 parmak geçecek kadar su konur, karıştırmadan kaynatılır. Pirinçler uzayınca ateşten alınır. Suyu süzülür, süte karıştırılır. Süt ateşe konur, 1 - 2 taşım kaynayınca şekeri eklenir. Nişasta yumurta ve vanilya karıştırılır, biraz su ile ezip sütlaca eklenir. 1 - 2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır, ısıya dayanıklı kaseler pay edilir, kaseler bir tepsiye yerleştirilir, tepsini içine kaselerin yarı boyuna kadar soğuk su konur, ısıyı sadece üstten vererek üzerleri yakılır, fırından alınır. Soğuk Olarak servise sunulur.
ML® Sultan Muhallebisi için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
Fırında Sütlaç |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc505
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2005
3,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pirinçunu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Pirinci ayıklayıp yıkayın, tencereye alın, üzerine suyunu ekleyip haşlayın, süzgeçten geçirin, tencereye 4 su bardağı sütü koyun, pirinçleri sütte 1 taşım kaynatın. toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda ezin, sütlaca koyulaşması için ilave edin, 2 dakika kaynatıp ateşten alın. Vanilyayı katıp karıştırın. Fırın kaplarına boşaltın. Yumurtayı çırpın. Sütlaçların üzerine sürün. Fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip, soğutun.
ML® Sup için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024
|
Fırında Sütlaç |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1358
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
4,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.)
Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir.
Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir.
Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır.
Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur.
Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.)
Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.
Not: Sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir.
ML® Kayısılı Dilim Sütlaç için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.05.2024
|
Fırın Sütlaç |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2106
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
1 kahve fıncanı pirinç
1 su bardağı şeker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakızı
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kasığı vanilya
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.
ML® Portakallı Sütlaç için tıklayın
|
Fırında Sütlaç |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2144
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çay kaşığı vanilya
1 Yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1,5 Su bardağı su
Derin bir tencerede yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bir buçuk su bardağı su ile kaynamaya bırakın.
Pirinçler yumuşmaya başlayınca süt ve bir tutam tuzu ilave edip on dakika kısık ateşte pişirin.
Nişasta ve pirinç ununu bir kahve fincanı su ile eritip sütlaca karıştırın.
5-6 dakika sonra şekeri ilve edin.
Yumurta sarısını çok az su ile sulandırın.
Vanilya ile karıştırıp sütlacın içerisine dökün.
Isıya dayanıklı kaplara boşaltın.
Kızgın fırında üzerleri kızarıncaya kadar bekletin.
Soğuk olarak servis yapın.
ML® Sultan Tacı için tıklayın
|
Fırın Sütlaç |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4490
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
3,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
250 gr seker
50 gr nisasta
45 gr haslanmis pirinç
1 paket (küçük) vanilya
Süt ve sekeri tencerede kaynat.bir yandan nisastayi sulandir.kaynayan sütün içerisine vanilyayi ilave et. Karistir, sulandirilmis nisastayi yavas yavas sicimler halinde dökerek bagla. Nisastanin ardindan haslanmis
pirinçleri ilave et.karistir.elde edilen karisimi kaselere dök ve 175-180 derecelik firinda pisir. Sütlaçlarin üst kisimlari hafif yanmak üzere iken aliniz.
Not: Sütlaçlari firina atmadan önce alti su dolu bir depsiye koyunuz.
ML® Bağdat Sütlacı için tıklayın
|
Fırın Sütlaç |
|
KERİ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37982
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2009
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
5 çorba kaşığı pirinç
10 su bardağı
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı nişasta
3 adet yumurta sarısı
Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin, içine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarılarını bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kapîanna sütlacı koyup, kızgın finoda üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.
Fotoğraf "akdağmadenli" tarafından gönderildi. 17.02.2021
|
Fırında Sütlaç |
|
sunu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc62646
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram pirinç
600 gram toz şeker
yarım paket vanilya
1 litre süt
1 kaşık pirinç unu
1 yumurta
Pirinci ayıklayarak yıkayınız. 3-4 bardak su ile uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra sütü ilâve ediniz. Pirinçlerin ezilmemesine dikkat ederek bir saat kadar kaynatınız. Üzerine şeker atıp, ayrı bir kapta yumurta sarısını pirinç unu ile ezerek sulandırmız. Bunları kaynamakta olan sütlâca ilâve ediniz. Vanilya, bir fiske de tuz atarak biraz daha kaynatıp ateşten alarak ısıya dayanıklı kâselere boşaltınız. Kaseleri içinde su olan bir tepsiye dizip kızarana kadar fırınlayınız.
|
Fırın Sütlaç |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64751
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. İki dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.03.2024
|
Fırın Sütlaç |
|
kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc75784
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt süt
1/2 su bardağından biraz fazla pirinç
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
Pirinçler 2 bardak suda 15 dakika kadar iyice kabarana kadar pişirilir. Süt, şeker ve 1/2 çay bardağı suda ezilen nişasta eklenir. Hepsi kayanayıncaya kadar pişirilir. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır. Yarım saat oda ısısında bekletilip üzerlerinin kabuk tutması sağlanır. 200 derece fırında üzerleri kızartılır.
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
|
Fırında Sütlaç |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76532
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nişasta (3 çorba kaşığı, 75 gram)
Şeker (1 su bardağı, 250 gram)
Haşlanmış Pirinç (1 çay bardağı, 50 gram,)
2 yumurta sarısı
Süt (1 kg)
Vanilya (1 paket isteğe göre)
Soğuk su (1 çay bardağı)
Tencereye 1 kg sütü ve 1 su bardağı şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın.
Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. 1 çay bardağı haşlanmış pirinci ilave edin.
Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda iyice eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin.
Nişastayı süte karıştırırken çırpma işlemine devam edin. Bir aşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Servis kaselerine boşaltın.
5 Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarmcaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Dilereniz üzerine fındık tozları serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Fırına sütlaç kaselerini koymadan önce fırın tepsisine kaselerin tabanını geçmeyecek şekilde soğuk su koyun. Bu şekilde sütlaçlarınızın topak topak olmasını önleyebilirsiniz. Pirinçleri de önceden haşlarken çok fazla haşlanmamasına, dişe dokunacak bir durumda, yani biraz diri olmasına dikkat edin.
Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019
|
Fırın Sütlaç |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88975
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Pirinç, 2,5 su bardağı su ile haşlanır. Süt, ayrı bir tencerede ısıtılır. Haşlanmış pirinçler süte ilave edilir, pişmeye bırakılır. Nişasta, 2 kaşık suyla ezilir, karışıma eklenir. Koyulaşmaya başlayınca altı kapatılıp vanilya konur. Daha sonra Güveç kaplarına boşaltılır. Yumurta sarısına bir çorba kaşığı su konup çırpılır. Sütlaçların üzerine 1'er tatlı kaşığı dökülür. Güveçler, içi soğuk su dolu bir tepsiye yerleştirilir. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Not: Güveç kabı yoksa; ısıya dayanıklı cam kaseler de kullanılabilir.
|
Fırında Sütlaç |
|
Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc91953
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2013
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu suda hafifçe incelterek tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023
|
Fırın Sütlaç |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc97022
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
1,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
90 g pirinç ( ½ su bardağı)
300 g su ( 1.5 su bardağı)
10 g nişasta (1.5 yemek kaşığı)
1 kg süt ( 5 su bardağı )
240 g ( 1.1/3 toz şeker)
10 g limon kabuğu rendesi
Pirinci ayıklayıp yıkayınız, ölçülü su ile ocağa koyunuz.
Yumuşayıncaya kadar (taneler uzayıncaya kadar) ortalama 20 dakika hafif ateşte pişiriniz.
Nişastayı yarım su bardağı soğuk sütle eziniz.
Kalan süt ve sütle ezilmiş nişastayı pişen pirince karıştırarak ilave ediniz.
Karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişiriniz.
Ölçülü şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.
Ocaktan aldığınız sütlaçtan ayırmış olduğunuz 1 su bardağı sütlaca çırparak hazırladığınız yumurtayı ilave ederek karıştırınız.
Tencerede kalan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine koyarak üzerine hazırlamış olduğunuz yumurtalı sütlacı paylaştırınız.
Kaseleri, içi iki parmak su dolu fırın tepsisine diziniz.
Fırını üstten kızdırıp sütlaçların üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Pişen sütlaçların soğumasını bekleyerek servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023
|
Fırın Sütlaç |
|
lalifer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc102347
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırın kaplarına paylaştırın. Sütlaç içinden 1 çay bardağı alıp içine yumurta sarısını koyup karıştırın. Kapların üzerine tekrar paylaştırıp 200 derecede kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Soğuyunca servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111436
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2015
2,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
Pirinç bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kapta süt ve yumurta sarısı iyice karıştırılarak pirinçlerin üzerine eklenir.
Süt kaynayınca üzerine toz şeker ilave edilir.
Nişasta az suda eritilerek tencereye ilave edilir ve sürekli karıştırarak kaynamaya devam edilir.
Göz göz olunca ateşten alınır. Isıya dayanıklı toprak kaplara bölüştürülür.
Biraz soğuduktan sonra kaplar fırının üst ızgara pozisyonunda üzeri kızarana kadar fırınlanır.
Fırın sütlaç fırından çıkıp soğuduktan sonra servise sunulur.
|
Fırın Sütlaç |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113406
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2015
1,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç Değirmencileri Derneği
1 litre süt
1 su bardağı Şeker
Yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Pirinçleri 2-3 su yıkayın, ortaboy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin, şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. 1 litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin,karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Cezveyi küçük ocağa alın, nişasta koyulaşana kadar karıştırın.
Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın . Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın.
|
Fırın Sütlaç |
|
İskender
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117794
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatoş Aktaş
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayalım. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatalım. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığımız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave edelim. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarımızı paylaştıralım. Fırın tepsimize su dolduralım ve sütlaç kaplarını fırın tepsimize dizelim, tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek. 200 derecede sütlaçlarımız kızarana kadar fırınlayalım.
Not: Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
|
|