Pirinç için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
Sütlaç için:
1 litre süt
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Fındık
Öncelikle tencerenizi ocağa alın ve sütü ilave edin. Üzerine pirinci ekleyin ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak haşlayın. Sütte haşlanan pirinçlere şekeri ilave edin ve karıştırın. Geniş bir kapta 1 litre süt, nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Ardından hazırladığınız nişastalı sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Hafif kıvam alan sütlacı fırın tepsisine dizdiğiniz güveç kaplara bölün. Fırın tepsisinin tabanına güvecin çeyreğine gelecek şekilde su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. Kıyılmış fındıkla servis edin.
1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
Tarçın
Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun.
Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın. Ocağı çok yüksek ateşte açarak pirinçleri yakmamaya dikkat edin.
Ardında soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin. Topak kalmamasına mutlaka dikkat edin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı).
Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım daha kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırın.
Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc178205
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım.
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın.
Çok az sulu kalacaktır.
Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve suyu pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.
10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim.
Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin.
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc179129
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı su (nişastayı açmak için kullanılacak)
Fırın sütlaç hazırlamak için ilk olarak bol su da pirinçleri yıkayın.
Ardından pirinçleri bir tencere içerisine alın ve iki su bardağı suyu üzerine ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
Soğuk süt ve toz şekeri ayrı bir tencereye alın. Bir çırpma teli ile toz şeker eriyene kadar karıştırın.
Sonrasında ise ateşin altını kısarak kaynamaya bırakın.
Toz şeker eridiğinde vanilini üzerine ekleyin.
Haşlanmış olan pirinçleri ocaktan alın ve suyu fazla kaldıysa süzün.
Kaynayan şekerli sütün içerisine haşlanmış pirinçleri ilave edin.
Yumurta sarısı, buğday nişastası ve bir bardak suyu ayrı bir kabın içerisine alın. Pürüzsün bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Arından kısık ateşte kaynayan süt karışımından yaklaşık bir kepçe alıp nişastalı karışımın içerisine ekleyin.
Hazırlamış olduğunuz yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine yavaş yavaş aktarın ve bir yandan da karıştırın.
Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı güveç kaplara eşit şekilde paylaştırın.
Sütlaç kaselerini derin fırın tepsisine koyun ve kapların yarısına denk gelecek şekilde tepsiye soğuk su dökün.
Bu sütlaçları 200 derecede yaklaşık 12-15 dakika boyunca pişirin.
Piştikten sonra oda sıcaklığında sütlaçlarınızı bekletip ardından buzdolabına kaldırın.