Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İç Anadolu Yemekleri > Fırın Ağzı (Kayseri) (5 adet - 168,803 defa bakıldı)

Fırın Ağzı (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırın Ağzı (Kayseri)

bol kepçe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2011
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc70072
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
9,928 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg pirzola
6 adet kuzu böbreği
200 gr kuyruk yağı
6 diş sarımsak
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

Tepsini yüzeyine kuyruk yağının yarısı parçe parça konur. Üzerine pirzola, böbrek, kesilmiş sarımsak, biber yerleştirilir. Sonra kalan kuyruk yağı konur. Tuz, kekik serpilir. Üzerine daire şeklinde doğranmış domatesler yerleştirilir. Az tuz serpilir. Yağlı kağıtla kapatılır. 200 derece fırına verilir. Yarım saat sonra kağıt alınır, ısı 180 dereceye düşürülür. Yarım saat daha pişirilir. Tepsiyle sofraya getirilir.

Not. Bu yemek eskiden taş fırında pişirilirmiş. Fırının ağız kısmında piştiği için bu isimle anılıyor.


ML® Fırınağzı için tıklayın




Fırınağzı (Kayseri)

pestil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2016
Mesajlar: 28
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc118008
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2016
1,709 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Ticaret Odası

2 kg et filato (pirzola kısmından, kekikle tatlandırılmış)
100 gr kuyruk
1 kg acı sivri biber
2 adet orta boy domates
4-5 diş sarımsak
Tuz
Kekik

Bakır tepsinin tabanına uzun ince parçalar halinde doğranmış kuyruk yağları koyulur. Üzerine biberler iri parçalar halinde doğranılır. Sarımsaklar soyularak 2-3 parçaya ayrılıarak serpiştirilir ve halka halka doğranmış domateslerde eklenerek üzerine kekikli et döşenir. Tepsinin ağzı folyo ile kapatılarak mahalle fırınında fırının ağız tarafına yerleştirilir. Arada bir çevrilerek 50 dakika pişirilir. Sıcak tırnak pide ekmek ile servis yapılır.



Fırınağzı (Kayseri)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144467
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
766 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kuzu eti
100 gram kuyruk yağı
5 adet domates
7 adet yeşil biber
8 diş sarımsak
Kekik
Tuz

Tepsinin altına kuyruk yağlarını aralıklarla dizin. Üzerine ince doğradığınız biberleri koyun. İstediğiniz baharatları ekleyerek, etleri boşluk kalmayacak şekilde üstlerine dizin. Baharatlama işlemini etlerin üstüne tekrarlayın. Sarımsakları doğramadan ilave edin. Domatesleri de etlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. Dilediğiniz kadar tuz serpin. Bu yemekte yağ olarak sadece kuyruk yağı kullanıldığı için su eklenmeyeceğini unutmayın.
Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın. Evinizde 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirmeye başlayın. Son 10 dakika folyosunu açarak etlerin üzerinin kızarmasını sağlayın. Dilerseniz tepsinizi 2 saat pişmek üzere bir ekmek fırınına verebilirsiniz. Böylece tarifi adının hakkını vererek pişirebilirsiniz.



Fırınağzı (Kayseri)

şeker şurubu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc147730
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020
549 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Etimizi bir gün sütte yatırıyoruz. Bir gün sonra sütten çıkarıp zeytinyağı ve baharatlarla marine edip 2 gün de öyle bekletiyoruz.
3 gün sonra et pişmek için hazır hale geliyor. Bu lezzeti almak için 3 gün emek vermek ve taş fırında odun ateşinde pişirmek lazım.
Fırın ağzımızı yaparken altına kuyruk yağı kullanıyoruz. Sonra azar azar domates, biber ve soğan koyup üzerine eti yerleştiriyoruz. İçerisinde kuzunun but bölümünden kuşbaşı ve pirzola ile kuzu kaburga var. Üzerine yine domates, biber ve sarımsak koyup baharatını ekliyoruz.
Pişmesine 5 dakika kala da üstündeki kapağı alıp etin yüzünü kızartıyoruz.
Kendi halinde, hiç su katmadan, içerisindeki malzemelerle özdeşleşerek, üzerine koyduğumuz kuyruk yağı da eriyerek 3 saatte hazır hale geliyor.



Fırın Ağzı (Kayseri)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc148728
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2020
484 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Büyükşehir Belediyesi

1 kg kuzu pirzola
10 adet sivri biber
10 adet domates
2 baş sarımsak
150 gr kuyruk yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın ve sarımsakları ayıklayın.
Pirzolaları tepsiye alıp, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp karıştırın ve tepsiye dizin.
Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.
Üzerine kalan pirzolaları dizin.
Etlerin üzerini domatesle kaplayın.
Domateslerin üzerine ince kıyılmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin.
Üstü kapalı olarak 1 saat, üstü açık olarak 45 dakika 180 derecede pişirip servis edin.







Fırın Ağzı (Kayseri) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(5 adet Fırın Ağzı (Kayseri) 168,803 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort