| 
 
 
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc825 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006 
4,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin 
 
1 su bardağı pudra şekeri 
 
3 yumurta 
 
1 paket kabartma tozu 
 
1 su bardağı dövülmüş fındık 
 
Alabildiğince un
 
 
Margarin ile pudra şekeri iyice karıştırıldıktan sonra, yumurtalarının birinin akını, ayrı tabağa ayırın diğerlerini karışıma ekleyin. 1 paket kabartma tozu da ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamuru iyicene yoğurduktan sonra küçük parçalar kopararak, yuvarlatın bu yuvarlamış olduğunuz hamur parçasını önce yumurta akına, daha sonrada dövülmüş fındığa batırıp tepsiye dizin. Isıtılmış fırında pişirin. Bu kurabiye kolay kolay bayatlamadığından, yapıp kavanozda saklayabilirsiniz.
 
 
 ML® Fındıklı Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2098 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
3,921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin (veya tereyağı)
 
1 çay fincanı toz şeker 
 
1/2 çay fincanı kepek 
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1.5 çay fincanı un
 
1 çay fincanı yulaf
 
1 adet yumurta
 
1/2 çay kaşığı soda
 
175 gr fındık
 
 
Yağ ve şekeri krema kıvamina gelene kadar karıştırın. Yumurtayi da ilave edip karıştırmaya devam edin.
 
Yulaf, dövülmüş fındık,kepek, un, soda ve tarçını da bu karışıma katıp iyice karıştırın. Kücük parçalara bölerek  fırın tepsisine yerİeştirin ve hafifçe ısıtılmış fırında altın rengine gelinceye kadar pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® Al Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2099 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
3,943 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 paket kabartma tozu 
 
1 paket margarin
 
1 paket vanilya
 
Dövülmüş fındık
 
Un
 
 
Bütün malzemeyi kanştırarak yoğurun. Cevizden biraz daha iri parçalara ayırın. Ortalarına fındık serpin ve yumurta akı sürün. Orta hararetteki fırında rengi koyulaşmayacak kadar pişirin.
 
 
 ML® Ringo için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4471 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006 
3,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 g margarin
 
1 çay bardagi toz seker
 
1 yumurta
 
1,5 çay bardagi ince ögütülmüs findik
 
1 paket vanilya
 
2 su bardagi un
 
 
Margarini sekerle iyice çirpin. Yumurta, ögütülmüs findik, sekerli vanilin ve unu ekleyip iyice yogurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar yapip yuvarlayin ve tepsiye siralayin. Toplarin üzerine birer adet bütün findik batirin ve önceden isitilmis 180 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin.
 
 
 ML® Yol Kurabiyesi için tıklayın
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Oruç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6324 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006 
3,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Paket sana yağı
 
2 Yemek kaşığı süt
 
1 Yemek kaşığı nescafe
 
2 Yumurta 
 
1 Su bardağı şeker
 
1 Paket kabartma tozu
 
Yeteri kadar un
 
 
Süt ve nescafe karıştırılır. Yumurtaların sarısı ve akı ayrılarak sarısı, şeker, margarin ve kabartma tozu ile karıştırılır. İçine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak top şekli verilir. Daha sonra top şekli verilen hamurlar yumurta akına ve fındığa batırılarak fırına verilir.
 
 
 ML® Kaya Kurabiye için tıklayın
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7948 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2006 
3,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2çorba kaşığı yoğurt
 
4çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 paket kabartma tozu
 
aldığı kadar un.
 
Üzeri için:
 
Dövülmüş fındık
 
yumurta akı
 
 
Yapılışı:
 
Unu, yağı, yumurtanın sarısı, kabartma tozu,yoğurt ve şekeri,vanilyayı koyarak hamuru yoğuruyoruz. Küçük şekiller halinde yuvarlayıp yumurtanın akına ve fındığa bulayıp fırına veriyoruz.
 
 
 ML® Sevgi Saati için tıklayın
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8501 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006 
5,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur:
 
80 gr. öğütülmüş fındık 
 
125 gr. tereyağı (yumuşak) 
 
70 gr. pudra şekeri 
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
150 gr. un
 
80 gr. nişasta
 
50 gr. erik marmelatı
 
150 gr. fındıklı kuvertür
 
50 gr. bitter kuvertür
 
50 ml. krema
 
Tuz
 
50 gr. soyulmuş fındık (25 adet)
 
100 gr. şeker
 
 
Öğütülmüş fındığı yağsız tavada açık kahverengi oluncaya kadar kavurup, soğumaya bırakın. Tereyağı, pudra şekeri ve bir tutam tuzu 8-10 dakika çırpın. Yumurta, yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Un, nişasta ve fındığı ilave edin. Pasta spa-tulası ile dikkatlice karıştırın. 15 dakika buzdolabında bekletip orta büyüklükte yıldız uçlu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsilerine yağlı kağıt serin. 25 adet daireler sıkın, nemli parmağınızla ortalarını hafif çukurlaştırın. Marmelatı ucu küçük kesilmiş torbaya doldurup çukurlara sıkın. Kurabiyeleri 1 saat buzdolabında bekletin. 180°C'de ısıttığınız fırının ikinci rafında sırayla 13-15 dakika pişirin. Pasta ızgarasında soğumaya bırakın. Kuvertürleri benmaride eritin. Kremayı kaynatıp kuvertürle karıştırın. 45 dakika buzdolabında bekletin.   Karışımı  ucu  küçük sıkma torbasına doldurup kurabiyelerin üzerine daire şeklinde sıkın ve tekrar dolapta bekletin. + Fındıkları yağsız tavada açık kahverengi oluncaya kadar kavurun. Şekeri küçük bir tencerede karamelize edin, fındıkları katıp karıştırın ve hemen yağlı kağıt üzerine alın. Hafif yağlanmış iki çatalla birbirinden ayırın, kuruduktan sonra birer tane kurabiyelerin üzerine koyup, hafifçe bastırın. Aralarına kağıt serip, saklama kutusuna yerleştip kuru ve serin ortamda 10 gün saklayın.
 
 
 ML® Malatya Kurabiyesi için tıklayın
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
esin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17556 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007 
3,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
alabildiği kadar un
 
Üzeri İçin;
 
1 adet yumurta akı
 
1 çay bardağı dövülmüş fındık
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
 
Yumuşak margarin ve pudra şekeri iyice çırpılır, yumurta ve yumurta sarısı, vanilya katılır, kısa bir süre daha çırpılır, ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmiş un katılır, yoğrulur, hamurdan ceviz kadar parçalar koparılır, yuvarlanır, çırpılmış yumurta beyazına batırıldıktan sonra dövülmüş fındığa batırılır, hafif yağlanmış fırın tepsisine sıralanır, önceden ısıtılmış 190 derece fırında açık pembe pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpilir.
 
 
 ML® Dolu Kese için tıklayın
 
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
serdarzaimoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19621 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2007 
3,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg un
 
250 gram tereyağı
 
3 adet pumurtanın sarısı
 
30 gram yaş maya
 
Yarım su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
bir tutam tuz
 
içi için:
 
150 gram çekilmiş fındık
 
yarım su bardağı toz şeker 
 
3 çorba kaşığı kaynar süt
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
 
Geniş bir kapta sütü, şekeri ve mayayı karıştırın. Yaklaşık yarım saat bekletin. Bu karışıma unu, yağı, 2 adet yumurta sarısını ve tuzu ekleyip, bekletin.
 
Mayalanan hamuru 8 parçaya ayırın. Herbirini yuvarlak olacak şekilde açın.
 
Yuvarlakları 8 adet üçgene bölün. Fındıklı iç için; fındığı, şekeri ve sütü iyice karıştırın.
 
Üçgenlerin geniş tarafina findıklı içten bir miktar koyun. Yuvarlayarak, sarın. Üzerine yumurtanın sarısını sürün.
 
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
 
Pudra şekeri serperek, servis yapın.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
çitlenbik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19672 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007 
3,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yaklaşık 60 adet
 
280 g tereyağı, 
 
140 g şeker, 
 
1 limon kabuğu rendesi, 
 
50 g çekilmiş fındık, 
 
360 g un, 
 
4 yumurta sarısı, 
 
2-3 yemek kaşığı frenk üzümü (ya da vişne, çilek) jölesi.
 
 
1. Tereyağı, şeker, limon kabuğu, fındık, un ve yumurta sarısı ile hamur yoğurun. Hamuru top halinde 30 dakika soğutun.
 
2. Fırını 200 derecede ısıtın.
 
3. Hamurdan 3 cm çapında rulolar yapın, 1.5 cm kalınlığında parçalar kesin, parçaları top haline getirin, topların tepesine yuvarlak bir tahta kaşığın sapı ile çukurlar açın. Topları kağıtlı bir tepsiye dizin.
 
4. Jöleyi ısıtıp çukurların içine doldurun. Kurabiyeleri 10-12 dakika altın sarısı pişirin.
 
5. Soğuduktan sonra tekrar biraz jöle koyun.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Kenan Manaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22542 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2008 
3,544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 adet yumurta sarısı
 
1,5 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
 adet yumurta beyazı
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
 
Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemeleri yoğrulur. Ceviz gibi toplar yapılır. Toplar önce yumurta beyazına sonra fındığa batırılır, yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derece sıcak fırında pembeleşene kadar pişirilir.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58441 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
3,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı erimiş margarin
 
1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı çekilmiş fındık
 
1 limon kabuğu rendesi
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
Derince bir kapta malzemeler el ile iyice karıştırılır. Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır, hafifçe bastırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında açık pembe pişirilir.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62089 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011 
3,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurtanın akı
 
250 gr (1 su bardağı) şeker
 
180 gr çekilmiş fındık
 
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
 
Fırın tepsisini yağlı kağıtla döşeyiniz.
 
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getiriniz. Şekeri yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz. Madeni bir kaşıkla fındık, vanilya esansı ve limon kabuğu rendesini yumurta akı-şeker karışımına katınız.
 
Bu karışımdan madeni bir çorba kaşığını tepeleme doldurarak tepsideki yağlı kağıda 2'şer cm ara ile dizip, 1+1/2 saat dinlendiriniz.
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
 
Tepsiyi fırına sürüp 15 dakika, İyice sertleşene kadar pişiriniz. Kurabiyeleri fırından çıkarıp, iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan alarak servis ediniz.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65029 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
3,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
 
2,5 su bardağı un
 
200 gr. margarin
 
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
 
6 su bardağı dövülmüş fındık
 
4 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Hamur için: 1 adet yumurtayı, çeyrek su bardağı pudra şekerini, 2,5 su bardağı unu ve oda sıcaklığındaki margarini hamur yoğurma kabında karıştırın.
 
Malzemeler karışana dek yoğurduktan sonra 1 saat , bekletin.
 
Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.
 
İç malzemesi için: 6 su bardağı dövülmüş fındığı, 4 adet yumurtayı, 2 çorba kaşığı sütü ve 1,5 su bardağı şekeri karıştırın.
 
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun. En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı şeklinde yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
Andıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2011 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66838 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011 
3,610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
125 gr. margarin
 
1 çay bardağı nişasta
 
1 su bardağı pudraşekeri
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı dövülmüş fındık
 
 
Bir kaba unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki margarini, nişastayı, pudraşekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Isıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudraşekeri ve kakao karışımı eleyerek servis yapın.
  
 | 
FINDIKLI KURABİYE | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67537 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011 
3,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
4 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
250 gr. margarin
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta akı
 
100 gr. fındık (ince çekilmiş)
 
 
Margarini eritmede pudra şekeri ile yumuşayıncaya kadar çırpalım.
 
Yumurtayı ilave edip biraz daha çırptıktan sonra, unu, vanilyayı ve kakaoyu do katıp iyice yoğuralım.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayıp önce çırptığımız yumurta akına sonra da kıydığımız fındığa bulayalım.
 
Önceden dibini hafif yağlayıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye dizdikten sonra orta ısılı fırında pişirelim.
 
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra servis yapalım.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
sar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68385 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011 
2,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr fındık
 
2 yumurta
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
 
Margarini hafif ılıtın, iki adet yumurta sarısı, sıvı yağ, şeker ve kabartma tozu ile bir kapta elinizle ezip, yumuşatın. Un ilave edin, yoğurup hamur yapın. Yumurta iriliğnde hamur parçaları kopartıp, önce yumurta akına, ardından dövülmüş fındığa batırın ve yağladığınız bir tepsiye dizin. Kurabiyelerin altı ve üstü kızarana dek pişirin.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68468 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket vanilya
 
3 yumurta
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
250 gr margarin
 
Aldığı kadar un
 
 
Margarin şeker bir kapta mikserle çırpılır. Un hariç diğer malzemeler konur 5 dakika daha mikserle çırpılır. Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp bastırılmadan elde yuvarlanır. Aralıklı olarak tepsiye dizilir. 170 C fırında pişirilir. 1 su bardağı şeker su ile bir kapta eritilir. Fırından çıkan kurabiyeler bu suya batırılarak servis tabağına dizilir.
  
 | 
Fındıklı Kurabiye | 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68471 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
2,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4.5 kahve fincanı pudraşeker
 
8 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
 
8 yumurtanın akı
 
 
Bir tencereye pudraşeker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüş fındık konur. İyice harmanlanır ve yumurta aklarıyla karıştırılır, bulamaç haline getirilir. Tencere orta ateşe oturtulur ve tahta kaşıkla kabın dibi kazınarak karıştırılır, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda bırakılır. Fırın tepsisi önce yağlanır, sonra una bulayın. Fazla unun dökülmesi için tepsi baş aşağı çevrilir. Tepsi hazırlanınca karışım bir sıkma torbasına veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye fındık büyüklüğünde yuvarlaklar sıralanır. Kurabiye hamurlarının tepsiye sıralanması sona erince, tepsi orta ısılı fırına sürülür ve 35 dakika tutulur. Kurabiyeler pişince tepsi fırından alınır, bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına konur ve servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "zehra özoğlu" tarafından gönderildi. 08.09.2018
  
 | 
FINDIKLI KURABİYE | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69349 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011 
2,739 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bagdatbaharat.com.tr
 
 
2 adet yumurta
 
1.5 su birliği pudra şekeri
 
1 paket margarin
 
1 paket Bağdat Hamur Kabartma Tozu
 
1 su bardağı süt
 
6 su bardağı un, kurabiye sayısı kadar fındık
 
1 paket Bağdat Şekerli Vanilya
 
 
Hamur yoğurma kabına, 2 adet yumurta kırılır ve kırılan 1 yumurtanın beyazı ayrılır Üzerine 1,5 su bardağı Bağdat Pudra Şekeri eklenir ve iyice karıştırılır Orta sıcaklığında bekletilen 1 paket margarin. 1 paket Bağdat Hamur Kabartma Tozu, 1 paket Bağdat Şekerli Vanilya. 1 su bardağı süt ve 6 su bardağı un ilave edilir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yuğurulur, hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlayarak şekil verilir. Yağlanan tepsiye dizilir, (ayrılan yumurtanın beyazı tepsideki kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile sürülür) herbir kurabiyenin üzerine bir fındık konulur. önceden 160 C ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-15 dakika pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra sernis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |