| 
 | 
| Fesleğenli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160990 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
 318 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 8 dal fesleğen
 Yarım paket (125 gram) margarin
 12 dilim konserve kurutulmuş domates
 2 adet yumurta
 Yarım su bardağı süt
 1 su bardağı yoğurt
 Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Tuz
 
 Margarini kısık ateşte eritip soğutun. Domatesleri küp doğrayın. Yumurta, süt ve yoğurdu geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine margarin, kaşar peyniri, domates, kıyılmış fesleğen ve tuz ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, karıştırma kabına azar azar ekleyin. Dikdörtgen bir kek kalıbını ağlayıp unlayın. Karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin (keke bir bıçak batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Fesleğenli Kek | 
|  | referans Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.06.2011
 Mesajlar: 50
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64433 Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
 2,599 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 2 dilim beyaz peynir
 1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
 10 adet siyah zeytin
 1 çay bardağı zeytinyağı
 2 çorba kaşığı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1,5 su bardağı un
 
 Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve doğranır. Karıştırma kabına önce sıvı malzemeler konur, karıştırılır. Sonra ezilmiş peynir ve diğerleri katılır. En son fesleğen eklenir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında kabarıp, kızarana kadar pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |