400 gram pirinç
 
4 bardak su
 
Yarım fener balığı
 
8 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
 
Yarım tatlı kırmızı biber
 
1 adet kuru soğan
 
5 diş sarımsak
 
2 adet defne yaprağı
 
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Tuz
 
 
Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun. 5 dakika kadar kavurduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz ve kırmızı toz biberi tavaya ilave edin, birkaç dakika pişmeye bırakın. Suyu ekleyin, bu şekilde biraz kaynasın. İçine tatlı kırmızı biber ekleyin. Ara sıra karıştırın.
 
Bir süre piştikten sonra içerisine pirinci ve balığı ekleyin, 5 dakika pişirin. Gerektiği taktirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 |