| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fener Balıklı Pilav | 
 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142745 
Gönderme Tarihi: 15.May.2019 
638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram pirinç
 
4 bardak su
 
Yarım fener balığı
 
8 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
 
Yarım tatlı kırmızı biber
 
1 adet kuru soğan
 
5 diş sarımsak
 
2 adet defne yaprağı
 
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Tuz
 
 
Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun. 5 dakika kadar kavurduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz ve kırmızı toz biberi tavaya ilave edin, birkaç dakika pişmeye bırakın. Suyu ekleyin, bu şekilde biraz kaynasın. İçine tatlı kırmızı biber ekleyin. Ara sıra karıştırın.
 
Bir süre piştikten sonra içerisine pirinci ve balığı ekleyin, 5 dakika pişirin. Gerektiği taktirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
 
Fener Balıklı Pilav | 
 
  | 
gökçe çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91231 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2013 
1,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet küçük fener balığı
 
30 gr temizlenmiş kalamar
 
6-7 diş sarımsak
 
Yarım kilo domates
 
2 bardak pirinç
 
4-4,5 bardak sıcak su
 
2 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
 
2 tatlı kaşığı safran
 
1 tutam tuz
 
 
Fileto yapılmıs fener balığını kuşbaşı doğrayın, etleri, kafasını ve kemikleri ölçülü pilav suyunda safranı ilave ederek kaynatın.
 
Sarımsakları ezin.
 
Haşlanmış fener balıklarını ayırın suyu süzgeçten geçirin
 
Pirinçi sıcak su ile ıslatın
 
Kalamarı yıkayın, kurulayın. Evinizdeki en büyük ve altı kalın tepsiyi kullanın. İçine sıvı yağ koyun ve fener balıklarını 2 dakika kavurun, çıkartın. Aynı yağa kalamarları atın 5 dakika çevirin çıkartın. Sarımsakları atın, kırmızı biberlerle ve domatesle çevirin. Ölçülü suyu koyup tuz ekleyin. Su kaynayınca yıkanmış pirinci koyun, kalamarı koyup bir karıştırın. Tepsinizin ağzını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra 20-25 dakika demlensin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fener Balıklı Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |