| 
 
| 
 
 
 | 
 
Taze Fasulyeli Barbunya | 
 
  | 
şeff 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70568 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011 
2,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr barbunya
 
500 gr taze fasulye
 
2 kuru soğan
 
3 domates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
Tuz
 
 
Barbunyaları ayıklayın, kaynayan haşlama suyuna olgun 3 domatesi atın(kabukları kolay soyarsınız) 30 sn kadar tutun, bütün domatesleri sıcak sudan çıkarın.. Aynı suya ayıklanmış barbunyaları atın, yumuşayana ve kara suyu çıkana kadar haşlayın. Diğer yandan, yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyerek, soğanlarla birlikte tencerenizi çırparak sarartın. Küp doğranmış domatesler ve yarı haşlanmış barbunyalarınız ekleyin, sebzeler seviyesinde sıcak su ile birlikte şeker tuzu ekleyin. Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın, kalan yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
  
 | 
 
Fasulyeli Barbunya | 
 
  | 
sebil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2009 
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35319 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009 
2,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
0.5 kg. taze fasulye
 
0.5 kg. taze barbunya
 
2 baş soğan
 
3 adet domates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
4 diş sarımsak
 
4 kesme şeker
 
Tuz
 
 
Barbunyalar ayıklanıp bir tencerede haşlanır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanır. Düdüklü tencerenin dibine koyulur. Soğanlar, domatesler, haşlanmış barbunyalar, tuz ve şeker ilave edilerek hiç su konmadan kısık ateşte pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fasulyeli Barbunya Tarifleri Baklagiller
 | 
 
 
 
 |