| 
 
 
 | 
Etli Yaprak Sarma | 
  | 
Elvan Şahin 
Yamak 
 
  
Kayıt: 19.07.2014 
Mesajlar: 9 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100026 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2014 
2,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram yaprak
 
2 adet soğan
 
300 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 demet maydanoz
 
Yarım demet nane
 
 
Yaprakları kaynayan suyun içinde 10 dakika kadar kaynatın. Sonra soğuk suyun içine alıp suyunu sıkın. Kıyma, rendelenmiş soğanı, pirinçleri, rende domatesleri, maydanozu ve naneyi koyup karıştırın. Bu harca bir su bardağı su döküp, yaprakların içlerine doldurun. Küçük küçük sarıp tepsiye dizin. Üzerine suyu koyup 25 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın ve istenirse sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Yaprak Sarma | 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143009 
Gönderme Tarihi: 26.May.2019 
697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram asma yaprağı
 
1 büyük boy kuru soğan
 
250 gram dana kıyma
 
1 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3-5 dakika kaynar suda tutun. Eğer yapraklar taze ise bu süreyi biraz daha uzatın.
 
Soğanı mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını, sıvı yağı, tuz ve karabiberi bir tencere içinde iyice karıştın. Daha sonra bu karışımı ortalarına yerleştirerek yaprakları sarın.
 
Sardığınız dolmaları tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Kalan biber ve domates salçalarını 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavurun. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber koyduktan, sonra yarım litre kaynamış su ile birlikte tencereye dizilmiş sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirin.
 
Pişirme süresi orta ateşte 40 dakika kadardır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Yaprak Sarması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171939 
Gönderme Tarihi: 09.May.2023 
330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. asma yaprağı
 
Yarım su bardağı pirinç
 
300 gr. orta yağlı kıyma
 
1 adet soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı dolusu karışık salça
 
1 tatlı kaşığı tuz, nane, kimyon, karabiber
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı domates rendesi
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
 
 
Asma yapraklarını haşlıyoruz. Sonra çıkarıp süzüyoruz. Eğer asma yaprağı hazır konserveyse sıcak suya sokup çıkarın Bir kapta tüm iç malzemelerini koyuyoruz. yoğurur gibi karıştırıyoruz. Yaprakların içine dolma içlerini koyup sarıyoruz. Tencerenin dibine yırtık olan yaprakları koyuyoruz. Sonra üzerine yan yana diziyoruz. Üzerine tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyuyoruz. Üzerine ağırlık oluşturması için tabak koyup 20-25 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. İndirmeden mutlaka tadına bakın. Bir tavada yağ, domates rendesi, zeytinyağı ile pişiriyoruz. Koyu bir sos haline gelince ocağın altını kapatıyoruz. Servis yaparken dolmaların üzerine domates sosumuzdan döküyoruz. İsterseniz yoğurt da koyup servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |