2 su bardağı pirinç
 
500 gram kuşbaşı et
 
2 adet havuç
 
200 gram bezelye
 
1 demet taze soğan
 
1 adet kereviz
 
2 yemek kaşığı arpa şehriye
 
1 yemek kaşığı antep fıstığı
 
1 tatlı kaşığı yalancı safran
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1 su bardağı sıcak su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Doğranmış havuç, taze soğan, et, antep fıstığı, arpa şehriyeyi tereyağında kavurmaya alın. 5 dakika pişirin ve bezelye ile kerevizi ekleyip karıştırın.
 
Yıkanmış pirinçleri ilave edin. Tavuk suyu ve sıcak suyu koyup tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirin.
 
Safranı 1 yemek kaşığı sıcak su ile açıp pişen pilavın üzerine gezdirip demlenmeye bırakın. Ardından karıştırıp servis edin.
 
 
 
  
 |