| 
 
 
 | 
Etli ve Sebzeli Pirinç Pilavı | 
  | 
maskeli 
Yamak 
 
  
Kayıt: 08.07.2020 
Mesajlar: 7 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155930 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021 
663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
500 gram kuşbaşı et
 
2 adet havuç
 
200 gram bezelye
 
1 demet taze soğan
 
1 adet kereviz
 
2 yemek kaşığı arpa şehriye
 
1 yemek kaşığı antep fıstığı
 
1 tatlı kaşığı yalancı safran
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
1 su bardağı sıcak su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Doğranmış havuç, taze soğan, et, antep fıstığı, arpa şehriyeyi tereyağında kavurmaya alın. 5 dakika pişirin ve bezelye ile kerevizi ekleyip karıştırın.
 
Yıkanmış pirinçleri ilave edin. Tavuk suyu ve sıcak suyu koyup tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirin.
 
Safranı 1 yemek kaşığı sıcak su ile açıp pişen pilavın üzerine gezdirip demlenmeye bırakın. Ardından karıştırıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Sebzeli Pilav | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77290 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 havuç
 
2 kırmızıbiberi
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 su bardağı su
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
1 çay bardağı antepfıstığı
 
1 çay kaşığı tuz
 
200 gram kuzu kuşbaşı
 
1 soğan
 
Tarçın, yenibahar, karabiber
 
 
Tencerede pirinçleri tereyağına da 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan fıstık ve çiğ bademi küçük bir tavada kavurup bir kenara alın. Rendelenmiş soğanı, salçayı, havucu ve biberi tavaya koyun, kuzu etlerini de ekleyip birlikte kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine pişirdiğiniz pilavı ekleyip karıştırın. Baharatları katıp harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem ve fıstıkları pilavın içine ekleyip karıştırın.
  
 | 
Etli Sebzeli Pilav | 
  | 
altın lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76763 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı et suyu
 
400 gram dana kuşbaşı et
 
1 kabak
 
1 patlıcan
 
3 sivri biber
 
3 domates
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 soğan
 
 
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine su ekleyin ve 10 dakika bekletip süzün. Kabakları da küp şeklinde doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ dökün ve kabakları, patlıcanları ayrı ayrı kızartın. Daha sonra doğranmış biberleri ve soğanları da kızartın. Hepsini bir kabın içinde bekletin. Bu arada etlerin üzerine 5 su bardağı su döküp haşlayın. Etler haşlanınca suyunu bir kenara alın. Pirinçleri de tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış etleri ekleyip et suyunu verin. Kızartılmış sebzeleri de içine boşaltıp karıştırın ve kapağını sıkıca kapatıp fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın. Ocak üzerinde de pişirilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |