| 
 
 
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105158 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015 
3,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kuşbaşı dana eti
 
1 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tutam kuru baharat: nane, reyhan, maydanoz
 
1 çay kaşığı Tuz, karabiber
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
1 adet soganın kabuğu soyulur, ikiye bölünür 1 yarısı ince ince doğranır. ( diger yarısı sonradan karışıma katılmak için ayrılır)
 
Tencereye yağ koyulur, ısıtılır ve ince doğranmış soğanlar eklenerek biraz kavrulur.
 
Kuşbaşı et yıkanır, kavrulmuş soğana ilave edilir, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ocağın ateşi kısılır ve etler kendi suyunu bırakıp iyice pişene kadar beklenir. Bu süreç yaklaşık 1 saat olur.( İsterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz etleri.)
 
Etleri ocaktan almadan 10 dakika önce etlere tuz eklenip karıştırılır.
 
Patlıcanın kabuğu alacalı ( zebra şeklinde) soyulur,
 
Patlıcan, domates küp küp doğranır.
 
Biber istenilen büyüklükte doğranır.
 
Daha önce yarıya böldüğümüz soğanın 2. yarısı ve 1 diş sarımsak da ince ince kıyılır.
 
1 saat pişen etler ve tüm doğranmış malzemeler hep birlikte karıştırılır.
 
Tuz, karabiber, kuru nane, maydanoz, reyhan da eklenir bir daha harmanlanıp, fırın tepsisine veya borcama yayılır.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123637 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Dana eti (fileto)  150 gr
 
Patlıcan  300 gr
 
Domates  60 gr
 
Sarımsak  60 gr
 
Soğan  50 gr
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Dana etini yıkayın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve tohumları çıkartın. Et, soğan, sarımsak ve domatesleri kıyma makinesi ile kıyma haline getirin, tuz ile baharatları ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz karışımla patlıcanları doldurun, alüminyum mutfak folyosuna sarın ve çok fonksiyonlu pişiricinin içine yerleştirip kapağını kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ, pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
erşah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2018 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131542 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2018 
1,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
300 gr kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2-3 adet biber
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve dilimliyoruz tuzlu suda bekletiyoruz kızgın yağda kızartıyoruz etleri tavaya alıyoruz önce harlı ateşte pişiriyoruz rengi dönünce ocağı iyice kısıyoruz ve yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz ince doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekliyoruz. Soğanlar pişince ocağı kapatıyoruz.
 
Kızarttığımız patlıcanları tencerenin tabanına yayıyoruz üzerine eti yayıyoruz biberleri ve yuvarlak doğradığım domatesi de üzerine yayıyoruz.
 
Bir kasede salçayı ve baharatları suyla eziyoruz ve tencereye yemeğin üzerine yarıyı geçecek şekilde döküyoruz karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
kalem 
Yamak 
 
  
Kayıt: 09.07.2020 
Mesajlar: 6 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151742 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020 
547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana kuşbaşı eti
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
4 adet patlıcan
 
4 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
 
Dana kuşbaşı etinin fazla yağlı kısımlarını alın.
 
Eti bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
 
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.
 
Kuşbaşı etleri tencereye alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
 
Kuru soğanın kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
 
Domatesleri iri parçalar halinde kesin.
 
Patlıcanların ise uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanları uzun ince parçalar halinde doğrayın.
 
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri de birkaç parçaya bölün.
 
Suyunu çeken ete doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
 
Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
 
Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra sırasıyla doğranmış patlıcan, biber ve domatesleri ekleyin.
 
Sıcak su, tuz ve karabiber ilave ettiğiniz yemeğin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
 
Sebzeler pişip etler yumuşadığında ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan Yemeği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161995 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 patlıcan
 
Yarım kg kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
3 yeşil biber
 
2 domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
2 su bardağı su
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Etli patlıcan yemeği tarifi için patlıcanları alacalı şekilde soyun ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
 
Kuşbaşı etini düdüklüye koyup mühürledikten sonra soğanı ekleyin. Biraz sıvı yağ koyup karıştırın ve içine 1,5 su bardağı su koyup, 40 dakika kadar pişirin.
 
Etler pişerken, küp şeklinde doğradığınız patlıcanları tuzlu sudan alıp bir bez üzerinde suyunu aldıktan sonra kızartın ve ardından havlu kağıdın üzerine alın.
 
Soğanla birlikte düdüklüde pişen eti tencerenin dibine yayın. Üzerine kızartılan patlıcanları koyun. Onun da üstüne doğradığınız biber ve yemeklik doğradığınız domatesleri yayın.
 
Etli patlıcan yemeği için başka bir tavada salçalı sos hazırlayın. Düdüklüde pişen etten kalan et suda salçayı eritin ve yemeğin üzerine gezdirin.
 
Tuz, karabiber ekleyip önce yüksek ateşte sonra da orta ateşte pişirin. Etli patlıcan yemeği hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |