| 
 
 
 | 
Etli Patlıcan Yemeği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161995 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 patlıcan
 
Yarım kg kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
3 yeşil biber
 
2 domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
2 su bardağı su
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Etli patlıcan yemeği tarifi için patlıcanları alacalı şekilde soyun ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
 
Kuşbaşı etini düdüklüye koyup mühürledikten sonra soğanı ekleyin. Biraz sıvı yağ koyup karıştırın ve içine 1,5 su bardağı su koyup, 40 dakika kadar pişirin.
 
Etler pişerken, küp şeklinde doğradığınız patlıcanları tuzlu sudan alıp bir bez üzerinde suyunu aldıktan sonra kızartın ve ardından havlu kağıdın üzerine alın.
 
Soğanla birlikte düdüklüde pişen eti tencerenin dibine yayın. Üzerine kızartılan patlıcanları koyun. Onun da üstüne doğradığınız biber ve yemeklik doğradığınız domatesleri yayın.
 
Etli patlıcan yemeği için başka bir tavada salçalı sos hazırlayın. Düdüklüde pişen etten kalan et suda salçayı eritin ve yemeğin üzerine gezdirin.
 
Tuz, karabiber ekleyip önce yüksek ateşte sonra da orta ateşte pişirin. Etli patlıcan yemeği hazır.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
kalem 
Yamak 
 
  
Kayıt: 09.07.2020 
Mesajlar: 6 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151742 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020 
547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana kuşbaşı eti
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
4 adet patlıcan
 
4 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
 
Dana kuşbaşı etinin fazla yağlı kısımlarını alın.
 
Eti bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
 
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.
 
Kuşbaşı etleri tencereye alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
 
Kuru soğanın kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
 
Domatesleri iri parçalar halinde kesin.
 
Patlıcanların ise uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanları uzun ince parçalar halinde doğrayın.
 
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri de birkaç parçaya bölün.
 
Suyunu çeken ete doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
 
Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın.
 
Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra sırasıyla doğranmış patlıcan, biber ve domatesleri ekleyin.
 
Sıcak su, tuz ve karabiber ilave ettiğiniz yemeğin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
 
Sebzeler pişip etler yumuşadığında ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
mustafa b. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144384 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019 
618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
3 adet patlıcan
 
2 adet biber
 
2 adet domates
 
Baharat
 
 
Sotelediğiniz etlere, küp küp doğradığınız soğanları ekledikten sonra, tencereyi sık sık karıştırmadan pişirmeye devam edin. Biberleri ve patlıcanları uzunlamasına kesip sotelenen etlere ekleyin.
 
Sıcak su ilave edip baharatlarını da ekledikten sonra yemek suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
erşah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2018 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131542 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2018 
1,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
300 gr kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2-3 adet biber
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve dilimliyoruz tuzlu suda bekletiyoruz kızgın yağda kızartıyoruz etleri tavaya alıyoruz önce harlı ateşte pişiriyoruz rengi dönünce ocağı iyice kısıyoruz ve yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz ince doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekliyoruz. Soğanlar pişince ocağı kapatıyoruz.
 
Kızarttığımız patlıcanları tencerenin tabanına yayıyoruz üzerine eti yayıyoruz biberleri ve yuvarlak doğradığım domatesi de üzerine yayıyoruz.
 
Bir kasede salçayı ve baharatları suyla eziyoruz ve tencereye yemeğin üzerine yarıyı geçecek şekilde döküyoruz karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123637 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Dana eti (fileto)  150 gr
 
Patlıcan  300 gr
 
Domates  60 gr
 
Sarımsak  60 gr
 
Soğan  50 gr
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Dana etini yıkayın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve tohumları çıkartın. Et, soğan, sarımsak ve domatesleri kıyma makinesi ile kıyma haline getirin, tuz ile baharatları ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz karışımla patlıcanları doldurun, alüminyum mutfak folyosuna sarın ve çok fonksiyonlu pişiricinin içine yerleştirip kapağını kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ, pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111095 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
2,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Almanya Türk Toplumu
 
 
Patlıcan
 
Kuşbası et
 
Soğan
 
Salça
 
Sıvı Yağ
 
 
İçerisine sıvı yag konmuş bir tencerede salça ile soganı kavuruyoruz. Daha sonra etleri de tencereye ekleyip iyice pişiriyoruz. Patlıcanları en son ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. İstegimize göre baharatları ekleyip servis yapıyoruz.
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105158 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015 
3,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kuşbaşı dana eti
 
1 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tutam kuru baharat: nane, reyhan, maydanoz
 
1 çay kaşığı Tuz, karabiber
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
1 adet soganın kabuğu soyulur, ikiye bölünür 1 yarısı ince ince doğranır. ( diger yarısı sonradan karışıma katılmak için ayrılır)
 
Tencereye yağ koyulur, ısıtılır ve ince doğranmış soğanlar eklenerek biraz kavrulur.
 
Kuşbaşı et yıkanır, kavrulmuş soğana ilave edilir, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ocağın ateşi kısılır ve etler kendi suyunu bırakıp iyice pişene kadar beklenir. Bu süreç yaklaşık 1 saat olur.( İsterseniz düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz etleri.)
 
Etleri ocaktan almadan 10 dakika önce etlere tuz eklenip karıştırılır.
 
Patlıcanın kabuğu alacalı ( zebra şeklinde) soyulur,
 
Patlıcan, domates küp küp doğranır.
 
Biber istenilen büyüklükte doğranır.
 
Daha önce yarıya böldüğümüz soğanın 2. yarısı ve 1 diş sarımsak da ince ince kıyılır.
 
1 saat pişen etler ve tüm doğranmış malzemeler hep birlikte karıştırılır.
 
Tuz, karabiber, kuru nane, maydanoz, reyhan da eklenir bir daha harmanlanıp, fırın tepsisine veya borcama yayılır.
 
 
 
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95246 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2014 
3,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 gr. kuşbaşı et 
 
6 adet Patlıcan 
 
2 adet Domates 
 
2 adet taze yeşil biber 
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
 
Tuz 
 
 
 
Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı ve biberi koyunuz. Orta hararetli ateşe soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
 
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp, ete ilave edip, bir iki defa daha domatesle kavurunuz.
 
Patlıcanları aralıklı soyup ceviz büyüklüğünde doğrayınız. Yıkayıp ete ilave ediniz.
 
Biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz. Orta hararetli ateşte et ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına koyup servis yapınız.
 
 
Not: Patlıcan yerine istediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz.
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
mahinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67729 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2011 
4,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
Yarımkg kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet orta boy soğan
 
15 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 adet domates
 
1 baş sarımsak
 
Tuz, karabiber, pulbiber
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Sıvı yağ
 
 
Patlıcanları alaca soyup halka doğrayın. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. İnce doğramış soğanı ekleyin.
 
Soğanın rengi dönünceye kadar kavurup, kıyılmış biber ekleyin. Salça, karabiber, pulbiber ve tuz ilave ettikten sonra 2-3 dakika pişirip ocağı kapatın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın. Sıvı yağda kızartıp kenara alın. Bir tencerenin dibine bir kat patlıcan dizin.
 
Üzerine etli karışımdan yayın. Yeniden patlıcan dizin. Patlıcan ve et bitene kadar işleme devamedin. En üste kabukları soyulup küp doğranmış domates ve iri parçalara bölünmüş sarımsak koyun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirin.Orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar (suyu azalmışsa ilave ederek) pişirin.
  
 | 
Etli Patlıcan Yemeği | 
  | 
yeni fasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66886 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011 
4,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuşbaşı et
 
3 adet patlıcan
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı sıcak su
 
5 dal maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
Etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar harlı ateşte pişirin. Sonra etlerin üzerine alacalı soyulmuş ve iri dilimlenmiş patlıcanı, doğranmış biberleri, rendelenmiş soğanları koyup kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp üzerine doğranmış domates ve maydanoz koyup sıcak servis yapın.
  
 | 
Etli Patlıcan Yemeği | 
  | 
balaban 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2009 
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65720 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011 
6,830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
300 gram kuşbaşı kuzu eti
 
3 adet patlıcan
 
2 adet soğan
 
2 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı sıcak su
 
Maydanoz, tuz, karabiber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup ince doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Etleri tencereye koyup kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Etler suyunu çekince içine doğranmış soğanları, sivri biberleri, suyu sıkılmış patlıcanları ve zeytinyağını ilave edip kapağı kapalı 15 dakika pişirin. Suyu azalmışsa sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirmeye davam edin. Yemek pişince maydanozla süsleyip servis yapın.
  
 | 
ETLİ PATLICAN | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20402 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
4,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. patlıcan
 
3 Orta boy domates (veya salça)
 
1/2 Kg. kuşbaşı et
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
 
Etin pişmesine yakın, pişme süresi dikkate alınarak yıkanmış, doğranmış ve acısı alınmış patlıcanları tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
ETLİ PATLICAN | 
  | 
zehraaytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19123 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007 
4,963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
500 gr. kuşbaşı et, 
 
6 adet patlıcan, 
 
2 adet domates 
 
2 baş soğan, 
 
2 adet taze biber, 
 
tuz, 
 
2 kaşık yağ.
 
 
Yapılışı:
 
1- Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
 
2- Orta hararetli ateşte soğanlar saranncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
 
3- Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kovurunuz.
 
4- Patlıcanları aralıklı soyup ceviz büyüklüğünde doğrayınız.
 
5- Yıkayıp ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
 
6- Orta hararetli ateşte et ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
7- Servis tabağına koyup servis yapınız.
  
 | 
Etli Patlıcan | 
  | 
izmirli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2005 
Mesajlar: 20 Şehir: Urla/İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc292 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2005 
4,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. kuşbaşı et
 
6 adet patlıcan
 
3 adet domates
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
2 Çorba kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kuşbaşı et, 2 kaşık margarin, 2 adet kıyılmış soğan, kavrulur. Rende domates eklenir, yarı pişmiş bir halde hazırlanır. Çubuklu soyulmuş patlıcanlar ceviz büyüklüğünde kesilir, tuzlanır, 15 dakika sonra yıkanır, ete eklenir, üzerine sivri biber, ekelnir pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |