| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Meyhane Pilavı | 
 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2682 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
3,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr. kuşbaşı et
 
2 Bardak et suyu
 
4 Kaşık sade yağ
 
2 Domates
 
1 bardak sıcak su
 
2 Soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuşbaşı koyun etini, silme 4 kaşık yağda, suyunu çekinceye kadar kavurun, sonra sıcak su, tuz, karabiber, doğranmış domates koyup, 2 saat pişirin. Başka tencerede doğranmış soğanı kavurun, 2 bardak et suyu koyun, kaynayınca bulgur katın, sonra etleri ilâve edin. Demlenmesi için münasip bir süre bekleyin sonra sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Meyhane Pilavı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
Etli Meyhane Pilavı | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159449 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2021 
569 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 tatlı kaşı pulbiber
 
1 Çay kaşı karabiber
 
Yarım kilo kuşbaşı et
 
 
Önceden kuşbaşı etimizi biraz haşlayıp kavuralım.
 
Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
 
Ardından halka halka doğradığımız biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
 
Ardından küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyelim, bu şekilde kavuralım.
 
Ardından bulguru, tuzu ve baharatları da ekledikten sonra 4,5 bardak su ekleyelim, (haşladığınız kavurma etlerin suyunu kullanabilirsiniz) kısık ateşte pişirelim.
 
Suyunu çektikten sonra servise hazır.
 
 
Not: Sunum için kavurduğunuz eti içine koymadan pilavın üstüne koyup süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Meyhane Pilavı Tarifleri Havuçlu Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |