| 
 
 
 | 
Etli Lahana | 
  | 
Kurt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc445 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2005 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. lahana
 
250 gr. kuşbaşı koyun eti
 
2 çorba kaşığı tepeleme margarin
 
ince kıyılmış 2 iri soğan
 
2 çorba kaşığı salça
 
biraz kırmızı biber, tuz
 
4 su bardağı etsuyu
 
 
Lahana dörde bölünür, koçanı çıkartıldıktan somra kuşbaşı doğranır, kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra çıkarılır, soğuk suyla soğutulur. Yağ bir tencereye konur, kızdırılı, etler katılır, 4 - 5 dakika kavrulur, ardından soğanı da koyup birkaç dakika daha kavurduktan sonra diğer malzemeyi katıp pişirilir.
  
 | 
ETLİ LAHANA | 
  | 
selami 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19407 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007 
2,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
300 gr. beyaz lahana 
 
150 gr. yağsız kuşbaşı et 
 
1/4 orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
 
Hazırlanışı
 
İnce kıyılmış soğan ve et zeytinyağında, düşük ısıda pembeleşinceye dek kavrulur. Salça ilave edilip karıştırılır. Doğranmış lahana karşıma eklenir. Kavurma işlemine devam edilir. Üstünü örtecek kadar su ilave edilir, düşük ısıda yarım saat pişirilir. Servis edilir.
  
 | 
ETLİ LAHANA | 
  | 
Ayçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61510 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011 
2,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. lahana
 
500 gr. yağlı koyun eti
 
3 adet soğan
 
2 çorba kaşığı yağ
 
3 bardak su
 
1 adet kırmızı biber
 
Arzu edilirse 1 çorba kaşığı salça (domates)
 
 
Bir tencereye yağ, doğranmış et, kıyılmış soğan konur. 10 dakika kanştınlarak pişirilir. İri doğranmış lâhana ilâve edilir. Lâhananın rengi soluncaya kadar pişirilir. 3 bardak su, tuz, biber, salça ilâve edilir, 2 veya 3 saat az suyu kalıncaya kadar pişirilir.
 
 
Not: Arzu edilirse 3 çorba kaşığı pirinç de konur.
  
 | 
ETLİ LAHANA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84405 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
2,431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük lahana (1,5 kilo)
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1/2 tatlı kaşığı ezilmiş çuşka biberi
 
300 gram kuşbaşı koyun eti biberi
 
3 adet ince kıyılmış soğan
 
4 su bardağı et suyu (yoksa su)
 
 
1) Lahanayı 4'e bölünüz. Koçanını keserek çıkarınız. Lahanaları kuşbaşı doğrayıp kaynar suda 5 dakika haşlayınız. Soğuk su ile soğutup sıkarak bir tabağa çıkarınız.
 
2) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilâve ederek 2-3 dakika kavurup soğanını ilâve ediniz.
 
3) 4 dakika daha kavurarak salçasını ve kırmızıbiberini ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra suyunu ilâve edip ağır ateşte kapalı olarak 2 saat pişirip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |