Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Patlıcan Tarifleri > Etli Lahana (4 adet - 223,873 defa bakıldı)

Etli Lahana


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ETLİ LAHANA

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84405
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
2,323 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet küçük lahana (1,5 kilo)
2 çorba kaşığı domates salça
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
1/2 tatlı kaşığı ezilmiş çuşka biberi
300 gram kuşbaşı koyun eti biberi
3 adet ince kıyılmış soğan
4 su bardağı et suyu (yoksa su)

1) Lahanayı 4'e bölünüz. Koçanını keserek çıkarınız. Lahanaları kuşbaşı doğrayıp kaynar suda 5 dakika haşlayınız. Soğuk su ile soğutup sıkarak bir tabağa çıkarınız.
2) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilâve ederek 2-3 dakika kavurup soğanını ilâve ediniz.
3) 4 dakika daha kavurarak salçasını ve kırmızıbiberini ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra suyunu ilâve edip ağır ateşte kapalı olarak 2 saat pişirip servis yapınız.


ETLİ LAHANA

Ayçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc61510
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,634 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. lahana
500 gr. yağlı koyun eti
3 adet soğan
2 çorba kaşığı yağ
3 bardak su
1 adet kırmızı biber
Arzu edilirse 1 çorba kaşığı salça (domates)

Bir tencereye yağ, doğranmış et, kıyılmış soğan konur. 10 dakika kanştınlarak pişirilir. İri doğranmış lâhana ilâve edilir. Lâhananın rengi soluncaya kadar pişirilir. 3 bardak su, tuz, biber, salça ilâve edilir, 2 veya 3 saat az suyu kalıncaya kadar pişirilir.

Not: Arzu edilirse 3 çorba kaşığı pirinç de konur.


ETLİ LAHANA

selami
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc19407
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
2,792 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
300 gr. beyaz lahana
150 gr. yağsız kuşbaşı et
1/4 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
İnce kıyılmış soğan ve et zeytinyağında, düşük ısıda pembeleşinceye dek kavrulur. Salça ilave edilip karıştırılır. Doğranmış lahana karşıma eklenir. Kavurma işlemine devam edilir. Üstünü örtecek kadar su ilave edilir, düşük ısıda yarım saat pişirilir. Servis edilir.


Etli Lahana

Kurt
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc445
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2005
3,117 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. lahana
250 gr. kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı tepeleme margarin
ince kıyılmış 2 iri soğan
2 çorba kaşığı salça
biraz kırmızı biber, tuz
4 su bardağı etsuyu

Lahana dörde bölünür, koçanı çıkartıldıktan somra kuşbaşı doğranır, kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra çıkarılır, soğuk suyla soğutulur. Yağ bir tencereye konur, kızdırılı, etler katılır, 4 - 5 dakika kavrulur, ardından soğanı da koyup birkaç dakika daha kavurduktan sonra diğer malzemeyi katıp pişirilir.






Etli Lahana Tarifleri Patlıcan Tarifleri



(4 adet Etli Lahana 223,873 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort