| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Etli Karalahana Sarması Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Etli Karalahana Sarması |  
|  | Nurpare Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Ankara-Maltepe
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11539 Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
 2,379 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 20-25 karalahana yaprağı
 200 gr kıyma
 1 çay bardağı pirinç
 1 adet orta boy kuru soğan
 8-10 dal maydanoz
 8-10 dal dereotu
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı salça
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı su
 
 Kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, yıkanmış pirinç, karabiber, kuru nane, tuz ve 1 çay bardağı su iyice karıştırılır. Haşlanmış karalahana yaprağı tezgaha serilir, kalın damarı parmakla bastırarak ezilir. Yaprağın damarlı kısmının üzerine yeteri kadar iç konur. Önce sağdan, soldan kapatılır, sonra rulo şeklinde sarılır. Bütün sarmalar uygun büyüklükteki tencereye dizilir. Başka bir tavaya salça, sıvı yağ ve su konur, bir taşım kaynatılır. Karışım sarmaların üzerine gezdirilir. Karalahana sarması orta ateşli ocakta 25 dakika pişirilir. Sıcak servise sunulur.
 
 
  
 
 |  
| Etli Karalahana Sarması |  
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145526 Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
 689 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 http://kuzeydenlezzetler.com
 
 2 demet karalahana
 1 tatlı kaşığı tuz
 1/4 su bardağı sıvıyağ
 Bir tencere kaynamış su
 1,5 su bardağı pirinç
 4 adet kuru soğan
 250 gr kıyma
 1 yemek kaşığı nane
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı pul biber
 1 yemek kaşığı domates salçası
 Yarım demet maydanoz
 1/4 su bardağı sıvı yağ
 
 Bir tencere kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz. Saplarından ayırdığımız karalahanalarımızı kaynamış suda kevgir yardımıyla arkalı önlü çeviriyoruz. Tüm yapraklara bu işlemi uyguladıktan sonra yaprakları soğuması için bir kenara ayırıyoruz.
 Yıkadığımız pirincimizi, soğanımızı, kıymamızı ve diğer tüm malzemelerimizi karıştırıp iç harcımızı oluşturalım.
 Sarmaları yaparken karalahana yapraklarını ortadaki damarlı kısımdan iki parçaya ayıralım. Ayırdığımız her parçanın içine 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyup saralım. Yaprakların yırtılmamasına dikkat edelim.
 Pişirirken tenceremizin dibine 3-4 yaprak karalahana serelim sarmaları üzerine dizdikten sonra sarmaların üzerini de yapraklarla kapatıp, sıvı yağ gezdirelim ve üzerine sarmaların dağılmaması için tabak kapatalım. Dolmalarımızın hizasında kaynamış su ekleyip yüksek ateşe koyalım. Suyumuz kaynadığı zaman altını kısalım ve pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye bırakalım.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |