| 
 
| 
 
 
 | 
 
ETLİ ISPANAK | 
 
  | 
rukiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2006 
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16397 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
2,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 Kilo ıspanak
 
Yarım bardak pirinç
 
3 Çorba kaşığı sade yağ
 
4 Bardak su
 
2 Soğan
 
Yeteri kadar tuz, biber.
 
 
1 Kg. Et Ispanağı iyice temizledikten sonra bol suda beş altı kere yıkayıp doğrayınız. Tencereye iki soğan çentip iki kaşık sadeyağla pembeleşinceye kadar kuvvetli ateşte kavurduktan sonra içine bir kilo kuşbaşı et koyunuz. Pembeleşinceye kadar kavurup, ıspanakları içine atınız, kapalı olarak kendi suyu ile orta ısıda pişiriniz. İndirmeden on dakika önce yarım su bardağı temizlenmiş ve iyice yıkanmış pirinç, 4 bardak su (yahut etsuyu) tuz biber koyunuz, kapalı olarak pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
 
Kuşbaşı Etli Ispanak | 
 
  | 
hamarat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34563 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009 
6,666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2000 gram ıspanak
 
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
 
250 gram soğan (3 orta)
 
250 gram koyun kuşbaşı
 
3 bardak su
 
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
 
1/2 kahve fincanı pirinç
 
Tuz
 
 
1 Bir tencereye; beş silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile küçük kesilmiş 3 orta soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 250 gram koyun kuşbaşı eti koyarak, 20 dakika kavurmalıdır.
 
2 Et kavrulunca; 3 bardak sıcak su, ya da et suyu; tuz, kök kısımları çıkarılmış, bol suda yıkanmış ve kaynar suya atmak suretiyle 5 dakika haşlanmış, süzülmüş ve sıkmak suretiyle suları çıkarılmış ve gelişigüzel küçük kesilmiş 2000 gram ıspanak, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, yarım kahve fincanı da pirinç koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 45 dakika kadar pişirmeli ve yoğurtla servis yapmalıdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ETLİ ISPANAK Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |