| 
 
| 
 
 
 | 
 
ETLİ ISPANAK | 
 
  | 
rukiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2006 
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16397 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
2,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 Kilo ıspanak
 
Yarım bardak pirinç
 
3 Çorba kaşığı sade yağ
 
4 Bardak su
 
2 Soğan
 
Yeteri kadar tuz, biber.
 
 
1 Kg. Et Ispanağı iyice temizledikten sonra bol suda beş altı kere yıkayıp doğrayınız. Tencereye iki soğan çentip iki kaşık sadeyağla pembeleşinceye kadar kuvvetli ateşte kavurduktan sonra içine bir kilo kuşbaşı et koyunuz. Pembeleşinceye kadar kavurup, ıspanakları içine atınız, kapalı olarak kendi suyu ile orta ısıda pişiriniz. İndirmeden on dakika önce yarım su bardağı temizlenmiş ve iyice yıkanmış pirinç, 4 bardak su (yahut etsuyu) tuz biber koyunuz, kapalı olarak pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
 
Etli Ispanak | 
 
  | 
neriman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16713 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007 
3,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 demet ıspanak
 
250 gr. kuşbaşı et
 
6 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3 adet orta boy kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 avuç pirinç
 
karabiber, tuz
 
 
Ispanak yıkanır, suyu süzülür, doğranır. İnce kıyılmış kuru soğan sıvıyağda pembeleştirilir, et eklenir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Üzerine ıspanak yıkanmış süzülmüş pirinç, tuz, karabiber, bir su bardağı suda ezilmiş salça eklenir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 20 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Ispanak Bastı için tıklayın
 
  
 | 
 
ETLİ ISPANAK | 
 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20408 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
2,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Kg. ıspanak
 
3 Orta boy domates (veya salça)
 
1/2 Kg. kuşbaşı et
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
 
Etin pişmesine yakın, yıkanmış, iri doğranmış ıspanakları tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
 
Kuşbaşı Etli Ispanak | 
 
  | 
hamarat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34563 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009 
6,666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2000 gram ıspanak
 
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
 
250 gram soğan (3 orta)
 
250 gram koyun kuşbaşı
 
3 bardak su
 
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
 
1/2 kahve fincanı pirinç
 
Tuz
 
 
1 Bir tencereye; beş silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile küçük kesilmiş 3 orta soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 250 gram koyun kuşbaşı eti koyarak, 20 dakika kavurmalıdır.
 
2 Et kavrulunca; 3 bardak sıcak su, ya da et suyu; tuz, kök kısımları çıkarılmış, bol suda yıkanmış ve kaynar suya atmak suretiyle 5 dakika haşlanmış, süzülmüş ve sıkmak suretiyle suları çıkarılmış ve gelişigüzel küçük kesilmiş 2000 gram ıspanak, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, yarım kahve fincanı da pirinç koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 45 dakika kadar pişirmeli ve yoğurtla servis yapmalıdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ETLİ ISPANAK Tarifleri Patlıcan Tarifleri
 | 
 
 
 
 |