Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Etli Ekmek (Sivas) (3 adet - 76,584 defa bakıldı)

Etli Ekmek (Sivas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Ekmek (Sivas)

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58251
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010
12,370 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

Ekmek için:
3 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
İç harcı için:
400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
1 tutam maydanoz

Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır. İçine maya, tuz, şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır. İnce kıyılınca için maydanoz da ilave edilir. Daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır. Hamurlar bezelere ayrılıp
uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır. 250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.02.2024


Etli Ekmek (Sivas)

acı reçete
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2016
Mesajlar: 65
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc135359
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2018
926 defa indirildi / yazdırıldı




https://sivas-yemekleri.com

Ekmek için:
3 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
İç harcı için:
400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
1 tutam maydanoz

Un Karıştırma kabına alınır, ortası açılır. İçine maya, tuz, şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır. İnce kıyılınca içine maydanoz da ilave edilir. Daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır. Hamurlar bezelere ayrılıp uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır. 250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.



Etli Ekmek (Sivas)

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc144973
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019
2,472 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için:
500 gram iri çekilmiş dana kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates sosu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Maya, şeker ve tuzu ılık suda eritin.
İçine unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın.
Hamurunuzu üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmesi için kenara alın.
Bu esnada etli ekmeğin iç harcını hazırlamaya başlayın.
Soğanları, maydanozları ve biberleri incecik kıyın.
Domates sosu, kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırıp yoğurun.
Dinlenen hamurlarınızı merdane yardımıyla ince uzun oval şeklinde açın.
Kıymalı harcı hamurların üzerine yayın.
Tepsiye fırın kağıdı serip etli ekmekleri üzerine yerleştirin.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp biraz ısıtın.
Tepsiyi fırına verip 8-10 dakika kadar pişirin.
Dikdörtgen dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.







Etli Ekmek (Sivas) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(3 adet Etli Ekmek (Sivas) 76,584 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort