| 
 
 
 | 
Etli Ekmek (Sivas) | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58251 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010 
12,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
Ekmek için:
 
3 su bardağı un
 
20 gr. yaşmaya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
İç harcı için:
 
400 gr. kıyma
 
1 soğan
 
2 domates
 
4 biber
 
1 tutam maydanoz
 
 
Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır. İçine maya, tuz, şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır. İnce kıyılınca için maydanoz da ilave edilir. Daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır. Hamurlar bezelere ayrılıp
 
uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır. 250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.02.2024
  
 | 
Etli Ekmek (Sivas) | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144973 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019 
2,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 paket instant maya
 
Bir tutam tuz
 
Aldığı kadar su
 
İç harcı için:
 
500 gram iri çekilmiş dana kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
4 adet yeşil biber
 
2 yemek kaşığı domates sosu
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
 
Maya, şeker ve tuzu ılık suda eritin.
 
İçine unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın.
 
Hamurunuzu üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmesi için kenara alın.
 
Bu esnada etli ekmeğin iç harcını hazırlamaya başlayın.
 
Soğanları, maydanozları ve biberleri incecik kıyın.
 
Domates sosu, kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırıp yoğurun.
 
Dinlenen hamurlarınızı merdane yardımıyla ince uzun oval şeklinde açın.
 
Kıymalı harcı hamurların üzerine yayın.
 
Tepsiye fırın kağıdı serip etli ekmekleri üzerine yerleştirin.
 
Fırını 250 dereceye ayarlayıp biraz ısıtın.
 
Tepsiyi fırına verip 8-10 dakika kadar pişirin.
 
Dikdörtgen dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Ekmek (Sivas) | 
  | 
acı reçete 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2016 
Mesajlar: 65 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135359 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2018 
1,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://sivas-yemekleri.com
 
 
Ekmek için:
 
3 su bardağı un
 
20 gr. yaşmaya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
İç harcı için:
 
400 gr. kıyma
 
1 soğan
 
2 domates
 
4 biber
 
1 tutam maydanoz
 
 
Un Karıştırma kabına alınır, ortası açılır. İçine maya, tuz, şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır. İnce kıyılınca içine maydanoz da ilave edilir. Daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır. Hamurlar bezelere ayrılıp uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır. 250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |