| 
 
 
 | 
Etli Brüksel Lâhanası | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7802 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006 
3,354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram brüksel lâhanası
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
300 gram yağsız kuşbaşı et
 
2 adet orta boy domates
 
1 çay bardağı haşlanmış nohut
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
karabiber
 
yeterince tuz
 
 
Uygun bir tencerede kuşbaşı etleri biraz sıcak su ekleyip haşlayalım. Başka bir tencerede sıvıyağ ile birlikte ince doğranmış soğanları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra brüksel lâhanalarını ekleyip diriliklerini kaybedene kadar 2 dakika ara ile karıştırarak kavuralım. İçine haşlanmış etleri, nohudu, karabiberi ve tuzu ekleyip, sebzelerin üzerini hafif aşacak kadar sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra ılık olarak servise sunalım.
  
 | 
ETLİ BRÜKSEL LAHANASI | 
  | 
feryal arıklı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.02.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22215 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008 
2,972 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg Brüksel lahanası
 
250 gr kuşbaşı et
 
1 havuç
 
2 patates
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
4-5 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın. Soğanı soyup kıyın. Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup dörde kesin.
 
Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin. Suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Etler yumuşayınca havuç, patates ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin. 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "nilperi" tarafından gönderildi. 07.09.2014
  
 | 
PARÇA ETLİ BRÜKSELLAHANASI | 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23594 
Gönderme Tarihi: 03.May.2008 
2,616 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Brüksellahanası
 
300 gr nohut
 
2 soğan
 
et suyu
 
300 gr parça et
 
3 kaşık tereyağı
 
tuz
 
 
Lahanalar ve akşamdan suda beklemiş, nohutlar haşlanır. Bir tencereye kızdırılmış yağda soğan, ve et konup kavrulur. Su ve tuz ilave edilip kaynatılır. Brüksellahanası ve nohut ilave edip pişirilir.
 
 
Not: Kaşık sokmadan sallayarak pişirmek gerekir.
  
 | 
Etli Brüksel Lahanası | 
  | 
yorgun adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2011 
Mesajlar: 61
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65093 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011 
2,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 adet havuç
 
2 adet patates
 
1 çorba kaşığı salça
 
400 gr. brüksellahanası
 
2 su bardağı sıcak su
 
2-3 diş sarımsak
 
1 adet limonun suyu
 
Tuz, nane, karabiber
 
 
Eti, suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip, 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp, karıştırın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül sel" tarafından gönderildi. 21.01.2016
  
 | 
Etli Brüksel Lahanası | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100682 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
1,931 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuzu kuşbaşı
 
500 gr brüksel lahanası
 
1 adet havuç
 
250 gr arpacık soğanı
 
1 kase haşlanmış nohut
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Eti margarinle hafif kavurun. Üzerine 1 bardak su ekleyip düdüklü tencerede 10 dk haşlayın. Ayrı tencerede margarinle sebzeleri soteleyin. Salcayi ekleyip kavurun. Haşlanan eti üzerine döküp sebzeler yumusayincaya kadar pişirin. Nohut ekleyip bir taşım kaynatın.
  
 | 
Etli Brüksel Lahanası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155539 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021 
465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuşbaşı dana eti
 
Brüksel lahanası
 
Sıcak su
 
Kuru soğan
 
Kırmızı kapya biber
 
Biber salçası
 
Limonun suyu
 
Tuz
 
İstenen baharatlar
 
 
Önce Brüksel lahanalarının saplarından ayırın ve uzunlamasına ikiye bölüp yıkayıp süzgeçte bekletin. Geniş bir tencereye etleri koyup, orta ısılı ateşte zeytinyağını ekleyin etleri kavurun. Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin, sıcak suyu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Etler suyunu tamamen çekince salçayı, ince halka doğranmış kapya biberi ve Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin. Sık sık karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin. Tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |