Kısa URL: https://ml.md/lc87898
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. Kuşbaşı, et
1 kg. taze bakla
2 adet soğan
1 demet dereotu
Yanm limon
2 kaşık yağ
1 adet kesme şeker
Tuz
Baklaların kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Kızdırılmış yağda hafifçe börtürün. Diğer tarafta ete yağı, soğanı koyup hafifçe kavurun. Baklaları bir tencereye dizip, üzerine eti koyup, sıcak su ilâvesiyle pişirin. Suyunu koymadan yanm limonu, 1 kaşık unu ve 1 kaşık şekeri iyice kanştınp su ilâvesiyle ezip baklalann üstüne dökün. Su kâfi gelmezse sıcak su ilâve ederek pişirin. Baklalann kararmaması için üzerine kağıt kapatın. Bakla ve et pişinceye kadar kaynatın. Servise boşaltıp üzerine kıyılmış dere otunu serpip servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 03.06.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc101916
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2014
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo taze bakla
250 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet limonun suyu
Kuzu kuşbaşını, soğan ve yağla birlikte çevirin. Üzerine kenarları alınmış baklaları atın. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika kavurun. Biber salçasını ilave edin.2 dakika daha karıştırın. 1 bardak su ekleyip pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Kırmızı pul biberle süsleyebilirsiniz.
Not: Baklaları ayıklarken ,tuzlu ve limonlu suda bekletirseniz kararmazlar.