|
ETLİ BAKLA |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23569
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
2,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze bakla
2 soğan
1 kaşık domates salçası veya 3 domates
500 gr. parça et
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Bir tencereye yağ, salça ve doğranmış domates, doğranmış soğan koyup kavurun. Et ve tuz ilave edilip kısık ateşte et suyunu salıp da çekinceye kadar pişirin. Ayıklanmış, büyüklüğüne göre 2 ve 3 bölünmüş baklaları tuzlu sudan çıkartıp ete ilave edin. Kısık ateşte bir müddet daha susuz pişirmeye devam edin. Baklalar hafif yumuşayınca 2 su bardağı su ilave edilip pişirin.
|
Kuzu Etli Bakla |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc64056
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon suyu
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş kıyılmış sarımsak
Bir tutam nane
Tuz
Un, bir çorba kaşığı limon suyu ve ikiye bölünmüş baklaları tencereye koyun. Baklanın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir tencerede doğranmış soğanı yağda kavurun. Eti ilave edin. Et suyunu salıp çekince süzdüğünüz baklayı ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz katıp pişmeye bırakın.
Ocaktan almadan 10 dakika önce sarımsak, nane ve kalan limon suyunu ekleyin.
|
Etli Taze Bakla |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101916
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2014
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze bakla
250 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet limonun suyu
Kuzu kuşbaşını, soğan ve yağla birlikte çevirin. Üzerine kenarları alınmış baklaları atın. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika kavurun. Biber salçasını ilave edin.2 dakika daha karıştırın. 1 bardak su ekleyip pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Kırmızı pul biberle süsleyebilirsiniz.
Not: Baklaları ayıklarken ,tuzlu ve limonlu suda bekletirseniz kararmazlar.
|
ETLİ BAKLA |
|
kar tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Polatlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87898
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. Kuşbaşı, et
1 kg. taze bakla
2 adet soğan
1 demet dereotu
Yanm limon
2 kaşık yağ
1 adet kesme şeker
Tuz
Baklaların kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Kızdırılmış yağda hafifçe börtürün. Diğer tarafta ete yağı, soğanı koyup hafifçe kavurun. Baklaları bir tencereye dizip, üzerine eti koyup, sıcak su ilâvesiyle pişirin. Suyunu koymadan yanm limonu, 1 kaşık unu ve 1 kaşık şekeri iyice kanştınp su ilâvesiyle ezip baklalann üstüne dökün. Su kâfi gelmezse sıcak su ilâve ederek pişirin. Baklalann kararmaması için üzerine kağıt kapatın. Bakla ve et pişinceye kadar kaynatın. Servise boşaltıp üzerine kıyılmış dere otunu serpip servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 03.06.2021
|
Etli Bakla |
|
kırık bıçak
Aşçı
Kayıt: 24.04.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc107103
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yeteri kadar su
Tuz
Baklayı yıkayıp üç santim uzunluğunda doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin, soğan ve eti üzerine ilave edip kavurun. Daha sonra baklayı ve salçaları tencereye katın. Karıştırarak beş dakika kavurun. Baklanın üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kısık ateşte yemeğin suyunu kontrol ederek ve eksilirse su ilave ederek et ve bakla yumuşayana dek pişirin.
|
|