Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balık Sosu Tarifleri > Et Marineleri (2 adet - 7,508 defa bakıldı)

Et Marineleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Balık Sosu Tarifleri
Barbekü Sos Tarifleri
Beşamel Sos Tarifleri
Biberli Sos Tarifleri
Dip Sos Tarifleri
Domates Sosu Tarifleri
Ketçap Tarifleri
Limonlu Sos Tarifleri
Makarna Sosu Tarifleri
Mantarlı Sos Tarifleri
Marine Tarifleri
Mayonez Tarifleri
Nar Ekşisi Tarifleri
Pizza Sosu Tarifleri
Salata Sosu Tarifleri
Sarımsaklı Sos Tarifleri
Soğanlı Sos Tarifleri
Tartar Tarifleri
Tavuk Sosu Tarifleri
Tereyağlı Sos Tarifleri
Yoğurtlu Sos Tarifleri
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Et Marineleri

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc83228
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2012
3,560 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

MARİNE—A
MALZEME : (1 kilo net et için)
1/2 kahve fincanı soğan suyu
3/4 su bardağı rafine yağı

MARİNE—B
MALZEME : (1 kilo net et için)
1/2 kahve fincanı soğan suyu
1/2 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı rafine yağı

Şiş kebabı: 1 kilo net şiş kebabını çukur bir kaba koyunuz. Yukarıdaki A veya B, marinelerinden, soğan suyu hariç, arzu ettiğinizi ilâve ederek eti masaj yapar gibi ovup 2 gün bekletiniz. Sonra, soğan suyunu ilâve edip tekrar ovunuz ve 24 saat daha bekleterek kullanınız.
Kuzu budu külbastı: Külbastı, kuzunun budundan 50 gramlık üç parça veya 75 gramlık iki parça ya da, en iyisi kemiğiyle kuzu budundan 150-170 gramlık bir parça olarak kesilenidir. Küçük külbastılar 24, büyükler 48 saat yukarıdaki A veya B marinede bekletilirler.
Böbrek yatağı ve pirzola: Marinede bekletilmez. Et kemiğiyle dinlendirildikten sonra kesilir. Günlük ihtiyaçtan fazlası kesilmez; et önceden tuzlanıp biberlenmez.
Süt danası: Kalite süt danası, önceden marine yapılmaz. Dananın kalitesi marine yapmayı gerektiriyorsa, rafine yağında yatırılır. Dana şiş kebabı istendiğinde Marine-B'yi kullanabilirsiniz.
Bonfile: Kalite bonfile, marine yapılmaz. Öğle veya akşam kullanılacak miktarlar servisten önce kesilebilir. Kalite yetersizliği nedeniyle, marine yapmak gerekirse üzeri kapatılıncaya kadar rafine yağında yatırılır.
Kontrfile biftek: Kemiği üzerinde bekletildikten sonra temizleyiniz. Bonfile için söylediklerimiz kontrfile biftek için de geçerlidir.
Antrkot pirzola: Kemiği üzernde bekletldikten sonra kesip temizleyiniz. Bonfile için söylediklerimiz antrkot pirzola için de geçerlidir.
Sokum: Kontrfilede söylediğimiz gibidir.
Kanatlılardan: Piliç, marinede bekletilmez.

Not: Hiçbir ete önceden tuz, biber konulmaz, et şişle delinmez, zira kanını ve suyunu kaybeder; sert olur.


Et Terbiyesi

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179778
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı




Soğan
Süt
Zeytinyağı
Limon Suyu

Özellikle ızgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırmak gerekir.
Bu karışım istediğiniz lezzete göre ayarlanabilir. Sadece Zeytinyağ kullanabileceğiniz gibi, Süt ağırlıkta olmak üzere, süt-zeytinyağ karışımına yatırabilirsiniz.
Soğanlar tercihe göre yuvarlak halkalar halinde doğranabilir ya da rendelenerek, süt-zeytinyağ karışımına katılabilir.
Çokça yapılan bir hata, etlere kekik ve diğer baharatın pişme öncesi konmasıdır. Bu tür baharatlar pişme tamamlanmadan 5-10 dakika önce kullanılır. Terbiyeye konmaz.






Et Marineleri Tarifleri Balık Sosu Tarifleri



(2 adet Et Marineleri 7,508 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort