| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
ERİKLİ YAVAN SARMA (Tokat) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Erikli Yavan Dolma (Tokat) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116255 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
 3,027 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 2 su bardağı dolma içi (ince bulgur ve aşlık karışımı)
 2 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı salça ( domates / biber karışımı )
 1,5 kg. salamura yaprağı
 1 su bardağı erik kurusu
 1 yemek kaşığı reyhan
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 Tuz
 Üzeri için;
 4 adet kuru soğan
 4 kaşık tereyağı
 2 yemek kaşığı salça
 
 Bir kabın içinde dolma içi bir bardak sıcak su ile ıslatılır. Reyhan ince doğranmış soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber, salça içine atılır. Kaşıkla iyice karıştırılır. Tuzu iyice çıkarılmış yapraklar masaya serilip zeytinyağlı dolma gibi ince ve uzun sarılır. Tencereye dizilir. Aralarına yıkanmış kuru erikler serpilir. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine 1 bardak kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
 Sosu için; kuru soğan ince kıyılarak bol yağda kavrulur. İçine salça eklenir. Hazırlanan sos dolmanın üzerine yayılarak kısık ateşte 2 saat kadar pişirilir. Suyu bittikçe ilave edilir.
 
 Not: Sıvı yağın konması parlaklık verir. Bu dolmanın etinin olmaması sebebiyle yörede  YAVAN DOLMA  ismiyle anılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |