| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
ERİKLİ YAVAN SARMA (Tokat) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Erikli Yavan Dolma (Tokat) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116255 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
 3,027 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 2 su bardağı dolma içi (ince bulgur ve aşlık karışımı)
 2 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı salça ( domates / biber karışımı )
 1,5 kg. salamura yaprağı
 1 su bardağı erik kurusu
 1 yemek kaşığı reyhan
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 Tuz
 Üzeri için;
 4 adet kuru soğan
 4 kaşık tereyağı
 2 yemek kaşığı salça
 
 Bir kabın içinde dolma içi bir bardak sıcak su ile ıslatılır. Reyhan ince doğranmış soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber, salça içine atılır. Kaşıkla iyice karıştırılır. Tuzu iyice çıkarılmış yapraklar masaya serilip zeytinyağlı dolma gibi ince ve uzun sarılır. Tencereye dizilir. Aralarına yıkanmış kuru erikler serpilir. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine 1 bardak kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
 Sosu için; kuru soğan ince kıyılarak bol yağda kavrulur. İçine salça eklenir. Hazırlanan sos dolmanın üzerine yayılarak kısık ateşte 2 saat kadar pişirilir. Suyu bittikçe ilave edilir.
 
 Not: Sıvı yağın konması parlaklık verir. Bu dolmanın etinin olmaması sebebiyle yörede  YAVAN DOLMA  ismiyle anılır.
 
 
  
 
 |  
| ERİKLİ YAVAN SARMA (Tokat) |  
|  | general Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.09.2006
 Mesajlar: 110
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8374 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2006
 3,561 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 500 gram taze asma yaprağı
 1 şu bardağı ince bulgur
 2 adet büyük boy soğan
 7-8 dal ince kıyılmış taze reyhan^
 1 çorba kaşığı salça
 1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
 Bir buçuk su bardağı kara erikkurusu
 tuz
 Üzerine:
 1 adet soğan
 3 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 1 çorba kaşığı salça
 Yarım su bardağı su
 
 Yıkanmış ince bulguru derin bir kaseye alın. İçine ince kıyılmış soğan, taze reyhan, salça, karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz ilave edip karıştırın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup parmak kalınlığında sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine 3-4 adet taze asma yaprağı serip üzerine 1 sıra sarma, 1 sıra yıkanmış kuru erik olacak şekilde dizin. Sarma ve kuru erik bitene kadar işleme devam edin. Sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı, zeytinyağı ve salça ile birlikte kavurun. Suyu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra sarmaların üzerine dökün. En üste, ısıya dayanıklı bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |