|
Erik Turşusu |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179430
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2024
307 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg yeşil erik (mümkünse sert ve olgunlaşmamış)
1 litre su
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 baş sarımsak (soyulmuş ve doğranmış)
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (isteğe bağlı)
2-3 dal dereotu (isteğe bağlı)
Yeşil erikleri iyice yıkayın ve saplarını ayırın. Eriklerin üzerinde küçük delikler açarak turşunun daha hızlı ve dengeli olmasını sağlayabilirsiniz.
Bir tencereye suyu ve kaya tuzunu ekleyin. Tuz eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve suyun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Temiz ve sterilize edilmiş cam kavanoza erikleri yerleştirin. Aralarına doğranmış sarımsak, tane karabiber ve kişniş tohumlarını serpiştirin. Dilerseniz, turşunun üzerine birkaç dal dereotu ekleyebilirsiniz.
Oda sıcaklığına gelen tuzlu suyu ve üzüm sirkesini kavanoza dökün. Eriklerin tamamen suyun içinde kalmasını sağlayın. Eğer gerekirse, üzerlerine bir ağırlık koyarak eriklerin suyun üstüne çıkmasını engelleyebilirsiniz.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde en az 2 hafta boyunca bekletin. Turşunun tam lezzetini alması için 4-6 hafta beklemek en ideali olacaktır.
|
Yeşil Erik Turşusu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171492
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2023
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5-2 kg yeşil erik
10 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
1.5 l kaynar su
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 demet dereotu
1 avuç nohut
İlk olarak erikleri, dereotunu ve nohutları yıkayarak süzülmeye bırakın. Erikleri kavanoza alarak ayıkladığınız diş sarımsakları ve nohudu da ekleyerek güzelce yerleştirin. Kaynar suya tuz, sirke, limon suyu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Turşu suyu tamamen soğuduğunda kavanoza doldurun ve üzerine dereotunu da ilave ettikten sonra kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Direkt güneş almayan serin bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Hazırladığınız yeşil erik turşusunu kuru fasulye ve bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
Erik Turşusu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166779
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo can eriği
1 litre üzüm sirkesi
5-6 yemek kaşığı tuz
2 kaşık şeker
1 kaşık limon tuzu
1 baş sarımsak
1 litre su
Erikleri dört-beş yerinden çiziyoruz ve turşu kabına alıyoruz. Sarımsakları da soyup bütün bütün içine atıyoruz. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp turşu kabına ekleyerek buzdolabında bir hafta beklettikten sonra servis ediyoruz.
|
Erik Turşusu |
|
abibebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139906
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019
707 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
60 g Kaya tuzu
500 ml İçme suyu
2 adet Asma yaprağı
500 g Yeşil erik
1 adet Limon
3 diş Sarımsak
Tuzu, suyun içinde çözülene kadar karıştır.
Cam bir kavanozun altına asma yapraklarını yerleştir.
Limonları dilimle.
Erikleri, aralarına limon dilimleri ve sarımsak gelecek şekilde kavanoza doldur.
Tuzlu suyu eriklerin üstünü örtecek şekilde kavanoza boşalt. Kapağını kapatıp, güneş ışığı almayan bir yerde yaklaşık 3 hafta beklettikten sonra buzdolabında sakla.
|
Erik Turşusu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97765
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2014
1,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo erik
10 diş sarımsak
1 adet limon
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı turşuluk tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı nohut
Erikleri güzelce yıkayın, eriklerin sığabileceği cam bir kavanoza yarıya kadar su doldurun. Suyunun içine limon suyu, tuz, şeker ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra içine nohutları, erikleri ve sarımsakları doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp 25-30 gün boyunca saklayın
|
Erik Turşusu |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89772
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo erik
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 litre su
2 adet limon suyu
2 adet kesme şekeri
2 dal nane
10 diş sarımsak
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı sirke
Suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. İçine tuzu, şekeri ve sirkeyi ekleyip karıştırıp bekletin. Kavanozun dibine nohutları yerleştirin. Limonları dilimleyin, sarımsakları soyup hazırlayın. Nohutların üzerine limon dilimlerini, erikleri sarımsakları sırayla yerleştirin. İstenirse nane yaprağı koyabilirsiniz. Kavanozun içine sirkeli suyu döküp kapağını sıkıca kapatıp 25 gün serin bir yerde bekletin.
|
|