Kısa URL: https://ml.md/lc73262
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kuru erik
1 kase şeker
1 su bardağı ceviz
Kuruk erik ılık suda 1 saat bekletilir. Sonra suyu süzülür, tencereye aktarılır. Üzerine 2 su bardağı su eklenir. Suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Toz şeker katılır, eriyene kadar karıştırarak pişiirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Ceviz serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc140822
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2019
1,645 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kuru mürdüm eriği
Bir buçuk su bardağı su
2 adet karanfil
1 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Ceviz
Kaymak
Kuru erik, su ve karanfili bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ilave edin. Kapağı açık olarak 5 dakika daha pişirin. Tatlıyı kaselere alıp soğutun. Ceviz ve kaymakla süsleyerek servis yapın.