| 
 | 
| Erik Çiri Tatlısı (Tokat) | 
|  | uçan şef Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2016
 Mesajlar: 39
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140822 Gönderme Tarihi: 26.Şub.2019
 1,773 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kuru mürdüm eriği
 Bir buçuk su bardağı su
 2 adet karanfil
 1 su bardağı tozşeker
 Üzerine:
 Ceviz
 Kaymak
 
 Kuru erik, su ve karanfili bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ilave edin. Kapağı açık olarak 5 dakika daha pişirin. Tatlıyı kaselere alıp soğutun. Ceviz ve kaymakla süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |