|
|
Enginarlı Yuva Kebabı |
|
Hale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3756
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
3,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Enginar
1 Limon
1 Sogan
1 Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Kiyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacik Sogan
1 Su Bardagi Et Suyu
1/2 Çay Kasigi Köri
1 Su Bardagi Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz
Karabiber
Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak firin kabina alin. Kiyilmis soğani yagda pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.
Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabina alin. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin. Kabuklarini temizlediginiz arpacik soğanlarini, küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin. Tuz, karabiber ve köri serpin.
Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin. Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.
Fotoğraf "m.dinçsoy" tarafından gönderildi. 03.12.2014
|
|
Enginarlı Yuva Kebabı Tarifleri Kebaplar
|
|