| 
 
 
 | 
Enginarlı Yuva Kebabı | 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3756 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
3,259 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Enginar
 
1 Limon
 
1 Sogan
 
1 Domates
 
1 Çorba Kasigi Margarin
 
3 Çorba Kasigi Kiyma
 
1 Sivri Biber
 
1 Havuç
 
10 Arpacik Sogan
 
1 Su Bardagi Et Suyu
 
1/2 Çay Kasigi Köri
 
1 Su Bardagi Bezelye
 
4 Dal Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak firin kabina alin. Kiyilmis soğani yagda pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.
 
Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabina alin. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin. Kabuklarini temizlediginiz arpacik soğanlarini, küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin. Tuz, karabiber ve köri serpin.
 
Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin. Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "m.dinçsoy" tarafından gönderildi. 03.12.2014
  
 | 
ENGİNARLI YUVA KEBABI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82204 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012 
2,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sebzesi:
 
6 adet enginar
 
1 adet orta boy havuç
 
1/2 su bardağı bezelye
 
Eti:
 
1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
6 su bardağı su
 
1/2 tatlı kaşığı un
 
1 kahve fincanı süt
 
2 kahve fincanı krema
 
1 bağ dereotunun yaprakları
 
 
Sebzenin hazırlanışı:
 
1) Enginarları sapsız olarak temizleyiniz. Tuzlu, bol limonlu kaynar suda 12-17 dakika haşlayınız.
 
2) Havucu temizleyiniz ve zar gibi küçük doğrayıp kaynar suda 20 dakika haşlayınız.
 
3) Bezelyeyi, taze ise hazırlayıp haşlayınız, yoksa konserve kullanınız.
 
Kebabın yapılışı:
 
1) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurunuz ve hızlı ateşe koyunuz; tam kaynarken, ateşten alıp suyunu süzdürünüz.
 
2) Eti bir kere soğuk su ile yıkayıp başka bir tencereye koyunuz. Üzerine tuzunu ve suyunu ilâve edip tencereyi ateşe oturtunuz.
 
3) Kaynadıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişiriniz ve ateşten alıp etleri bir tencereye kevgirle süzdürerek çıkarınız.
 
4) Unla sütü bir kapta iyice karıştırıp kaynamakta olan etin suyuna karıştırarak ilâve edipiz.
 
5) 5 dakika ağır ağır kaynatınız ve etin üzerine süzdürüp kremayı ilâve ediniz ve 2-3 dakika daha kaynatınız, sonra ateşten alınız.
 
6) Servis yaparken sıcak ve susuz olarak enginarları bir güvecin içine dizip yuva gibi içlerine etleri doldurunuz. Sosunu üzerlerine döküp havuç ve bezelyesini susuz, fakat sıcak olarak ilâve ediniz.
 
7) Dereotunu serperek servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |