Kısa URL: https://ml.md/lc141210
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay kaşığı tuz
1 adet hazır yufka
4 adet enginar
Yarım limonun suyu
Yufkanın sosu için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Öncelikle ayıklayıp yıkadığınız enginarları kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içinde 10 kadar haşlayın ve suyunu süzün. Öte yandan küçük bir kasenin içinde sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazır yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça ile hazırladığınız sosu sürün.
Yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirin. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün, 4 adet kare yufka hazırlayın. Enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde kare yufkanın üzerine yerleştirin, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayın. Diğer börekleri de hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Daha sonra 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
3 yufka
İç harcı için:
2 havuç (Rendelenmiş)
8-10 konserve bebek enginar
200 g beyaz peynir
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sosu için:
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
İç harcını hazırlamak için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş havucu ekleyip soteleyin. Enginarları ikiye bölün ve havuçlara ilave edip ocaktan alın. Rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kasede çırpın. Kare bir fırın kabına, yufkanın kenarları dışında kalacak şekilde bir yufkayı yerleştirin. Üzerine bir miktar sos sürün. İkinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve tekrar sos sürüp üçüncü yufkayı serin. Hazırladığınız harcı yufkaların üzerine yayın. Kenardan sarkan yufkaları kıvırarak harcın kenar kısmına yerleştirip çerçeve oluşturun. Kalan sosu kenarlara sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.