| 
 
 
 | 
Enginarlı Börek (hazır yufkadan) | 
  | 
ZEYNO 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2007 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17260 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007 
2,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy enginar
 
2 adet yufka
 
1 adet yumurta sarısı
 
yarım çay bardağı sıvı yağ
 
yarım su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
4 çorba kaşığı beyaz peynir
 
yarım fincan sıvı yağ
 
yarım demet maydonoz
 
tuz ve karabiber
 
 
Temizlenmiş enginarları yumuşayana dek limonlu suda haşlayın. Patates ve havucu haşladıktan sonra soyup ezerek püre yapın. İçine 4 çorba kaşığı peyniri, kıyılmış maydonozu, yarım fincan sıvı yağı, tuz ve biberi ekleyip karıştırın. Bir yufkayı düz bir zemine serin. Yarıp çay bardağı sıvı yağı, sütü, yumurta ve 3 çorba kaşığı yoğurdu çırparak yufkanın üzerine sürün. Üzerine ikinci yufkayı serpip harcı bolca sürün. Daha sonra yufkaları dörde katlayıp, bir tabak yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Enginarların birini ikili yufkanın ortasına yerleştirin. Hazırladığınız harcı enginarın ortasına tepeleme koyun. Yufkayı alüminyum folyo yardımıyla bağlayın, yağlanmış tepsiye dizin. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirin.
  
 | 
ENGİNARLI BÖREK | 
  | 
ihtişam 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.04.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22953 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008 
3,727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
6 adet hazır yufka
 
750 gr. Kültür mantarı
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
 
4 adet enginar
 
1,5 paket margarin
 
1 diş sarımsak
 
1 küçük demet maydanoz
 
4 adet yumurta
 
1 tutam kekik
 
1 limon suyu
 
1,5 bardak sıvı yağ
 
1 tutam hindistancevizi
 
Karabiber
 
Tuz
 
Çörek otu
 
 
Yapılışı:
 
Enginarları küçük küçük dilimleyip, limonlu suda biraz bekletin. Sonra tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, 1 kaşık margarin, 2 kaşık zeytinyağı ile sarımsağı katıp kızartın. Dilimlenmiş mantarları katıp, biraz kavurun. Tuz, kekik, karabiber ve hindistancevizini koyup, karıştırın. Altını kapatıp ince kıyılmış maydanozu ilâve edin. Kanştırın. Tepsiyi yağlayıp, 2 adet yufkayı aralarını yağlayarak yayın. Üzerine enginarlı içi döşeyin. Kaşar rendesi ile ezilmiş beyaz peyniri karıştırın. Birazını serin. Üzerine bir yufka daha serip yağlayın, kalan peyniri yayın. Kalan margarini tatlı kaşığıyla alıp, aralarına serpiştirin. Bir yufka daha serip, yağlayın. Ortayı ve kenarını çukurlaştırıp, içlerine birer yumurta sürün ve yufka ile kaplayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve çörek otu sürüp, fırına verin. Üzeri kızarınca çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Enginarlı Börek | 
  | 
Birol Varol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141210 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019 
1,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 adet hazır yufka
 
4 adet enginar
 
Yarım limonun suyu
 
Yufkanın sosu için:
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
 
Öncelikle ayıklayıp yıkadığınız enginarları kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içinde 10 kadar haşlayın ve suyunu süzün. Öte yandan küçük bir kasenin içinde sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazır yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça ile hazırladığınız sosu sürün.
 
Yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirin. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün, 4 adet kare yufka hazırlayın. Enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde kare yufkanın üzerine yerleştirin, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayın. Diğer börekleri de hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Daha sonra 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Enginarlı Börek (Hazır Yufka) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150996 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2020 
584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 yufka
 
İç harcı için:
 
2 havuç (Rendelenmiş)
 
8-10 konserve bebek enginar
 
200 g beyaz peynir
 
Yarım demet dereotu
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yumurta
 
 
İç harcını hazırlamak için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş havucu ekleyip soteleyin. Enginarları ikiye bölün ve havuçlara ilave edip ocaktan alın. Rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kasede çırpın. Kare bir fırın kabına, yufkanın kenarları dışında kalacak şekilde bir yufkayı yerleştirin. Üzerine bir miktar sos sürün. İkinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve tekrar sos sürüp üçüncü yufkayı serin. Hazırladığınız harcı yufkaların üzerine yayın. Kenardan sarkan yufkaları kıvırarak harcın kenar kısmına yerleştirip çerçeve oluşturun. Kalan sosu kenarlara sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |