| 
 
| 
 
 
 | 
 
Elmasiye | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121065 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2016 
1,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 yaprak jelatin
 
160 gr tozşeker
 
1lt su
 
200 gr kaymak
 
 
Jelatinleri soğuk suda ıslatıp gevşetin. Şekeri su ile bir tencereye koyun, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kaynar şurubun içine süzdürerek jelatinleri ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Tencereyi ateşten alın. Elmasiyeyi kaselere boşaltın. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına alın, soğutup dondurun. Kaseleri ılık suya oturtup tabaklara ters çevirin. Üzerlerine kaymak koyarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Elmasiye Tarifleri Elmasiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |