| 
 
 
 | 
Elmasiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121065 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2016 
1,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 yaprak jelatin
 
160 gr tozşeker
 
1lt su
 
200 gr kaymak
 
 
Jelatinleri soğuk suda ıslatıp gevşetin. Şekeri su ile bir tencereye koyun, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Kaynar şurubun içine süzdürerek jelatinleri ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Tencereyi ateşten alın. Elmasiyeyi kaselere boşaltın. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına alın, soğutup dondurun. Kaseleri ılık suya oturtup tabaklara ters çevirin. Üzerlerine kaymak koyarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
ELMASİYE | 
  | 
Cenk Nizipli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2007 
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19877 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007 
2,869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
3 adet portakal, 
 
3 adet mandalina, 
 
3 adet muz, 
 
şeker boyası (kırmızı) 
 
500 gr şeker, 
 
1 limon, 
 
2 yumurta, 
 
40-45 gr. jelatin.
 
 
Yapılışı:
 
1- Jelatini yıkayıp üzerini örtecek kadar ılık suyla ıslanmağa bırakınız.
 
2- Bir tencereye 2 yumurta akını, yanm limon suyunu, 400 gr. şekeri, ıslanmış jelatini 4 su bardağı suyu koyup ateş üzerinde hiç karıştırmadan 25 dakika kaynatınız.
 
3- Ateşten alınca karıştırmadan köpüklerini alınız.
 
4- Köpüklerin tamamen gitmesi için tel süzgeçten geçiriniz.
 
5- Jelatinli suyu iki parçaya bölüp soğumaya bırakınız.
 
6- Bir parçasına şeker boyası katıp renkendiriniz.
 
7- Diğer taraftan mandalinlerin kabuklarını soyup beyaz kısımlannı tamamen temizleyip çekirdekleri çıkanp küçük parçalara doğrayınız.
 
9- Elmalar sert ise 100 gr. şekerle kompostadan koyu pişirip onları da küçük parçalara doğrayıp mandalinlere ilave ediniz.
 
10-  Portakalın 1 adedini de mandalin gibi doğrayıp meyvelere ilave ediniz.
 
11-  2 adet portakalı yıkayıp baş kısmından azıcık kesip kabuğunu delmeden içerisini boşaltınız.
 
12-  Renksiz jelatini meyvelere koyup karıştırınız.
 
13-  Boyalı jelatini varsa puding kalıbına yoksa küçük bir tencereye veya tasa ve içi oyulmuş portakalların yarısına kadar koyup buzdolabında jelatin donuncaya kadar bırakınız.
 
14-  Renkli jelatin donunca üzerine meyveli renksiz jelatini katıp ve portakallar donuncaya kadar dondurunuz.
 
15-  Donunca kalıbı biraz ılık suya batırıp gevşetin, sonra yuvarlak bir servis tabağına ters çeviriniz.
 
16-  Portakalları da içleriyle beraber dilimlere kesip yanlarına koyunuz.
 
17-  Erimeden servis yapınız.
 
 
NOT: Hazır jölelerle de yapabilirsiniz. Hazır jöleler nasıl kullanıldığı üzerinde yazılıdır.
  
 | 
Elmasiye | 
  | 
goksimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc928 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
2,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kap portakal suyu
 
1 kap su
 
1/3 kap nisasta
 
1/2 kap sugar
 
2 yk susam, tavada biraz kavurun
 
 
Once 1 bardak su ile nisastayi eritin. Portakal suyu ve seker ile birlikte orta boy bir tencereye koyun. Orta ateste surekli karistirarak pisirin. Uzerinde baloncuklar olduktan sonra bir dakika daha karisitirin. Kepce ile kucuk kaplara dokun. Sogumaya birakin. Uzerlerine kavrulmus susam koyun. Buzdolabina kaldirin. Sonra soguk olarak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |