| 
 
 
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185536 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025 
16 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
İç harcı için:
 
4 adet elma
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 avuç dövülmüş ceviz içi
 
 
Elmaları rendeleyin, toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alınca tarçın ve ceviz ekleyin, soğumaya bırakın.
 
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurun yarısını merdane ile açın ve yağlanmış tepsiye serin. Üzerine elmalı harcı yayın.
 
Kalan hamuru şeritler halinde kesip harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183237 
Gönderme Tarihi: 28.May.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülsün Başaranbilek
 
 
2 bardak şeker
 
4 yumurta (tercihen köy yumurtası)
 
200 gram margarin
 
2 paket vanilya
 
2 paket kabartma tozu
 
3 küçük küplere doğranmış ve tarçınla karıştırılmış elma
 
4 bardak elenmiş un
 
Birkaç damla limon suyu
 
 
Önce, şeker, yumurta, yağ ve vanilyayı karıştırıyoruz.
 
Doğranmış ve tarçınlanmış elmaları ekliyoruz.
 
4 bardak elenmiş unu da katıp, kabartma tozu ile birlikte birkaç damla limon ekliyoruz.
 
Yağlanmış, dikdörtgen yayvan bir cam kaba koyup, 180 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178604 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2024 
184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
2,5 su bardağı un
 
200 gram tereyağı 
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı soğuk su (gerekirse)
 
İç harcı için:
 
4 adet büyük boy elma (tercihen ekşi elma)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
2 yemek kaşığı un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta (çırpılmış, üzeri için)
 
 
Unu, toz şekeri ve tuzu geniş bir karıştırma kabında karıştırın.
 
Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla veya bir hamur kesici ile tereyağını una yedirin. Karışım ekmek kırıntısı gibi olmalıdır.
 
Yumurtayı ekleyin ve hamuru bir araya getirin. Eğer hamur çok kuruysa, 1 yemek kaşığı soğuk su ekleyebilirsiniz.
 
Hamuru top haline getirin, streç filme sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
 
Elmaları soyup dilimleyin.
 
Bir kaseye elma dilimlerini, toz şekeri, tarçını, limon suyunu ve unu ekleyin. İyice karıştırın.
 
Dinlenmiş hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış bir yüzeyde açın. Tart kalıbınıza hamuru yerleştirin ve kenarlarını düzeltin.
 
Elma harcını hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
 
İsteğe bağlı olarak, tartın üzerine hamurdan şeritler yaparak kafes deseni oluşturabilirsiniz.
 
Kenarlarına ve üzerine çırpılmış yumurtayı fırça ile sürün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika boyunca, üstü altın sarısı rengi alana kadar pişirin.
 
Tartı fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin.
 
Dilimleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine bir top vanilyalı dondurma koyarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178374 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2024 
172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Hamur için:
 
2,5 su bardağı un
 
200 gram tereyağı (soğuk ve küçük küpler halinde kesilmiş)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
Bir tutam tuz
 
İç harcı için:
 
5-6 adet orta boy elma (tercihen ekşi elma)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
2 yemek kaşığı un
 
 
Bir karıştırma kabına un, tuz ve küçük küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla ya da bir hamur karıştırıcı kullanarak tereyağı ve unu birbirine yedirin. Kum gibi bir karışım elde etmelisiniz.
 
Toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın.
 
Soğuk suyu ekleyerek hamuru toparlayın. Hamuru fazla yoğurmadan, sadece malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun.
 
Hamuru iki eşit parçaya bölün, streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
 
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimler halinde kesin.
 
Bir karıştırma kabına dilimlenmiş elmaları, toz şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.
 
Un ve dövülmüş cevizleri ekleyin, tekrar karıştırın.
 
Fırını 180 dereceye ısıtın.
 
Dinlenen hamur parçalarından birini unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Hamuru, turta kalıbının tabanına ve kenarlarına gelecek şekilde yerleştirin.
 
Hazırladığınız elmalı karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın.
 
Kalan hamuru da açın ve elmalı karışımın üzerine yerleştirin. Kenarlarını iyice kapatın ve fazla hamuru kesin.
 
Üst hamura bıçakla birkaç yerinden küçük delikler açın ki buhar çıkabilsin.
 
Turtayı önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
 
Turta oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Yanında bir top vanilyalı dondurma ile harika gider.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177527 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
2.5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı (225 gram) soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)
 
Yaklaşık 1/4 su bardağı buzlu su
 
Un serpmek için
 
Elma Turta İçin:
 
6 adet elma (tercihen ekşi elma çeşidi)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1/4 su bardağı esmer şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı taze limon suyu
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
 
Un, tuz ve toz şekeri bir karıştırma kabında birleştirin.
 
Küp küp doğranmış tereyağını un karışımına ekleyin. Tereyağı parçalarını unun içine iyice karıştırarak ufalayın, kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
 
Buzlu suyu yavaşça ekleyerek bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırın. Hamur bir araya gelmeye başladığında, elle yoğurarak hızlıca bir top haline getirin. Eğer hamur çok kuru ise biraz daha buzlu su ekleyebilirsiniz.
 
Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Dinlendirme süresi, hamurun elastikiyetini artırır ve işlenmesini kolaylaştırır.
 
Hamur dinlendikten sonra, unlanmış bir tezgahta merdane yardımıyla istenilen kalınlıkta açın. Açılan hamuru bir tart kalıbının tabanına yerleştirin ve kenarlarına bastırarak düzeltin.
 
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimler halinde kesin.
 
Geniş bir karıştırma kabında elmaları, toz şeker, esmer şeker, tarçın, muskat rendesi, tuz ve limon suyunu bir araya getirin. Elmaları kaplayacak şekilde iyice karıştırın ve bir kenara alın.
 
Büyük bir tavada tereyağını eritin. Elmaları ekleyin ve 5-7 dakika kadar pişirin, elmalar yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
 
Mısır nişastasını ekleyin ve karıştırarak elmaların suyunu biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Elmalar soğuduktan sonra, hamurun içine yayın.
 
İsterseniz, hamurun üzerine ince şeritler halinde kesilmiş hamur parçalarıyla bir örgü deseni oluşturabilirsiniz.
 
Önceden ısıtılmış fırında, turta hamuru güzelce kızarıncaya ve elma karışımı kabarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.
 
İsterseniz, üzerine vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176923 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Dolgu için:
 
1 kg elma
 
140 g altın pudra şekeri
 
½ çay kaşığı tarçın
 
3 yemek kaşığı un
 
Hamur işi için:
 
225 g tereyağı
 
50 g altın pudra şekeri
 
2 yumurta
 
350 g un 
 
Yumuşak çırpılmış krema
 
 
Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
 
Elmalar dörde bölünür, çekirdekleri çıkarılır, soyduktan sonra ve dilimlere ayrılır. Dilimler fırın tepsisine eşit olarak yerleştirilir.
 
Üzerine kağıt havlu koyulur ve hamur işi hazırlanıp dinlenirken bir kenara koyulur.
 
Hamur için tereyağı ve şekeri büyük bir kapta karıştırılır.
 
Bir bütün yumurta ve bir yumurta sarısı eklenir ve 1 dakikadan az çırpılır.
 
Tahta bir kaşıkla üçte bir oranında un eklenir, ardından yoğrulmaya başlanır.
 
Hamur top haline getirilir, streç filme sarılır ve 45 dakika dinlenmeye bırakılır.
 
140g şeker, tarçın ve dolgu için un büyük bir kapta karıştırılır.
 
Fırını 190°C'ye ısıtılır.
 
Hamurun üçte biri kesilir ve geri kalanı açılırken sarılı tutulur. Kaplamak için kullanmak üzere bir turta kalıbına yerleştirilir.
 
Kalan üçte birlik kısım bir daire şeklinde açılır.
 
Elmalar tarçın-şeker karışımına bulanır ve hamurun içine dizilir.
 
Taban olacak hamurun kenarına su sürülür, hamur kapağı elmaların üzerine yerleştirilir ve kenarları birbirine bastırarak kapatılır.
 
Kenarı keskin bir bıçakla kesilir ve buharın çıkması için kapağın üstüne 5 küçük yarık açılır.
 
Üzerine yumurta akı sürülür ve pudra şekeri serpilir.
 
Altın rengini alana kadar 40-45 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174974 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023 
284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 – 5 tane elma
 
Vanilya
 
Tarçın
 
Şeker
 
Limon suyu
 
Hamuru için:
 
Un
 
Tereyağı
 
Şeker
 
Tuz
 
 
Elmalar rendeleyerek geniş bir kaba alınır. Üzerine limon suyu sıkılarak tarçın şeker ve vanilya eklemesi yapılır.
 
Hamur hazırlarken tereyağı, un, şeker, tuzdan yararlanılır. Hamur elde edilene kadar bu karışım karıştırılır.
 
Hamur kalıba yayılır, üzerine elmalar serilir. Ortalama olarak 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirme işlemi gerçekleştirilir.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173353 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023 
321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
 
1 Adet orta büyüklükte yumurta
 
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
 
1 Paket vanilya
 
1 Paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için pudra şekeri
 
İç Malzeme;
 
4-5 adet kırmızı elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
3 yemek kaşığı şeker
 
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
 
 
Pudra şekeri hariç tüm kuru malzemeleri oda sıcaklığında olan tereyağına ekleyip, unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
 
Hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Bir parçasını donması için buzluğa koyalım. Diğer yarısını yağladığımız tart kalıbına elimizle yayarak turtamızın tabanını oluşturalım.
 
Kabuğunu soyduğumuz elmaları rendeledikten sonra suyunu sıkarak genişçe bir tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
 
Çekilmiş cevizlerimizi ekleyerek, tart tabanımızın üzerine yayalım.
 
Dondurucuda sertleşen hamuru rendeyle tartımızın üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim.
 
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170605 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023 
271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım çay bardağı süt
 
1,5 yemek kaşığı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
Yarım paket vanilya
 
3 adet elma
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
1/5 yemek kaşığı tarçın tozu
 
 
Bir kabın içine unu koyun tam ortasını açın.
 
Sıvıyağı, sütü tereyağı, toz şekeri, vanilyayı ve yumurtayı koyun.
 
İyice karıştırdıktan sonra bu kez elmaların kabuklarını soyun.
 
Elma içini rendeleyin ve bir tavaya koyun.
 
Üzerine toz şeker ve tarçın tozunu döküp karıştırın.
 
Karamelize olan elmalar sonrası yayık bir kekik kabı için hamuru hazırlayın.
 
Hamuru oklava ile açıp yağladığınız kek kalıbına koyun.
 
Ardından hazırladığınız elma içini koyun ve hamuru yeniden açın.
 
Bu kez açtığınız hamuru uzun parçalara ayırın.
 
Bu parçaları örgü şeklinde koyun.
 
Akabinde 170 derecelik fırına verin.
 
30 - 35 dakika sonra fırından alın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169625 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023 
294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
125 g soğuk tereyağı
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı su
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
2 - 2,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
Dolgu:
 
4 adet elma
 
0,5 su bardağı su
 
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 - 2 adet kabuk tarçın
 
4 - 5 adet karanfil
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
 
Tereyağı, yumurta, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 25-30 dakika bekletin.
 
Elmaların kabuklarını soyun ve bir elmadan 8 dilim çıkacak şekilde kesin. Elma dilimlerini tencereye alın, üzerine su, toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Elma dilimleri yumuşayıncaya kadar orta ateş üzerinde pişirin. Süre sonunda elma dilimlerini dikkatlice bir tabağa sıralayın ve soğumaya bırakın. 
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Hamuru buzdolabından çıkarın, kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 20x25 cm boyutlarında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Soğuyan elma dilimlerini hamurun üzerine sıralayın. Diğer hamuru yeni bir pişirme kağıdı üzerine alın ve aynı boyutta açın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp ters çevirerek elmaların üzerine koyun. Pişirme kağıdını çıkarın. Bıçak ile üst hamuru aralıklı küçük çizgiler şeklinde kesin. Üst hamuru kenarlardan dışa doğru hafifçe çekin, kenar kısımları hafifçe bastırarak alt hamur ile birleştirin ve pişirin. 
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkarın ve bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162695 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2022 
308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
225 gram margarin
 
1 adet yumurta
 
1-2 çorba kaşığı soğuk su
 
İçine:
 
4 adet golden elma
 
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Hamur için, un, oda sıcaklığında margarin, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırın. Diğer parçayı merdane ile 20-22 cm çapında, tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak biçimde açın. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Tartın dip kısmını kaplayacak başka bir ısıya dayanıklı kabı hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur
 
pembeleşene dek pişirin. Bu arada elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. İncecik dilimleyin. Elmaları ceviz, tarçın ve toz şekerle karıştırıp, fırından aldığınız hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdane ile açın. Tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri, tartın üzerine kafes görüntüsü verecek biçimde hasır örgüsü gibi yerleştirin. Tartı tekrar fırına verip, 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160910 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı yoğurt
 
Kabartma tozu
 
Bir miktar un
 
İçi için:
 
3 elma
 
2 yemek kaşığı şeker
 
2 dilim limon
 
2 çay kaşığı tarçın
 
 
Elmalı turta tarifi için önce harcı hazırlayın. Elmaları rendeleyin veya çok minik doğrayın. Tavaya koyun. Şekerini, tarçını ekleyin. Biraz ısındıktan sonra limonları da sıkın. 15 dakika karıştırın. Harcı soğumaya bırakın.
 
Ardından bir kapta elmalı turta hamuru için tüm malzemeleri yoğurun. Margarinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Elmalı turtanın püf noktalarından biridir. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
 
Hamurdan bir kısmını ayırın. Kalan hamuru tepsiye yayın. Üzerine harcı yayın. Ardından ayırdığınız hamurdan uzun silindirler yapın ve harcın üzerine kapatın. 15 dakikada elmalı turta hazır.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157135 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2021 
457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
2 adet yumurta
 
250 gr. margarin
 
Yarım çay bardağı süt
 
8 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Un içi için:
 
4 adet elma
 
5 yemek kaşığı şeker
 
2 çay kaşığı tarçın
 
İsteğe bağlı çekilmiş ceviz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Servis için:
 
Pudra şekeri
 
 
Hamuru yoğuracağımız kaba erittiğimiz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırıyoruz. Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip bir tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekliyoruz. Armutlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Turtayı pişireceğimiz kabı sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz. Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırıyoruz. Hamuru kabımıza döşüyoruz, elma harcını da üzerine yayıyoruz. Üstüne şeritleri koyup yumurta sarısı sürüyoruz. Elmalı turtayı 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Turta piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2022
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156928 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo un
 
300 gram margarin yağı
 
150 gram pudraşekeri
 
Yarım bardak su
 
1/4 çay kaşığı vanilya
 
2 yumurta
 
İçi için:
 
250 gram süt
 
1 çay bardağı un
 
75 gram tozşeker
 
1 yumurta
 
1/4 çay kaşığı vanilya
 
2 orta boy ekşi elma
 
100 gram kayısı marmelatı
 
 
Hamuru açacağınız yere veya derince bir tencereye eleyeceğiniz unun ortasını açın.
 
Buraya yağı, suyu, pudraşekeri, vanilyayı ve yumurtaları koyup hepsini elle iyice yoğurun ve bu hamuru top gibi yuvarlayarak bir süre dinlendirin.
 
Sonra küçük bir kısmını ayırıp kalanı merdane ile kullanacağınız kalıba göre açıp kalıba yerleştirin.
 
Orta dereceli bir fırına koyup 10 dakika kadar pişirip çıkarın.
 
Hamuru yer yer çatalla delin, öte yandan elmaları soyup ince dilimler halinde doğrayın ve limonlu suda birkaç taşım kaynatın.
 
Krema için ise bir kaba yumurtayı koyup çırpma teli ile iyice çırpın.
 
Üzerine unu, vanilyayı, tozşekeri ve kaynamış sütü de koyup hep birlikte bir süre, koyu bir hal alıncaya kadar kaynatın.
 
Soğumaya bıraktığınız zaman da birkaç defa karıştırın.
 
Bu krema ile elmaları kalıptaki hamurun üzerine döşeyin.
 
Ayırdığınız hamurdan ince yuvarlaklar yapın.
 
Bunları kafes gibi örüp elmaların üzerine koyun.
 
Onun üstüne marmelatı sürüp ye niden fırına yerleştirin.
 
10 dakika da böyle pişirip üzerini süsleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.10.2021
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154109 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2020 
347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr tereyağı
 
100 ml zeytinyağı
 
5 su bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Vanilya
 
Kabartma tozu
 
İçi için:
 
2 kırmızı elma
 
1,5 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Elmaları doğrayın ve toz şekerle birlikte karıştırın.
 
Tarçını da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.
 
Hamuru için un dışında bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
 
Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
 
Hazırladığınız hamurdan üzerine kafes yapmak için bir miktar ayırın.
 
Bir yuvarlak oluşturacak şekilde hamuru açın.
 
Elmalı harcı açtığınız hamurun üzerine ekleyin.
 
En son ayırdığınız hamur ile küçük şeritler yapın ve elmalı turtanın üzerini kafes olacak şekilde kapatın.
 
Önceden ısıtılan 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
hararet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2020 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151654 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020 
926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
10 yemek kaşığı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Yarım paket vanilya
 
3,5 su bardağı un
 
İçi için:
 
4 adet büyük boy elma
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Büyük bir karıştırma kabına tereyağı, sıvıyağı, yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
 
Ardından azar azar unu ekleyin.
 
Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
 
Hamuru üç eşit parçaya bölün ve birini streç ile sarıp buzluğa atın.
 
30 dakika kadar buzlukta dinlendirin.
 
Bu arada elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
 
Geniş bir tavaya elmaları koyup üzerine şekeri, tarçını ve tereyağını ekleyip, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Pişen elmaların üzerine dövülmüş cevizleri ilave edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
 
Turtanın hamurunu açmak için zemine biraz un serpin.
 
Merdane yardımıyla tart kalıbınıza göre açın.
 
Tart kalıbının kenarlarını güzelce yağlayın ve hamuru kalıba alın.
 
Fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın.
 
Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine dökün.
 
Süslemek için dondurucuya koyduğunuz hamuru açın ve şeritler halinde kesin.
 
Turtanın üzerine şeritleri dizin.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
memetcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150634 
Gönderme Tarihi: 19.May.2020 
445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket krem şanti (olayı burada yağ bazlı olduğu için pudra şekeri yerine içinde yine şeker olan krem şanti kullanıyoruz)
 
3 yemek kaşığı nişasta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yemek kaşığı tuz ( ben tartı bir tık tuzlu seviyorum)
 
Yarım çay bardağı soğuk sirke
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
3-4 limon kabuğu rendesi
 
İç harcı için:
 
4 elma rendesi
 
Bol ceviz
 
Yarım su bardağı şeker
 
4 yemek kaşığı tarçın
 
 
Turta hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamurumuzu buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
 
İç harcı için tüm malzemeleri geniş bir tavaya alıp güzelce kavuruyoruz.
 
Turta hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz. İlk parçayı kalıbın dibine elimizle yerleştiriyoruz. Üzerine elmalı harcımızı ekleyip en üstüne şerit parçalar haline getirdiğimiz hamur parçalarını dizip 250 derecede 5 dakika; 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
 
 
Not: Elde ettiğiniz hamurun tadına dilinizin ucuyla bakın ekşimtrak bir tat olması gerekiyor, içindeki sirke ve tereyağı sayesinde kıtırlığı da uzun süre kalıcı olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
postacı bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2020 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148583 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020 
951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
250 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı nişasta
 
Yarım çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
3 orta boy kırmızı elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım çay bardağı kırılmış ceviz
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Öncelikle elmalı turtanın iç harcını hazırlayın, rendelenmiş elmaları geniş bir tavaya alın. Kısık ateşte elmaların suyunu çekmesini bekleyin, ardından tarçını, ceviz parçalarını karışıma ekleyin ve özdeşleştirin.
 
Geniş bir kaba yumurta, süt ve yoğurdu alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyip parmak uçlarınızla tereyağları ezin.
 
Karışıma pudra şekeri ve nişastayı ekleyin ardından elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.
 
Turtanın üzerini süslemek için hamurdan bir parça ayırın. Kalan hamuru oklava veya merdane yardımıyla unladığınız tezgahta yuvarlak şekilde açın.
 
Turta kabının tabanına hamuru yayın. İçerisine elmalı harcı ekleyin.
 
Elmalı turtanın üzerini süslemek için ayırdığınız hamuru açın ve eşit şeritler kesin.
 
Turtanın üzerine şeritleri sağlı sollu dizin
 
Elmalı turtanızı önceden ısıttığınız 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız elmalı turta hamurunu soğumaya bırakın.
 
Soğuyan elmalı turtanızın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143679 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019 
689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
150 gram tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
5-6 adet tatlı elma
 
4-5 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 su bardağı dövülmüş fındık
 
 
Geniş bir plastik kapta hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp, poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru biri diğerinden daha büyük olacak şekilde ikiye bölün. Büyük hamuru yağlanmış bir kelepçeli kalıba ya da tepsiye eşit şekilde yayın ve tabanında çatalla delikler açın.
 
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Üzerine şekeri ve tarçını ekleyip tavada suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyan elmalı malzemeyi tepsiye yaydığınız hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Onun üzerine de fındığı serpin.
 
Kenara ayırdığınız hamuru oklava yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra elmalı harcın üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizin.
 
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Turta | 
  | 
pinpon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143453 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019 
636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
250 gram eritilmiş ve ılınmış tereyağı
 
2 adet yumurta
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
İç harcı:
 
3 adet elma
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Kuru üzüm
 
 
Elmaların kabuklarını soyup tavaya rendeleyin. Toz şeker ilave edip ocakta elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişince tarçın ve üzümleri ekleyip soğumaya bırakın.
 
Eritilmiş ılınmış tereyağı şeker ve yumurtayı karıştırma kabına koyun ve tel çırpıcıyla çırpın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Unu azar azar yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyin. Hamuru iyice yoğurun ve ikiye bölün.
 
Bir parçasını yağlanmış fırın kabına eşit olarak yerleştirin. Üzerine soğumuş elmalı harcı eşit yayın. Diğer kalan hamuru kurabiye şekilleriyle keserek elmalı harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
 
Soğuyunca pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |