| 
 
 
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
çağatay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17829 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007 
3,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram margarin
 
125 gram toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 tutam tuz
 
Yarım limon
 
4 adet elma
 
Ayrıca:
 
3 adet yumurta
 
2.5 su bardağı un
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
1,5 çorba kaşığı süt
 
Üzerine:
 
Kayısı reçeli
 
 
Margarini çırpma kabına alın. Mikserle krem gibi olana dek çırpın. 125 gram şekeri ekleyin. Yaklaşık 6-7 dakika çırpın. 1 paket vanilyayı, 1 tutam tuzu ve yarım limonun suyunu ilave edin. Tekrar 5 dakika çırpın.
 
Karışımı bir kenarda bekletin. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları alın. 5 dakika hızlı devirde çırpın. Unu azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. 2 çay kaşığı kabartma tozunu ve bir buçuk çorba kaşığı sütü ilave edin.
 
Hamurun kıvamının koyu ve akıcı olması gerekir. Bu hamuru diğer hamura ekleyin. 2 dakika mikserleyin. Kelepçeli pasta kalıbını çok hafif yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın.
 
Hamurun eşit yayılması için kalıbı sallayın. Kabuklarını soyduğunuz elmaları ortadan ikiye ayırın.
 
Çekirdek yataklarını çıkarın. Yarım elmaların üzerine, tamamen ayrılmayacak şekilde, bıçakla kesikler yapın. Elmaları hamurun üzerine koyun.
 
Kalıbı önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına yerleştirin. Altı ve üstü pişene dek fırında bekletin. Soğuyana dek kalıbından çıkarmayın. Soğuduktan sonra üzerine kayısı reçeli sürün. Dilimleyerek, servis yapın.
 
 
 ML® Acemi Pastası için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Atiye Alkış 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19468 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2007 
3,476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 fiske tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Harcı için:
 
3 adet orta boy elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı margarin
 
 
Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemesiyle sert olmayan hamur yapılır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu arada elmalar soyulur, rendelenir. Üzerine diğer harç malzemesi konur. Bir taşım pişirilir, ılımaya bırakılır. Dinlenen hamurdan yumurta kadar parça ayrılır. Kalan hamur orta büyüklükte, yağlanmış tart kalıbına kenarları da dahil olmak üzere yerleştirilir. Elmalı harç hamurun üzerine dökülür, düzeltilir. Ayrılan hamurla fitiller yapılır. Elmalı kısmın üzeri kafes gibi kapatılır. Tart önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
 
 
ML® Vişneli Tart (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "kentsel" tarafından gönderildi. 23.03.2018
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20688 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet yumurta
 
2 Dolu çorba kaşığı tereyağı
 
1 Çay bardağı pudra şekeri
 
1,5-2 Su bardağı un
 
1 Paket vanilya
 
Üzeri İçin;
 
4 Adet iri elma
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
2 Çorba kaşığı toz şeker
 
1 Çorba kaşığı tarçın
 
 
# Oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta karıştırılır. Üzerine vanilya ve elenmiş un eklenir. Orta sertlikte bir hamur elde edilir.
 
# Hamur unlu zeminde, merdane yardımıyla tart kalıbını ve kenarlarını kapsayacak büyüklükte açılır.
 
# Tereyağı ile yağlanmış tart kalıbına hamur yerleştirilir. Hamurun tabanı çatal ucuyla delinir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir.
 
# Bu arada üst malzeme hazırlanır; elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, ince ince dilimlenir, tarçın ve toz şekerle karıştırılır.
 
# Hazırlanan tart hamuru buzdolabından çıkarılır. Üzerine elma dilimleri sıkı sıkı dizilir. En son oda ısısında yumuşamış tereyağı parça parça konur.
 
# Elmalı tart önceden ısıtılmış 190 derece fırında elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
 
# Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
 
 
Not: Elmalı tart yapımında sert dokulu elma kullanılması tavsiye edilir. 
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
nafile 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94456 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2013 
2,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3.5 su bardağı un
 
150 gr. margarin
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
4 adet elma
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın içine tabanına yayın. Elmalı harcı da üzerine yerleştirin. Kalan hamuru şeritler halinde üzerine döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "labirent" tarafından gönderildi. 10.12.2020
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96474 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2014 
1,942 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2.5 su bardağı un
 
200 g yumuşak margarin
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
 
3 adet ekşi elma
 
1 çay bardağı şeker
 
Yarım paket tarçın
 
 
Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
 
Un ile yoğurulup bir tanesi daha büyük olmak üzere hamur iki parçaya ayrılır.
 
Büyük parça yarım cm kalınlığında açılır. 25-30 cmlik tart kalıbına yerleştirilir. Kenarları tart kalıbı şeklini alır.
 
Hamurun üzerine ince ince dilimlenmiş elma dilimleri yerleştirilir. Tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir.
 
Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
 
Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
 
İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 22.04.2022
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
babik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2016 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117707 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016 
1,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet Yumurta
 
125 gr margarin
 
½ su bardağı süt
 
½ su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Un
 
İçi İçin:
 
5 adet elma
 
1/2 su bardağı şeker
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
Pudra şekeri
 
 
Harç için elmaları soyup rendeliyoruz. Yarım su bardağı şekeri ekleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra tarçını ekleyip ocağı kapayalım. Hamur için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde etmek için azar azar un ekleyelim. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan bir parça üzeri için ayıralım. Kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirelim kenarlarını yükseltip kalıba oturtalım hamurumuzu. İçine harcı döküp yayalım. Ayırdığımız hamurdan üzerine kafes yapalım. 180 derece pişirelim. Üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123728 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2017 
924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
Hamur için:
 
200 gr. Un
 
100 gr. Tereyağı
 
60 gr. Pudra Şekeri
 
1 tutam Tuz
 
1 Yumurta
 
Üstüne:
 
600 gr. soyulmuş ve dilimlenmiş elma
 
Karamel için:
 
100 gr. Şeker
 
20 ml Elma suyu
 
1/2 Limon suyu
 
Üstüne serpmek için:
 
Pudra şekeri
 
 
Un, tereyağı, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın. Tezgaha un serpin, hamuru burada açın ve bir tart kalıbına yayın. Elma dilimlerini hamurun üstüne birbirlerine dayayarak yerleştirin. eker bir tavanın içinde karıştırılarak karamelize ediir. Üzerine elma ve limon suyu ilave edilir. Karameli elma dilimlerinin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılan fırına verin. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 16.06.2025
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
seb-i yelda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128484 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2017 
944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için:
 
 2 su bardağı un
 
125 g tereyağı
 
1 çay bardağı pudra şekeri (isteğe bağlı)
 
1 yumurtanın sarısı
 
3 çorba kaşığı buzlu su
 
İç malzeme için:
 
5 adet dilimlenmiş ve soyulmuş kırmızı elma 
 
½ bardak esmer toz şeker
 
1 çay kaşığı toz tarçın
 
Bir fiske tuz
 
Üst dolgu için malzemeler:
 
¼ kase soğuk tereyağı,
 
½ bardak esmer şeker
 
½ kase un
 
 
Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Karışıma 1 yumurtanın sarısı, pudra şekeri ve buzlu suyu ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız tart hamurunu un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin. İç malzemeyi karıştırıp tart hamurunun üzerine yerleştirin. Üst dolgu malzemesini hazırlamak için, bir başka kapta bir çatal yardımı ile soğuk tereyağı, şeker ve unu karıştırın. İri taneli bir kum görüntüsü aldıktan sonra elmaların üzerine döküp tartın üzerini bu malzeme ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
murat abi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129140 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2017 
915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için;
 
600 gr un
 
400 gr tereyağı
 
2 adet yumurta
 
100 gr esmer şeker
 
Harcı için:
 
5 adet yeşil elma
 
6 adet kırmızı elma
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı esmer şeker
 
1 adet limonun suyu ve kabuğu
 
1 tutam toz tarçın
 
 
Un ve tereyağını kum gibi olana kadar ufalayın. Daha sonra şeker ve yumurtayı da ekleyip hamur kıvamına getirin. Böylece pay hamurunuz hazır hale gelecek. Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. şimdi sıra iç harcı hazırlamakta. Elmaların kabuklarını soyup iri iri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. İçine elmaları esmer şekeri, limon kabuğunu, limon suyunu ve toz tarçını ilave edip biraz yumuşayana kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca kenara alıp soğutun. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Dolaptaki hamuru çıkarıp ikiye bölün.  İkisini de unlanmış tezgahta açıp tart kalıbına yayın. Kalıba yaydığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı dökün. Diğer hamurdan kalp şeklinde kalıpla hamurlar kesip harcın üzerini kapatın 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
dedecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2016 
Mesajlar: 43 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140485 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019 
903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 yumurta
 
1 paket margarin (yumuşamış)
 
4,5 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Tartın içine:
 
1/2 su bardağı şeker
 
5 orta boy elma
 
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyerek şekeri ekleyelim. Elma rendesi bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Tarçını ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırarak soğutalım. Unun ortasına açıp yumuşamış margarini, şekeri, yumurtaları, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamurun üzerine elmalı harcı yayalım. Diğer hamuru top haline getirip buzlukta hafifçe donana dek bekleterek buzluktan alıp rendenin iri tarfı yardımıyla meyveli harcın üzerine rendeleyelim. Tartı 180 derece ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp kalıbı içinde soğutarak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Ahıska'lı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143487 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2019 
759 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2,5 su bardağı un
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 paket vanilya
 
Yarım paket kabartma tozu
 
İçi için:
 
4 adet elma
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Elmaları rendenin kalın tarafıyla rendeleyip tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyip elmalar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ilave edin. (Arzu ederseniz ceviz yerine fındık ve biraz da kuru üzüm kullanabilirsiniz.)
 
Hamuru için unu karıştırma kabına alın ve üzerine kabartma tozu ile vanilyayı serpip karıştırın. Unun ortasını havuz seklinde açın. Ortasına tereyağı, yumurta ve yoğurdu koyup karıştırın. Yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurun üçte birini üzeri için ayırın. Küçük olan hamuru streç filme sarın veya buzdolabı poşetine koyup dondurucuda rendelenecek kıvama gelinceye kadar bekletin.
 
Kalan hamuru hafif unlu zeminde kalıba göre merdane yardımıyla açın ve tereyağı ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Elmalı harcı eşit şekilde üzerine yayın. Dolaptaki hamuru alın ve rendenin kalın tarafıyla elmalı harcın üzerine hamuru rendeleyin.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
turgutlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143729 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2019 
2,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 fincan pudra şekeri
 
100 gr katı yağ
 
50 gr tereyağı
 
8 fincan un
 
3 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı limon rendesi
 
Elma harcı malzemeleri
 
5 adet elma
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı karanfil tozu
 
3 yemek kaşığı esmer şeker
 
 
Elma harcını hazırlamak için 5 adet elmayı rendeleyin, tarçın, karanfil tozu ve esmer şekeri ekleyip 67 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
 
Daha sonra hamuru hazır haline getirin. Ortadan iki eşit parçaya bölüp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Tart kalıbının altına hamurun yarısını yayıp üzerine elmalarla hazırladığınız harcı yerleştirin. Kalan hamuru da biraz ince açıp üstünü kaplayın, şeritler halinde keserek döşeyebilirsiniz.
 
Pişerken patlamaması için hamurun ortasına yuvarlak bir delik açın. 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
ferda ünlü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150575 
Gönderme Tarihi: 16.May.2020 
500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
250 g un
 
150 g soğuk tereyağı
 
50 g toz şeker
 
1 yumurta
 
Bir tutam tuz
 
10 ml su
 
10 g pudra şekeri
 
İç harcı için:
 
2 golden elma
 
50 g tereyağı
 
65 g toz şeker
 
45 g kuru üzüm
 
30 g toz badem
 
50 g ceviz
 
10 ml limon suyu
 
5 g tarçın
 
 
İç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın. Ardından tereyağını tavada eritin. Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin. Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip, 2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın. Un, tuz ve şekeri harmanlayın. Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
müjgan kahyaoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2020 
Mesajlar: 48 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151419 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2020 
488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru için:
 
245 gr un
 
3 yemek kaşığı toz badem
 
6 yemek kaşığı toz şeker
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
85 gr soğuk tereyağı
 
2-3 yemek kaşığı soğuk su
 
İçi için:
 
7 elma
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tarçın
 
Yarım su bardağı kırılmış fındık
 
Yarım su bardağı file fındık
 
 
Fırını 190 derecede ısıtın. Un, badem, şeker ve tuzu büyük bir cam kaseye alın. Tereyağını küçük parçalar şeklinde kesin. Unlu karışıma ekleyip görünümü ekmek kırıntısı şeklinde olana kadar çatalla ezerek karıştırın. Soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Küçük tart kalıplarının içini yağlayın. Hamuru tart kalıplarının büyüklüğünde açın. Kalıpların içine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. üzerine yağlı kağıt yerleştirip bakliyat serpin. Sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. Hamurları fırından aldıktan sonra 1 saat bekletin. Elmaların kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Şeker ve rendelenmiş elmayı tavaya alıp şeker eriyene ve elmanın rengi hafifçe değişene kadar pişirin. İri kırılmış fındık, file fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. Elmalı harcı tart hamurlarının içine paylaştırıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152881 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020 
444 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı + 6 çorba kaşığı tozşeker
 
4 adet elma
 
2 adet yumurta
 
Bir buçuk su bardağı un
 
Bir buçuk çay bardağı süt
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Yarım paket margarin
 
 
6 çorba kaşığı tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte eritin ve orta boy kelepçeli bir kalıba yayın. Üzerine kabukları temizlenip dilimlenmiş elma yerleştirin. Ayrı bir yerde yumurta ve 1 su bardağı tozşekeri iyice çırpıp, un, süt, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip iyice karıştırın. Eritilmiş margarin ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamuru elmaların üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp, 1 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip, kelepçeyi çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156253 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021 
524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kahve fincanı un
 
150 gr tereyağı
 
5 tane yeşil elma
 
1 su bardağı kayısı
 
50 gr tozşeker
 
İsteğe göre 1 çay kaşığı tuz
 
 
Yoğurma kabına un alınır.
 
Ortası çukurlaştırılarak içine iri tereyağı ve tuz katılır.
 
Soğuk su eklenerek yoğurulur
 
Yumuşak bir hamur elde edilir.
 
Yağlı kâğıda sarılarak buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
 
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamur uzunlamasına çekilerek uzatılır ve üç kere katlanır.
 
Buzdolabında bir süre daha dinlendirilir.
 
Bu işlem 4-5 defa tekrarlanır.
 
Fırın tepsisi yağlanıp unlandıktan sonra hamur merdane ile tepsiyi kaplayacak şekilde açılır.
 
Diğer yanda elmalar kabukları soyulduktan sonra ince ve yuvarlak biçimde dilimlenir.
 
Elma dilimleri birbiri üzerine gelecek şekilde birer birer iki sıra halinde dizilir.
 
Hamurun kenarda kalan boş kısımları rulo şeklinde içeri doğru kıvrılır.
 
190 derece fırında yarım saat pişirilir.
 
Piştikten sonra servis tabağına alınır.
 
Kayısı marmelatı üzerine dökülür.
 
Turta iyice soğuduktan sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
hekim hanım 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.01.2020 
Mesajlar: 17 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156654 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2021 
458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Adet Elma
 
3 Su Bardağı Un
 
2 Su Bardağı Şeker
 
1 Adet Limon
 
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
Yarım Kase Ceviz
 
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
 
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
 
1 Su Bardağı Toz Krem Şanti
 
1 Su Bardağı Süt
 
10 Dal Taze Nane
 
 
Elmalı tart tarifi için önce unun içine 1.5 su bardağı şeker, tereyağı ve 1 adet limonun kabuğunu ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru tart kalıbına koyuyoruz.
 
Kalan hamurun bir kısmını kalıbın kenarına ekliyoruz.
 
180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Kalan şekeri tavaya koyuyoruz.
 
Şeker karamelize olunca elmaları doğrayıp içine ekliyoruz. 1 bardak sütün yarısını da ekliyoruz.
 
İçine 1 tatlı kaşığı vanilya, cevizi ve tarçını da ekleyip karıştırıyoruz.
 
Pişen tartı fırından alıp içine hazırladığımız harcı döküyoruz.
 
Kalan hamuru da üzerine rendeleyip 180 derece fırında 5 dakika daha kızartıyoruz
 
Krem şanti ve sütü çırpıyoruz.
 
Fırından aldığımız tartın üzerine krem şanti ekleyip üzerine bir dal taze nane koyup sunum yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169623 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023 
328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
3 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
 
0,5 çay bardağı toz şeker
 
1,5 çay bardağı ılık süt
 
1 yumurta
 
50 g eritilmiş tereyağı
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Dolgu:
 
4 adet kırmızı elma (orta boy)
 
1 çay kaşığı toz tarçın
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Üzeri için:
 
25 g eritilmiş tereyağı
 
Kalıp:
 
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)
 
 
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini başaltın ve karıştırın. Toz şeker, ılık süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
 
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. 0,5 cm kalınlığında dilimleyip derin bir kaseye alın. Üzerine tarçın ve toz şekeri serpip elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırın ve 20 dakika bekletin.
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine limon kabuğu rendesini ilave edin ve yoğurun. 2 eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen açın. Hamurlardan 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Şeritleri kalıbın ortasından başlayarak ve aralara elma dilimleri yerleştirerek çörek şeklinde sarın. 15 dakika bekletin.
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Süre sonunda fırının orta rafında pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181989 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2025 
150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
 
1 kahve fincanı tozşeker
 
İçine:
 
4 adet rendelenmiş yeşil elma
 
100’er gram kuru üzüm ve ceviz içi
 
3,5 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
 
Öncelikle hamur için, un, soğuk tereyağı ve tozşekeri karıştırarak hamur yapın.
 
1 saat dinlenmeye bırakın.
 
Daha sonra hamuru ikiye bölün.
 
Hamurlardan birini yağlanmış cam tepsiye yayın.
 
Tartın iç malzemesi için, elmayı rendeleyin.
 
Üzüm ve cevizle birlikte hamurun üzerine koyun.
 
Tereyağını da küp kesip tartın üzerine ekleyin.
 
Kalan hamur ile üzerini kapatın.
 
Ardından çatalla çizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
 
Üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183931 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2025 
45 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
 
Elmalı Harç için:
 
4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzerine:
 
Pudra şekeri
 
 
İlk olarak elmalı iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
 
Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
 
Daha sonra tart hamurunu hazırlayım. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
 
Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk. kadar dinlenmeye bırakalım.
 
Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.
 
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
 
Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
 
Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
 
Elmalı tartımızı pişirelim. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
 
Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |