| 
 
 
 | 
ELMALI TART | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6279 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006 
3,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1 çar bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
Aldığı kadar un
 
Elma Harcı İçin:
 
3 elma
 
1 su bardağı ceviz
 
2 yemek kaşığı tarçın
 
 
Yumuşatılmış yarım margarine bir yemek kaşığı pudra şekeri katılır ve yoğrulur. Sonra bir yumurta, bir bardak sıvı yağ, bir bardak yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra kalıp yağlanır. Hamur iki parçaya ayrılıp kalıba düzgün bir şekilde bir parçası yayılır. Hazırladığımız elma harcı soğuduktan sonra hamurun üzerine yayılır. Diğer hamur parçasını uzun şeritler halinde elmaların üzerine dizilir. İkinci uzun şeritleri de diğer şeritlerin üzerine hafifçe bastırıp, ısıtılmış fırına atılır. Pembeleşince çıkartılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Elma Harcının Yapılışı : 3 elma soyulur, rendelenir. Daha sonra yağsız tencerede suyu çekilinceye kadar pişirilir. Ceviz ve tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
 
 
 ML® Hasbahçe için tıklayın
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
çağatay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17829 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007 
3,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram margarin
 
125 gram toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 tutam tuz
 
Yarım limon
 
4 adet elma
 
Ayrıca:
 
3 adet yumurta
 
2.5 su bardağı un
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
1,5 çorba kaşığı süt
 
Üzerine:
 
Kayısı reçeli
 
 
Margarini çırpma kabına alın. Mikserle krem gibi olana dek çırpın. 125 gram şekeri ekleyin. Yaklaşık 6-7 dakika çırpın. 1 paket vanilyayı, 1 tutam tuzu ve yarım limonun suyunu ilave edin. Tekrar 5 dakika çırpın.
 
Karışımı bir kenarda bekletin. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları alın. 5 dakika hızlı devirde çırpın. Unu azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. 2 çay kaşığı kabartma tozunu ve bir buçuk çorba kaşığı sütü ilave edin.
 
Hamurun kıvamının koyu ve akıcı olması gerekir. Bu hamuru diğer hamura ekleyin. 2 dakika mikserleyin. Kelepçeli pasta kalıbını çok hafif yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın.
 
Hamurun eşit yayılması için kalıbı sallayın. Kabuklarını soyduğunuz elmaları ortadan ikiye ayırın.
 
Çekirdek yataklarını çıkarın. Yarım elmaların üzerine, tamamen ayrılmayacak şekilde, bıçakla kesikler yapın. Elmaları hamurun üzerine koyun.
 
Kalıbı önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına yerleştirin. Altı ve üstü pişene dek fırında bekletin. Soğuyana dek kalıbından çıkarmayın. Soğuduktan sonra üzerine kayısı reçeli sürün. Dilimleyerek, servis yapın.
 
 
 ML® Acemi Pastası için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
ELMALI TART | 
  | 
lorke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37110 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009 
3,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 kişilik
 
2 adet elma
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı yoğurt
 
4 su bardağı un
 
125 gram margarin
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karbonat
 
 
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içine rendeleyin. Üzerine tarçın ve 1 çorba kaşığı tozşekerini katıp iyice karıştırın. Ayrı bir kabın içinde oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve arta kalan tozşekerini birlikte karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru, kulak memesi kıvamını alana dek yoğurmaya devam edin. 10 dakika kadar hamuru dinlendirin. Bir tart kalıbını veya yuvarlak bir tepsiyi yağlayın ve üzerine un serpin. Hamuru yağlanmış tepsiye döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayarak koyun. Orta ısılı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
antidepresan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2009 
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38286 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009 
3,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 desilitre su
 
1/2 paket vanilya
 
5 gr. tuz
 
1 limon kabuğu rendesi
 
125 gr. tereyağı
 
250 gr. un
 
İçi İçin:
 
4 büyük elma
 
100 gr. çekilmiş ceviz
 
Toz şeker
 
 
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
 
Yağı yumuşatınız,  (bir tahta kaşık ile çevire çevire)
 
Yağı ve unu karıştırınız. Elde edilen karışımın ortasını havuz biçiminde açınız.
 
Tuz ve suyu ortasına koyunuz.
 
Unun kenarlarına vanilya limon kabuğu rendesi serpiniz.
 
Hamuru elinizle yavaşça toplayınız. Çok az yoğurunuz.
 
Üzerine nemli bir bez örtünüz. Ve biraz dinlendiriniz.
 
Hamur tahtasını unlayarak merdane ile kalıba yerleştirecek biçimde açınız.
 
Tart ve tartölet kalıbınızı yağlamadan yerleştiriniz.
 
4 büyük elmanın kabuklarını soyunuz. İri gözlü rendeden geçiriniz.
 
100 gr. ince makineden geçirilmiş ceviz içi ilâve ediniz. Kendi suyu le pişiriniz veya bir kahve fincanı su ilâve ediniz.
 
Biraz yumuşadıktan sonra ateşten alınız. Soğumaya yakın arzu edilen tadı verecek kadar toz şeker ilâve ediniz.
 
Vanilya, tarçın hepsini beraber karıştırdıktan sonra tart üzerine yaydırınız. İnce çekilmiş ceviz içi ile üzerini örtünüz.
 
Biraz pudra şekeri serpiniz. 1/4 elma dilimlerin keserek üzerlerine dikey olarak yerleştiriniz.
 
Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
 
 
Not: Elmaların kararmaması için, pudra şekerine dilimleri bulayınız.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Atiye Alkış 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19468 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2007 
3,476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 fiske tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Harcı için:
 
3 adet orta boy elma
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı margarin
 
 
Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemesiyle sert olmayan hamur yapılır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu arada elmalar soyulur, rendelenir. Üzerine diğer harç malzemesi konur. Bir taşım pişirilir, ılımaya bırakılır. Dinlenen hamurdan yumurta kadar parça ayrılır. Kalan hamur orta büyüklükte, yağlanmış tart kalıbına kenarları da dahil olmak üzere yerleştirilir. Elmalı harç hamurun üzerine dökülür, düzeltilir. Ayrılan hamurla fitiller yapılır. Elmalı kısmın üzeri kafes gibi kapatılır. Tart önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
 
 
ML® Vişneli Tart (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "kentsel" tarafından gönderildi. 23.03.2018
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
katre 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.12.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44304 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009 
3,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bardak un
 
150 gram margarin veya tereyağı
 
5 elma
 
1 bardak kayısı marmelatı
 
50 gram toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Unu bir tepsiye koyun. Ortasını havuz gibi açın. İçine küp küp kesilmiş yağ ve tuzu katın. Azar azar soğuk su dökerek hamuru çabuk hareketlerle yoğurun. Sert bir hamur haline geldiğinde üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabına koyun. Yarım saat dinlendirin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra hamuru uzunlamasına dikdörtgen biçiminde çekerek uzatın. Sonra üç kere katlayın. Yine buzdolabına koyun. Dinlendirin. Bu işlemi 4-5 defa tekrarlayın. Küçük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın. Üzerine un serpiştirin. Hamuru merdaneyle fırın tepsisi büyüklüğünde açıp, yerleştirin. Pişerken kabarıp, çatlamaması için çatalla delikler açın. Biraz toz şeker serpin. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini oyarak çıkartın. İnce varım halkalar halinde kesin. Elma dilimlerini sıra halinde hamurun üzerine dizin. 180 derecelik fırında pişirin. Çıkınca üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapın.
  
 | 
ELMALI TART | 
  | 
Anıl 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43239 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2009 
3,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
500 gr. elma
 
Serpmek için şeker
 
Kayısı marmeladı.
 
Hamuru:
 
125 gr. un
 
3 çorba kaşığı şeker
 
60 gr. yumuşatılmış margarin
 
Tuz
 
1 yumurta.
 
 
Hamura verilen malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Sonra 3-6 mm. kalınlığında açın. Tepsiye yerleştirin. Kenarlarını 2,5 cm. yüksekliğinde kıvırıp katlayın. Böylece kenar yüksekliği 1 cm. olacaktır.
 
Elmaları keskin bir bıçakla ikiye bölün. Kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkartın. Yarım elmaları 3-6 mm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Elmaları hamurun üzerine üst üste dizin.
 
Elma dilimlerinin üzerine bolca şeker serpin. Şeker tarta pişince güzel kahverengi bir renk verecektir. Kızdırılmış fırında 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin.
 
Geniş uzunca bir servis tabağına tartı kaydırarak alın. Dilim dilim kesip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
 
 
Not: Tartın üzerine glase sürerseniz tarta güzel bir parlaklık verirsiniz. Glaseyi daha sıcak olan elmaların üzerini iyice kaplıyacak şekilde sürün.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
potpori 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2010 
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49288 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010 
3,334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzemeler:
 
Un (500 gram /4 su bardağı)
 
Margarin (250 gram /1 paket)
 
Su (3 çorba kaşığı)
 
Pudra şekeri (1 su bardağı /150 gram)
 
Yumurta (2 adet)
 
Vanilya (1 paket /1 tatlı kaşığı)
 
Portakal kabuğu (1 adet portakal kabuğu rende)
 
Elmalı harç için:
 
Şeker (yarım su bardağı /100 gram)
 
Elma (3 adet)
 
Tarçın (1 çorba kaşığı)
 
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
Kuru üzüm (yarım su bardağı)
 
 
Oval bir kabın içerisine 4 su bardağı unu koyun. Kabın içindeki unun ortasını açın ve 1 su bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 yumurta koyun. 1 Portakalın kabuğunu rendeleyin.
 
Bu karışımın üzerine 250 gr margarin, 3 çorba kaşığı su ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru bir süre yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın ve kıvamına gelinceye dek yoğurun. Ancak hamuru çok uzun süre yoğurursanız hamur yağını salar. Kıvamına gelen hamuru merdane yardımıyla yuvarlak bir formda açın.
 
3 Tart kalıbını hamurun üzerine yerleştirin ve kenarlarından ikişer cm geniş tutarak kesin. Kesilmiş olan hamurunuzu tart kalıbının içine alarak yan çeperleri de kapsayacak şekilde yerleştirin. Artan hamurunuzu ileride kullanmak üzere bir kenara ayırın.
 
3 adet soyulmuş elmayı ortadan ikiye bölerek ortalarını çıkartın ve kuşbaşı biçiminde doğrayın.
 
Tavaya 2 kaşık tereyağmı ilave edin eriyene kadar bekleyin. Eriyen tereyağımn içine önceden dilimlenen elmaları koyun. 5 dakika sote edilmiş elmaların üzerine yanm su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı tarçın ve yarım su bardağı kuru üzümü ilave ederek yüksek ateşte 3-4 dakika daha sotelemeye devam edin. Sote ettiğiniz elmalı kanşımı soğuması için bir süre bekletin. Karışımın soğuma işlemini kısaltmak için su dolu bir kabın içine yerleştirebilirsiniz.
 
Soğuttuğunuz elmalı harcı hamur serili tart kalıbının içine iyice yayın. Üzeri için artan hamurdan 1-1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri aralarında boşluklar bırakarak tüm kalıbın üzerine yerleştirin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırına koyarak 40 dakika pişirin. Pişirdiğiniz tartın üzerine pudra şekeri serperek soğuk ve dilimlenmiş bir şekilde servis edin.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
jetaşçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2007 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17434 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007 
3,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
7 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 yumurta sarısı
 
1-2 çorba kaşığı soğuk su
 
1 tutam tuz, 1 çay kaşığı hamur
 
kabartma tozu
 
İç malzeme:
 
1,5 kg küçük golden elma
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
1 limon
 
 
Bir tutam tuzla karıştırılmış unun ortasını havuz gibi açarak küp doğranmış tereyağı, yumurta sarısı, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatın. Streç fölyo ile sararak en az 1 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarıp bir süre oda ısısında bekletin. Elmaları soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaların kararmaması için üzerlerine yarım limonu sürün.
 
Tereyağı ve şekeri geniş bir tavaya koyun. Kısık ateşte tereyağı ve şeker karamelize olup kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırın. 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin.
 
Ateşten alıp elmaları dizin. Karamelayı kaşıkla elmaların üzerine dökün. Yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika sos koyulaşana pişirin.
 
24 cm çapındaki bir fırın kalıbına elmaları dizin. Üzerine hazırladığınız hamuru açarak yayın. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırına verip 20 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Ilınınca servis yapın.
 
 
 ML® Elmalı Tepsi Tartı için tıklayın
 
  
 | 
ELMALI TART | 
  | 
canhatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.02.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21419 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2008 
3,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
125 gr. margarin
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1/2 limon
 
3-4 kokulu elma
 
1/4 su bardağı çekilmiş ceviz
 
3/4 su bardağı şeker
 
2 Çorba kaşığı galeta tozu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
 
Elmalı için hazırlanışı: Toz, şekere limon kabuğu rendesi, tarçın, galete tozu, ceviz, yumurta akı ve rendelenmiş elma katıp karıştırınız.
 
Una margarini yediriniz. Ortasını açıp sıvıyağ, yoğurt, limon suyunda eritilmiş karbonat ve şeker ilâve ederek yoğurunuz.
 
25 cm çapında bir tepsi yağlayınız. Hamurun 1/4 ünü ayırıp 3/4 ünü tepsiden iki parmak daha büyük açınız. Hamuru tepsiye yerleştirip içine elmalı içi döşeyiniz. 1/4 hamuru uzunlamasına yarım parmak kalınlığında açıp 1 cm. genişliğinde şeritler kesiniz. Elmalı için üzerine eşit aralıklarla önce boyuna sonra enine yerleştirip kafes şevkli veriniz. Yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7742 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çay bardağı un
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
100 gram margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
3 adet elma
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve tarçın
 
 
Elmalar rendelenir ve 2 kaşık şekerle pişirilir. İçine ceviz ve tarçın ilave edilerek soğumaya bırakılır. Yumurta 1 çay bardağı şekerle çırpılır. Yoğurt, eritilmiş margarin, un ve kabartma tozu eklenerek yağlı küçük tart kalıbına dökülür. Üzerine pişirilmiş elmalı malzeme her yanına gelecek şekilde yayılır. 150 dereceli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Lorlu Tart için tıklayın
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Roman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2005 
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2042 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
3,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6.5 çorba kaşığı margarin
 
4 çorbakaşığı soğuk su 
 
2 çorbakaşığı şeker
 
1.5 su bardağı un
 
8 adet elma
 
Krema için:
 
1/2 su bardağı tozşeker
 
1.5 su bardağı süt
 
badem  esansı
 
1/2 litre su
 
 
Elmaları soyup,  dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha sonra elmaları suya atarak  yumuşamaya bırakın.
 
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
 
Krema için süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp  bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip,  badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40  dakika  kadar pişirin.
 
 
 ML® Elmalı Tart için tıklayın
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Nigar K. 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 03.02.2011 
Mesajlar: 16 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61602 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2011 
3,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. un
 
250 gr. tereyağı
 
3 adet yumurta
 
100 gr. şeker
 
3 adet elma
 
50 gr. toz badem
 
50 gr. dolmalık fıstık
 
Akağaç şurubu
 
Tuz
 
 
200 gr. tereyağını küçük parçalara kesin. 300 gr. unu tezgaha döküp ortasını çukurlaştırın. Çukura 15 gr. şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, parçalara ayırdığınız tereyağı ve 1 adet yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
 
Elde ettiğiniz hamuru nemli bir beze sarıp 20 dakika serin bir yerde dinlenlendirin. Dinlenen hamuru açın. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru üzerine yayın. Hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
 
Kalan şeker ve yumurtaları iyice çırpın, içine kalan tereyağı ve unu ekleyin. Badem ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın. Tart hamurunu fırından çıkartıp hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
 
Elmaları soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Elmaları ince dilimleyin. Dilimlenmiş yarım elmaları yan yana tartın üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın.
 
Tartı önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkartınca üzerine akağaç şurubu gezdirip servis yapın.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20688 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet yumurta
 
2 Dolu çorba kaşığı tereyağı
 
1 Çay bardağı pudra şekeri
 
1,5-2 Su bardağı un
 
1 Paket vanilya
 
Üzeri İçin;
 
4 Adet iri elma
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
2 Çorba kaşığı toz şeker
 
1 Çorba kaşığı tarçın
 
 
# Oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta karıştırılır. Üzerine vanilya ve elenmiş un eklenir. Orta sertlikte bir hamur elde edilir.
 
# Hamur unlu zeminde, merdane yardımıyla tart kalıbını ve kenarlarını kapsayacak büyüklükte açılır.
 
# Tereyağı ile yağlanmış tart kalıbına hamur yerleştirilir. Hamurun tabanı çatal ucuyla delinir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir.
 
# Bu arada üst malzeme hazırlanır; elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, ince ince dilimlenir, tarçın ve toz şekerle karıştırılır.
 
# Hazırlanan tart hamuru buzdolabından çıkarılır. Üzerine elma dilimleri sıkı sıkı dizilir. En son oda ısısında yumuşamış tereyağı parça parça konur.
 
# Elmalı tart önceden ısıtılmış 190 derece fırında elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
 
# Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
 
 
Not: Elmalı tart yapımında sert dokulu elma kullanılması tavsiye edilir. 
 
 
 
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68787 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011 
3,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı şeker
 
1'er paket Kabartma tozu, Vanilya
 
Aldığı kadar un
 
5 elma
 
Tarçın
 
 
Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Elde edilen hamurun üçte birini ayırıp buzluğa koyun. Kalan hamuru yağlı tepsiye yayın. Ayrı bir yerde elmayı rendeleyin, tarçın ve şekerini ekleyip karıştırın ve yaydığımız hamurun üzerine serin. Buzluktaki hamuru çıkarıp rendenin iri kısmıyla elmalı harcın üzerine rendeleyin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Roman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2005 
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2043 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
3,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet elma
 
4 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
125 gr margarin
 
3 su bardağı un 
 
12 yemek kaşığı süt
 
1.5 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Tarçın
 
 
Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
 
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede, sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.
  
 | 
ELMALI TART | 
  | 
Ankara'lı Mubi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61646 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2011 
3,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
220 gr un
 
130 gr toz şeker
 
3 adet yumurta
 
200 ml. süt
 
180 gr tereyağı
 
4 adet elma
 
200 ml. krema
 
Vanilya
 
Tarçın
 
Kabartma tozu
 
 
Yumurta ve 100 gr. şekeri beyazlaşana kadar çırpın. 150 gr. tereyağını eritip yumurtalara ilave edin. Un, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
 
Elmaları dilimleyin, kalan tereyağında tarçın ilavesiyle 2 dakika çevirin. Kremayı ilave edip ılınmaya bırakın.
 
Hamurun yarısını kalıba dökün. Ortasına elmalı karışımı yayın. Kalan hamuru ekleyip önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
Hafize Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65464 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2011 
3,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta sarısı
 
1 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
Yarım limonun suyu
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
2 adet elma
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Yumurtaları toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
ELMALI TART | 
  | 
kinot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2011 
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66184 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
3,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru
 
Yarım kilo mayhoş elma
 
100 gr. pudraşekeri
 
1 kahve kaşığı tarçın
 
5-6 parça fındık büyüklüğünde margarin veya tereyağı
 
 
Tart hamurunu hazırlayınız.
 
Hamuru yağlanmış kalıba koyup, 1-2 yerini bıçak ucuyla deliniz.
 
Elmaları yıkayıp soyup, dilim halinde hamurun üzerine zevkinize göre tamamen hamuru kapatacak şekilde diziniz.
 
Üzerine pudraşekeri eleyiniz.
 
Tarçını serpiniz.
 
Birkaç yerine yağ parçalarını koyunuz.
 
Kalıbı ısıtılmış orta ısılı fırına koyup, altını üstünü hafif pembe renkte pişiriniz.
 
Pişince kalıptan servis tabağına alıp, soğuyunca servis yapınız.
  
 | 
Elmalı Tart | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68276 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011 
2,798 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 paket margarin
 
2 bardak un
 
1 bardak pudra şekeri
 
4 adet elma
 
1 paket kabartma tozu
 
1 fincan kuru üzüm
 
1 fincan şeker
 
1 kaşık tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Unun ortasını açın içine: margarini, yumurtayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup yoğurun. Yumuşak bir hamur yaparak 20 dk dinlendirin. Bu arada elmaları soyup küp küp doğrayın. Tereyağını eritip elmaları ve toz şekeri katarak örseleyin. Altını kapatırken üzümü ve tarçını katıp karıştırın. Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayırıp kalanını merdaneyle tava büyüklüğünde açın. Kullanacağınız kalıba yerleştirin. Üzerine elmalı harcı yayın. Ayırdığınız hamurdan küçük parçalar alarak elinizle kalem inceliğinde yuvarlayın. İnce ve uzun olsunlar. Bu parçaları hamurun üzerine çaprazlama dizin. En son yumurta sarısı sürüp 170 derecede kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |