|
Elmalı Tart |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc65464
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2011
3,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 adet elma
1 çorba kaşığı tereyağı
Yumurtaları toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
|
ELMALI TART |
|
Ankara'lı Mubi
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc61646
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2011
3,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
220 gr un
130 gr toz şeker
3 adet yumurta
200 ml. süt
180 gr tereyağı
4 adet elma
200 ml. krema
Vanilya
Tarçın
Kabartma tozu
Yumurta ve 100 gr. şekeri beyazlaşana kadar çırpın. 150 gr. tereyağını eritip yumurtalara ilave edin. Un, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Elmaları dilimleyin, kalan tereyağında tarçın ilavesiyle 2 dakika çevirin. Kremayı ilave edip ılınmaya bırakın.
Hamurun yarısını kalıba dökün. Ortasına elmalı karışımı yayın. Kalan hamuru ekleyip önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Elmalı Tart |
|
Nigar K.
Aşçı
Kayıt: 03.02.2011
Mesajlar: 16 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc61602
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2011
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. un
250 gr. tereyağı
3 adet yumurta
100 gr. şeker
3 adet elma
50 gr. toz badem
50 gr. dolmalık fıstık
Akağaç şurubu
Tuz
200 gr. tereyağını küçük parçalara kesin. 300 gr. unu tezgaha döküp ortasını çukurlaştırın. Çukura 15 gr. şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, parçalara ayırdığınız tereyağı ve 1 adet yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru nemli bir beze sarıp 20 dakika serin bir yerde dinlenlendirin. Dinlenen hamuru açın. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru üzerine yayın. Hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Kalan şeker ve yumurtaları iyice çırpın, içine kalan tereyağı ve unu ekleyin. Badem ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın. Tart hamurunu fırından çıkartıp hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
Elmaları soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Elmaları ince dilimleyin. Dilimlenmiş yarım elmaları yan yana tartın üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın.
Tartı önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkartınca üzerine akağaç şurubu gezdirip servis yapın.
|
Elmalı Tart |
|
potpori
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2010
Mesajlar: 48 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc49288
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzemeler:
Un (500 gram /4 su bardağı)
Margarin (250 gram /1 paket)
Su (3 çorba kaşığı)
Pudra şekeri (1 su bardağı /150 gram)
Yumurta (2 adet)
Vanilya (1 paket /1 tatlı kaşığı)
Portakal kabuğu (1 adet portakal kabuğu rende)
Elmalı harç için:
Şeker (yarım su bardağı /100 gram)
Elma (3 adet)
Tarçın (1 çorba kaşığı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Kuru üzüm (yarım su bardağı)
Oval bir kabın içerisine 4 su bardağı unu koyun. Kabın içindeki unun ortasını açın ve 1 su bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 yumurta koyun. 1 Portakalın kabuğunu rendeleyin.
Bu karışımın üzerine 250 gr margarin, 3 çorba kaşığı su ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru bir süre yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın ve kıvamına gelinceye dek yoğurun. Ancak hamuru çok uzun süre yoğurursanız hamur yağını salar. Kıvamına gelen hamuru merdane yardımıyla yuvarlak bir formda açın.
3 Tart kalıbını hamurun üzerine yerleştirin ve kenarlarından ikişer cm geniş tutarak kesin. Kesilmiş olan hamurunuzu tart kalıbının içine alarak yan çeperleri de kapsayacak şekilde yerleştirin. Artan hamurunuzu ileride kullanmak üzere bir kenara ayırın.
3 adet soyulmuş elmayı ortadan ikiye bölerek ortalarını çıkartın ve kuşbaşı biçiminde doğrayın.
Tavaya 2 kaşık tereyağmı ilave edin eriyene kadar bekleyin. Eriyen tereyağımn içine önceden dilimlenen elmaları koyun. 5 dakika sote edilmiş elmaların üzerine yanm su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı tarçın ve yarım su bardağı kuru üzümü ilave ederek yüksek ateşte 3-4 dakika daha sotelemeye devam edin. Sote ettiğiniz elmalı kanşımı soğuması için bir süre bekletin. Karışımın soğuma işlemini kısaltmak için su dolu bir kabın içine yerleştirebilirsiniz.
Soğuttuğunuz elmalı harcı hamur serili tart kalıbının içine iyice yayın. Üzeri için artan hamurdan 1-1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri aralarında boşluklar bırakarak tüm kalıbın üzerine yerleştirin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırına koyarak 40 dakika pişirin. Pişirdiğiniz tartın üzerine pudra şekeri serperek soğuk ve dilimlenmiş bir şekilde servis edin.
|
Elmalı Tart |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44304
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
3,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak un
150 gram margarin veya tereyağı
5 elma
1 bardak kayısı marmelatı
50 gram toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Unu bir tepsiye koyun. Ortasını havuz gibi açın. İçine küp küp kesilmiş yağ ve tuzu katın. Azar azar soğuk su dökerek hamuru çabuk hareketlerle yoğurun. Sert bir hamur haline geldiğinde üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabına koyun. Yarım saat dinlendirin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra hamuru uzunlamasına dikdörtgen biçiminde çekerek uzatın. Sonra üç kere katlayın. Yine buzdolabına koyun. Dinlendirin. Bu işlemi 4-5 defa tekrarlayın. Küçük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın. Üzerine un serpiştirin. Hamuru merdaneyle fırın tepsisi büyüklüğünde açıp, yerleştirin. Pişerken kabarıp, çatlamaması için çatalla delikler açın. Biraz toz şeker serpin. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini oyarak çıkartın. İnce varım halkalar halinde kesin. Elma dilimlerini sıra halinde hamurun üzerine dizin. 180 derecelik fırında pişirin. Çıkınca üzerine kayısı marmelatı sürüp, servis yapın.
|
ELMALI TART |
|
Anıl
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc43239
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2009
3,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
500 gr. elma
Serpmek için şeker
Kayısı marmeladı.
Hamuru:
125 gr. un
3 çorba kaşığı şeker
60 gr. yumuşatılmış margarin
Tuz
1 yumurta.
Hamura verilen malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Sonra 3-6 mm. kalınlığında açın. Tepsiye yerleştirin. Kenarlarını 2,5 cm. yüksekliğinde kıvırıp katlayın. Böylece kenar yüksekliği 1 cm. olacaktır.
Elmaları keskin bir bıçakla ikiye bölün. Kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkartın. Yarım elmaları 3-6 mm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Elmaları hamurun üzerine üst üste dizin.
Elma dilimlerinin üzerine bolca şeker serpin. Şeker tarta pişince güzel kahverengi bir renk verecektir. Kızdırılmış fırında 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin.
Geniş uzunca bir servis tabağına tartı kaydırarak alın. Dilim dilim kesip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Tartın üzerine glase sürerseniz tarta güzel bir parlaklık verirsiniz. Glaseyi daha sıcak olan elmaların üzerini iyice kaplıyacak şekilde sürün.
|
Elmalı Tart |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38286
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 desilitre su
1/2 paket vanilya
5 gr. tuz
1 limon kabuğu rendesi
125 gr. tereyağı
250 gr. un
İçi İçin:
4 büyük elma
100 gr. çekilmiş ceviz
Toz şeker
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı yumuşatınız, (bir tahta kaşık ile çevire çevire)
Yağı ve unu karıştırınız. Elde edilen karışımın ortasını havuz biçiminde açınız.
Tuz ve suyu ortasına koyunuz.
Unun kenarlarına vanilya limon kabuğu rendesi serpiniz.
Hamuru elinizle yavaşça toplayınız. Çok az yoğurunuz.
Üzerine nemli bir bez örtünüz. Ve biraz dinlendiriniz.
Hamur tahtasını unlayarak merdane ile kalıba yerleştirecek biçimde açınız.
Tart ve tartölet kalıbınızı yağlamadan yerleştiriniz.
4 büyük elmanın kabuklarını soyunuz. İri gözlü rendeden geçiriniz.
100 gr. ince makineden geçirilmiş ceviz içi ilâve ediniz. Kendi suyu le pişiriniz veya bir kahve fincanı su ilâve ediniz.
Biraz yumuşadıktan sonra ateşten alınız. Soğumaya yakın arzu edilen tadı verecek kadar toz şeker ilâve ediniz.
Vanilya, tarçın hepsini beraber karıştırdıktan sonra tart üzerine yaydırınız. İnce çekilmiş ceviz içi ile üzerini örtünüz.
Biraz pudra şekeri serpiniz. 1/4 elma dilimlerin keserek üzerlerine dikey olarak yerleştiriniz.
Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
Not: Elmaların kararmaması için, pudra şekerine dilimleri bulayınız.
|
ELMALI TART |
|
lorke
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc37110
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009
3,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 kişilik
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
125 gram margarin
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içine rendeleyin. Üzerine tarçın ve 1 çorba kaşığı tozşekerini katıp iyice karıştırın. Ayrı bir kabın içinde oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve arta kalan tozşekerini birlikte karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru, kulak memesi kıvamını alana dek yoğurmaya devam edin. 10 dakika kadar hamuru dinlendirin. Bir tart kalıbını veya yuvarlak bir tepsiyi yağlayın ve üzerine un serpin. Hamuru yağlanmış tepsiye döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayarak koyun. Orta ısılı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
|
ELMALI TART |
|
canhatice
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.02.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc21419
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2008
3,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
125 gr. margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limon
3-4 kokulu elma
1/4 su bardağı çekilmiş ceviz
3/4 su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı galeta tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Elmalı için hazırlanışı: Toz, şekere limon kabuğu rendesi, tarçın, galete tozu, ceviz, yumurta akı ve rendelenmiş elma katıp karıştırınız.
Una margarini yediriniz. Ortasını açıp sıvıyağ, yoğurt, limon suyunda eritilmiş karbonat ve şeker ilâve ederek yoğurunuz.
25 cm çapında bir tepsi yağlayınız. Hamurun 1/4 ünü ayırıp 3/4 ünü tepsiden iki parmak daha büyük açınız. Hamuru tepsiye yerleştirip içine elmalı içi döşeyiniz. 1/4 hamuru uzunlamasına yarım parmak kalınlığında açıp 1 cm. genişliğinde şeritler kesiniz. Elmalı için üzerine eşit aralıklarla önce boyuna sonra enine yerleştirip kafes şevkli veriniz. Yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
|
Elmalı Tart |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc20688
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet yumurta
2 Dolu çorba kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1,5-2 Su bardağı un
1 Paket vanilya
Üzeri İçin;
4 Adet iri elma
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı toz şeker
1 Çorba kaşığı tarçın
# Oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta karıştırılır. Üzerine vanilya ve elenmiş un eklenir. Orta sertlikte bir hamur elde edilir.
# Hamur unlu zeminde, merdane yardımıyla tart kalıbını ve kenarlarını kapsayacak büyüklükte açılır.
# Tereyağı ile yağlanmış tart kalıbına hamur yerleştirilir. Hamurun tabanı çatal ucuyla delinir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir.
# Bu arada üst malzeme hazırlanır; elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, ince ince dilimlenir, tarçın ve toz şekerle karıştırılır.
# Hazırlanan tart hamuru buzdolabından çıkarılır. Üzerine elma dilimleri sıkı sıkı dizilir. En son oda ısısında yumuşamış tereyağı parça parça konur.
# Elmalı tart önceden ısıtılmış 190 derece fırında elmalar yumuşayana kadar pişirilir.
# Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
Not: Elmalı tart yapımında sert dokulu elma kullanılması tavsiye edilir.
|
Elmalı Tart |
|
Atiye Alkış
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc19468
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2007
3,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
Yumuşak margarin ve diğer hamur malzemesiyle sert olmayan hamur yapılır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu arada elmalar soyulur, rendelenir. Üzerine diğer harç malzemesi konur. Bir taşım pişirilir, ılımaya bırakılır. Dinlenen hamurdan yumurta kadar parça ayrılır. Kalan hamur orta büyüklükte, yağlanmış tart kalıbına kenarları da dahil olmak üzere yerleştirilir. Elmalı harç hamurun üzerine dökülür, düzeltilir. Ayrılan hamurla fitiller yapılır. Elmalı kısmın üzeri kafes gibi kapatılır. Tart önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
ML® Vişneli Tart (görsel)
Fotoğraf "kentsel" tarafından gönderildi. 23.03.2018
|
Elmalı Tart |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc17829
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007
3,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
125 gram toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Yarım limon
4 adet elma
Ayrıca:
3 adet yumurta
2.5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çorba kaşığı süt
Üzerine:
Kayısı reçeli
Margarini çırpma kabına alın. Mikserle krem gibi olana dek çırpın. 125 gram şekeri ekleyin. Yaklaşık 6-7 dakika çırpın. 1 paket vanilyayı, 1 tutam tuzu ve yarım limonun suyunu ilave edin. Tekrar 5 dakika çırpın.
Karışımı bir kenarda bekletin. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları alın. 5 dakika hızlı devirde çırpın. Unu azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. 2 çay kaşığı kabartma tozunu ve bir buçuk çorba kaşığı sütü ilave edin.
Hamurun kıvamının koyu ve akıcı olması gerekir. Bu hamuru diğer hamura ekleyin. 2 dakika mikserleyin. Kelepçeli pasta kalıbını çok hafif yağlayın. Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın.
Hamurun eşit yayılması için kalıbı sallayın. Kabuklarını soyduğunuz elmaları ortadan ikiye ayırın.
Çekirdek yataklarını çıkarın. Yarım elmaların üzerine, tamamen ayrılmayacak şekilde, bıçakla kesikler yapın. Elmaları hamurun üzerine koyun.
Kalıbı önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına yerleştirin. Altı ve üstü pişene dek fırında bekletin. Soğuyana dek kalıbından çıkarmayın. Soğuduktan sonra üzerine kayısı reçeli sürün. Dilimleyerek, servis yapın.
ML® Acemi Pastası için tıklayın
|
Elmalı Tart |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17434
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
3,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2 su bardağı un
7 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1-2 çorba kaşığı soğuk su
1 tutam tuz, 1 çay kaşığı hamur
kabartma tozu
İç malzeme:
1,5 kg küçük golden elma
6 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 limon
Bir tutam tuzla karıştırılmış unun ortasını havuz gibi açarak küp doğranmış tereyağı, yumurta sarısı, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatın. Streç fölyo ile sararak en az 1 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarıp bir süre oda ısısında bekletin. Elmaları soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaların kararmaması için üzerlerine yarım limonu sürün.
Tereyağı ve şekeri geniş bir tavaya koyun. Kısık ateşte tereyağı ve şeker karamelize olup kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırın. 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin.
Ateşten alıp elmaları dizin. Karamelayı kaşıkla elmaların üzerine dökün. Yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika sos koyulaşana pişirin.
24 cm çapındaki bir fırın kalıbına elmaları dizin. Üzerine hazırladığınız hamuru açarak yayın. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırına verip 20 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Ilınınca servis yapın.
ML® Elmalı Tepsi Tartı için tıklayın
|
Elmalı Tart |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7742
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006
3,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
100 gram margarin
1 paket kabartma tozu
3 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve tarçın
Elmalar rendelenir ve 2 kaşık şekerle pişirilir. İçine ceviz ve tarçın ilave edilerek soğumaya bırakılır. Yumurta 1 çay bardağı şekerle çırpılır. Yoğurt, eritilmiş margarin, un ve kabartma tozu eklenerek yağlı küçük tart kalıbına dökülür. Üzerine pişirilmiş elmalı malzeme her yanına gelecek şekilde yayılır. 150 dereceli fırında pişirilir.
ML® Lorlu Tart için tıklayın
|
ELMALI TART |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc6279
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
3,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
1 çar bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
Elma Harcı İçin:
3 elma
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tarçın
Yumuşatılmış yarım margarine bir yemek kaşığı pudra şekeri katılır ve yoğrulur. Sonra bir yumurta, bir bardak sıvı yağ, bir bardak yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra kalıp yağlanır. Hamur iki parçaya ayrılıp kalıba düzgün bir şekilde bir parçası yayılır. Hazırladığımız elma harcı soğuduktan sonra hamurun üzerine yayılır. Diğer hamur parçasını uzun şeritler halinde elmaların üzerine dizilir. İkinci uzun şeritleri de diğer şeritlerin üzerine hafifçe bastırıp, ısıtılmış fırına atılır. Pembeleşince çıkartılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Elma Harcının Yapılışı : 3 elma soyulur, rendelenir. Daha sonra yağsız tencerede suyu çekilinceye kadar pişirilir. Ceviz ve tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
ML® Hasbahçe için tıklayın
|
Elmalı Tart |
|
Roman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2043
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
3,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet elma
4 adet yumurta
1 paket vanilya
125 gr margarin
3 su bardağı un
12 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Tarçın
Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede, sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.
|
Elmalı Tart |
|
Roman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2042
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
6.5 çorba kaşığı margarin
4 çorbakaşığı soğuk su
2 çorbakaşığı şeker
1.5 su bardağı un
8 adet elma
Krema için:
1/2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
badem esansı
1/2 litre su
Elmaları soyup, dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha sonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın.
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
Krema için süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
ML® Elmalı Tart için tıklayın
|
|